Obnovljivi viri energije

V Petrolu vlagamo v proizvodnjo elektrike iz obnovljivih virov energije in si prizadevamo za povečanje njihovega deleža v energetskem miksu. Osredotočamo se na proizvodnjo iz sončne, vetrne in hidro energije. Izvajamo celovite projekte za izboljšanje energetske učinkovitosti mest, lokalnih skupnosti in podjetij, kamor integriramo tudi obnovljive vire energije.

Prijavite se na e-novice

Prispevek k doseganju podnebnih ciljev

Strokovno svetovanje pri investiranju v OVE

Integracija in upravljanje energije iz OVE

Povečanje zanesljivosti oskrbe z energijo

OBNOVLJIVI VIRI SO
VIRI PRIHODNOSTI

V Petrolu želimo prispevati svoj delež pri doseganju ambicioznih evropskih ciljev na področju uvajanja obnovljivih virov energije.

Zavedamo se, da lahko trajnostno in okoljsko sprejemljivo preskrbo z energijo zagotovimo le s povečanjem deleža obnovljivih virov energije, ob hkratni učinkoviti rabi energije. Obnovljive vire energije zajemamo iz okolja in stalnih naravnih procesov, kot so sončno sevanje, veter, vodni pretoki in zemeljski toplotni tokovi.

V Petrolu vam pomagamo zagotoviti stabilno oskrbo z električno energijo iz energije sonca. Načrtujemo, gradimo in upravljamo vetrne parke. Do energetske neodvisnosti pomagamo tudi z gradnjo in upravljanjem malih hidroelektrarn, ki jih gradimo na lokacijah, kjer je možno ekonomsko učinkovito in okolju neškodljivo izkoristiti energetski potencial vode.

Preverite ostale energetske rešitve

tango-napredne-resitve-animacija  


Bodite vedno na tekočem

Izbor najpomembnejših vsebin iz naše zakladnice znanja vam enkrat na mesec brezplačno pošljemo v vaš elektronski nabiralnik.


Naše rešitve za koriščenje obnovljivih virov energije:

Sončne elektrarne

Zaradi minimalno škodljivega vpliva na okolje je proizvodnja energije iz sončne svetlobe danes ena izmed najhitreje razvijajočih se tehnologij obnovljivih virov energije. Trendi pa nakazujejo vzpodbudno rast tudi v prihodnje.

V Petrolu poslovnim uporabnikom, industriji, gospodinjstvom ter mestom in lokalnim skupnostim z načrtovanjem, gradnjo in upravljanjem sončnih elektrarn pomagamo vzpostaviti samooskrbo z električno energijo iz obnovljivih virov.

Sončna elektrarna je lahko tudi del celovite energetske rešitve. Ob kombinaciji več energetskih rešitev dosegamo najboljše izkoristke in rezultate.