Znanje in podpora

Sončna investicija v Rogaški Slatini: Donat praznuje z največjo elektrarno skupine

Ob 115. obletnici vrelca Donat je Petrol na strehi polnilnice v Rogaški Slatini postavil največjo sončno elektrarno skupine Atlantic Grupa. Trajnostna naložba, vredna skoraj 900 tisoč evrov, predstavlja eno izmed največjih zasebnih investicij na področju obnovljivih virov energije v Sloveniji v zadnjem času. 

Foto: Arhiv Atlantic Grupa.

Atlantic Grupa je multinacionalno podjetje, prisotno so na trgih jugovzhodne in zahodne Evrope. Njihove poslovne dejavnosti vključujejo raziskave in razvoj ter proizvodnjo in distribucijo blaga široke porabe. Portfelj blagovnih znamk hrane in pijač je izredno pester.

Pohvalijo se lahko z dolgo in bogato zgodovino naravne mineralne vode, ki jo polnijo v Rogaški Slatini. Donat si kot blagovna znamka s 115-letno tradicijo postavlja visoke standarde trajnostnega razvoja. Skrbno sledijo gospodarski učinkovitosti ter spoštujejo okoljsko, družbeno in etično odgovornost. Vse z namenom, da bo Donat na voljo tudi generacijam za nami.

Trajnost jih je vodila tudi pri odločitvi za sončno elektrarno. V Petrolu smo ponosni, da smo lahko z našo celovito ponudbo energetskih rešitev prispevali k delni samooskrbnosti polnilnice z energijo, optimizaciji stroškov in varovanju okolja. 

Zelena energija za nizkoogljično prihodnost 

V polnilnici Donata v Rogaški Slatini so do nedavne investicije že izkoriščali zeleno energijo, z novo sončno elektrarno pa bo Atlantic Grupa še nadgradila obstoječe trajnostne aktivnosti. Z nazivno inštalirano močjo 974 kWp bo na letni ravni proizvedla 1,01 GWh, kar je primerljivo z oskrbo približno 350 gospodinjstev ali manjše vasi. Na lokaciji bosta na voljo tudi dve polnilni postaji za električne avtomobile, ki se bodo polnili na sončno energijo. 

Proizvedene električne energije dovolj za približno 350 gospodinjstev ali manjšo vas.

Foto: Arhiv Atlantic Grupa.

Sašo Berger, predsednik uprave Petrola, poudarja: "Energetska podjetja imamo ključno vlogo pri zelenem prehodu. V skupini Petrol s projekti energetske učinkovitosti in obnovljivih virov energije uvajamo rešitve, ki prek različnih poslovnih modelov zagotavljajo stabilno in cenovno učinkovito oskrbo z energijo ter ustvarjajo nizkoogljično prihodnost. S to sončno elektrarno dokazujemo, kako pomembno je sodelovanje gospodarstva pri gradnji energetsko učinkovitejših domov, javnih ustanov, podjetij in mest." 

Trajnost globoko zasidrana tudi v poslovanje Atlantic Grupe 

Nova sončna elektrarna bo nadalje okrepila trajnostne aktivnosti Atlantic Grupe. Njen podpredsednik Enzo Smrekar pojasnjuje: "Trajnost je del naše poslovne strategije že več kot desetletje. Z naložbo v sončno elektrarno smo pokrili 31 % potreb lokacije, kar zmanjšuje našo odvisnost od zunanjih virov energije, optimizira stroške in prispeva k varovanju okolja."

Nova sončna elektrarna na strehi polnilnice Donata odraža zavezanost Atlantic Grupe k trajnostnim praksam ter prispeva k zeleni prihodnosti in okoljski odgovornosti podjetja.

* * *

Klepet

Pomoč in svetovanje

Klepet s svetovalcem

Pomoč in svetovanje

Zavedamo se, da je hiter in neposreden dostop do želenih informacij ključnega pomena. Prijazni in strokovno podkovani operaterji vam bodo z veseljem pomagali.

Klic

Brezplačna telefonska številka:

080 22 66

eShop brezplačna telefonska številka:

080 22 13

Klici iz tujine:

+386 14 71 45 90

Klici za pravne osebe:

+386 1 58 63 535

Elektronska pošta

Splošne informacije in podpora:

podpora.strankam@petrol.si

Spletna trgovina eShop:

eshop@petrol.si

Za podjetja:

poslovne.resitve@petrol.si

Facebook sporočilo
Povej Petrolu

Pošljite sporočilo preko našega orodja Povej Petrolu.