Energetske rešitve za industrijo

Z vami razvijamo celovite rešitve za učinkovito rabo energije, večji delež obnovljivih virov in učinkovito upravljanje industrijskih sistemov. Pomagamo vam optimizirati proizvodne procese, zmanjšati stroške ter doseči obveze zmanjševanja ogljičnega odtisa.

Prijavite se na e-novice Prenesite brošuro

Razvoj energetskih rešitev po vaši meri

Strokovno svetovanje in energetski pregled

Pogodbeno jamčenje učinkov

Storitev po modelu energetskega pogodbeništva

ENERGETSKO UČINKOVITA INDUSTRIJA JE
EDINA, KI JE DOLGOROČNO KONKURENČNA

Učinkovita raba energije in virov, zmanjšanje nastajanja odpadnih snovi, prenovljena in varčna razsvetljava, izboljšani pogoji za delo. To je le nekaj rezultatov, ki jih lahko v industriji dosežete z optimizacijo energetskih in infrastrukturnih sistemov. 

V Petrolu poskrbimo za energetsko učinkovite sisteme ogrevanja in hlajenja, energetsko učinkovito razsvetljavo ter kakovostno električno energijo in elektromotorne pogone. V vašem gospodarskem območju vključimo obnovljive vire energije in soproizvodnjo toplotne in električne energije, izrabimo pa tudi odpadno toploto in poskrbimo za ustrezne prezračevalne sisteme. Pomagamo vam do prihrankov ter zmanjšanja ogljičnega odtisa ter lajšamo vaš prehod na stroškovno učinkovito in trajnostno mobilnost. 

Izzive sodobnega poslovanja rešujemo z napredno IIoT/OT platformo Tango, s katero upravljamo naše sisteme ter združujemo raznoliko znanje in izkušnje raznovrstnih projektov za doseganje prepričljivih rezultatov.

Preverite reference

Naše rešitve za pametno industrijo:

Pametno upravljanje infrastrukturnih sistemov

Z uporabo napredne IIoT/OT platforme Tango poskrbimo, da so vaše poslovne odločitve učinkovite. Tango temelji na najsodobnejših tehnologijah, s pomočjo katerih zbirate, preverjate ter obdelujete velike količine podatkov za napredno podatkovno analitiko ter strojno učenje. Tako spremljate in bdite nad svojim sistemom ogrevanja in hlajenja, razsvetljave, delovanjem stavb in električnih sistemov ter drugo infrastrukturo.

Pametne digitalne rešitve poleg vodenja sistemov na daljavo pomagajo še pri nemoteni oskrbi s toploto, optimiziranju investicijskih in operativnih stroškov, doseganju prihrankov, zmanjševanju ogljičnega odtisa in pri vzdrževanju standarda delovnega okolja zaposlenih.

Učinkovit sistem ogrevanja in hlajenja

V Petrolu načrtujemo, prenavljamo, gradimo in upravljamo energetsko učinkovite sisteme ogrevanja in hlajenja. To obsega tudi implementacijo nadzornih sistemov za daljinsko upravljanje in pravočasno odpravo napak. Merljive podatke optimiziramo z napredno analitiko blizu realnega časa in poskrbimo za zanesljive informacije na enem mestu.

Rešitve prilagodimo vaših potrebam in izberemo najprimernejše tehnologije po vaši meri. Tako vam pomagamo doseči visoke izkoristke prenosa toplote ter največje možne prihranke. Izbirate lahko med širokim naborom tehnologij, od plinskih kondenzacijskih kotlov ali parnih kotlov, toplotnih črpalk, SPTE, hladilnih agregatov in absorpcijskih hladilnih agregatov, do sistemov za izkoriščanje odpadne toplote in t.i. “free-coolinga”, prostega hlajenja.