Utekočinjen naftni plin

Utekočinjen naftni plin (UNP) je okolju prijazno, energetsko učinkovito gorivo, ki omogoča največji izkoristek pri izgorevanju, skoraj brez toplotnih izgub.

NAROČITE UTEKOČINJEN NAFTNI PLIN Sporočite stanje števca

Omogoča enostaven prehod na uporabo zemeljskega plina

Brez toplotnih izgub

Velik izkoristek pri izgorevanju

Možnost obročnega plačila s Petrol klub plačilno kartico

PREDNOSTI UTEKOČINJENEGA NAFTNEGA PLINA

Zanesljivost

Pri uporabi utekočinjenega naftnega plina ste neodvisni od omrežja, saj je plin shranjen v rezervoarju ob hiši, ob naročilu pa ga dostavimo z avtocisterno.

Čisto okolje

Utekočinjen naftni plin zgoreva brez ostankov. Pri tem nastaja tudi najmanj okolju škodljivih snovi, saj razpade le v vodno paro in ogljikov dioksid.

Ekonomičnost

Preprosta regulacija in natančen pregled porabe. Izkoristek pri izgorevanju utekočinjenega naftnega plina je v primerjavi z drugimi energenti največji, toplotnih izgub praktično ni.

Prihranek prostora

S sistemom ogrevanja na utekočinjen naftni prihranite dragocen stanovanjski prostor. Naprave za ogrevanje UNP so majhne in tihe, za shranjevanje plina pa ne potrebujete dodatnega prostora v hiši, saj je plinohram izven hiše, lahko je celo vkopan v zemljo.

Enostaven prehod na zemeljski plin

Če v prihodnosti načrtujete prehod na uporabo zemeljskega plina, je predhodna odločitev za UNP najbolj racionalna. Ob zamenjavi energenta bodo stroški prilagoditve minimalni, saj naprave in instalacije lahko ostanejo iste.

Po utekočinjen naftni plin na Petrol

Utekočinjen naftni plin je družina lahkih ogljikovodikov, od katerih sta najbolj znana in uporabna propan in butan. Kot vir energije je učinkovitejši od kurilnega olja, premoga ali lesa, zato lahko s prvo vgradnjo UNP ali obnovitvijo ogrevalnega sistema prihranite precej stroškov.

Preverite cene UNP in izračunajte svoj strošek naročila tega okolju prijaznega energenta pri Petrolu.

PREVERITE IN IZRAČUNAJTE CENO

Utekočinjeni naftni plin lahko naročite posamezno oziroma litrsko in ga tako tudi plačate. Ob dobavi vam izstavimo račun, ki ga poravnate z gotovino, prek bančnega naloga ali s Petrol klub plačilno kartico, ki vam omogoča nakup na do 12 obrokov brez obresti.

Ob postavitvi plinohrama se lahko odločite tudi za montažo števca porabe plina. Na ta način boste UNP plačevali po dejanski mesečni porabi in ne več ob vsakokratni dobavi. Stanje števca nam lahko sporočite na spletu ali po telefonu, hkrati pa se še dogovorite o terminu litrske dostave. 

NAROČITE UTEKOČINJEN NAFTNI PLIN

Postavitev plinohrama

Poskrbimo za celotno izvedbo postavitve sistema ogrevanja na utekočinjen naftni plin, od začetne ideje do postavitve plinohrama. Uredimo tudi zunanje plinske instalacije ter požarne pipe na objektu. Plinohram vam damo v najem, pri čemer se izognete visokim stroškom nakupa, skrbimo pa tudi za redno vzdrževanje in dobavo plina.

Ob postavitvi plinohrama pa se lahko odločite tudi za montažo števca porabe plina. Na ta način boste UNP plačevali po dejanski mesečni porabi in ne več ob vsakokratni dobavi. 

PREVERITE POSTAVITEV PLINOHRAMA

Kontaktirajte nas

Klicni center

Dežurna telefonska številka, 24 ur na dan