Sončne elektrarne

Ujemite moč sonca s sončno elektrarno, trajnostno energetsko rešitvijo, ki vam bo prinesla izjemne prihranke in okolju prijazno električno energijo iz sončne svetlobe.

Pošljite povpraševanje Preverite ustreznost vaše strehe

Ugodno Petrol financiranje brez obresti in brez pologa, do 7 let

Zavarovanje, nadzor in vzdrževanje v času Petrol financiranja

Izvedba na ključ, od svetovanja do priklopa

Za vas vložimo vlogo Eko sklada, skupaj z vsemi prilogami, uredimo pa tudi celotno elektro dokumentacijo

Zakaj izbrati sončno elektrarno?

Znižajte stroške elektrike

Sončna svetloba je trajnosten in brezplačen vir energije, ki ga je pri nas v obilici. Po namestitvi lastne sončne elektrarne in po zaključku ugodnega Petrol financiranja bo vaš strošek elektrike znašal le še 15 € plus DDV – in to kar naslednjih 23 let!

Delujte prijazno do okolja

Prispevajte k prijaznejšemu odnosu do narave ter poskrbite za ohranitev okolja danes in jutri. Sončna elektrarna pri ustvarjanju električne energije namreč ne sprošča ogljikovega dioksida ali drugih toplogrednih plinov.

Poskrbite za varno naložbo

Investicija v sončno elektrarno je varna naložba z zelo nizkim tveganjem. Predvidena življenjska doba sončne elektrarne je 30 let. Vaši stroški elektrike bodo nižji, vrednost objekta višja za približno 5 %, naložba pa se lahko povrne že v 9 letih.  

Koliko lahko prihranim s sončno elektrarno?

Izračuni so informativne narave in obsegajo prihranke v obdobju 30 let, kar je predvidena življenjska doba Petrol sončne elektrarne.

Nakup sončne elektrarne in
ogrevalne toplotne črpalke

Predviden prihranek v 30 letih: 51.500 €

Nakup sončne elektrarne, dom
ogrevate s toplotno črpalko

Predviden prihranek v 30 letih: 26.628 €

Nakup sončne elektrarne, dom ogrevate z zemeljskim plinom

Predviden prihranek v 30 letih: 9.396 €

Omogočamo preprost nakup za dolgoročno pametno naložbo

Pot do lastne sončne elektrarne pa je bila v preteklih letih zapletena in povezana s številnimi administrativnimi postopki. Ne pri Petrolu!

  • Za začetek preverite, ali je vaša streha primerna za namestitev sončne elektrarne.
  • Nato nam pošljite povpraševanje.
  • Na podlagi brezplačnega energetskega svetovanja bomo pripravili rešitev, ki bo prilagojena vašemu načinu bivanja in energetskim potrebam vašega doma.
  • Sledi informativna ponudba, ogled na terenu, ureditev potrebne dokumentacije – tudi subvencije Eko sklada – ter namestitev in zagon sončne elektrarne.

Izberite Petrol ter zagotovite, da bo vaša investicija v sončno elektrarno enostavna, zraven pa še okolju prijazna, varna in dolgoročna naložba, ki bo povečala vrednost vašega doma in znižala stroške elektrike.

Predvajaj

Zakaj Petrol?

Ponudimo vam rešitev na ključ

Ob prejetju povpraševanja vam nudimo brezplačno energetsko svetovanje, prilagojeno vašim potrebam po električni energiji. Svetovanje lahko izvedemo tudi na vašem domu.

Poskrbimo še za pridobitev in ureditev vseh soglasij, potrebnih za namestitev in delovanje sončne elektrarne. Nudimo tudi ugodno Petrol financiranje, brez pologa, brez obresti, do 7 let.

Poskrbimo za opremo vrhunske kakovosti

Petrol sončna elektrarna je sestavljena iz opreme vrhunske kakovosti, ki zagotavlja učinkovito delovanje in pridobivanje energije na okolju prijazen način.

Uporabljamo prvovrstne sončne panele blagovnih znamk Luxor Solar, nagrajene s certifikatom odličnosti „Top Brand PV“, razmernike ter nosilne konstrukcije odlične kakovosti K2.

Naša strokovnost je dokazana v praksi

Petrol odlikuje zanesljivost in strokovnost, rezultat naše več kot 70-letne prisotnosti na trgu. S ponudbo sodobnih rešitev skrbimo za zanesljivo in okolju prijazno oskrbo z energijo ter tako pomagamo ustvarjati nizkoogljično družbo.

Petrol sončne elektrarne tako napajajo že več kot 650 slovenskih gospodinjstev, od Primorske do Prekmurja. Naj moč sonca na ključ poganja tudi vaš dom.

Z vami ostanemo tudi po namestitvi

V Petrolu smo z vami tudi po namestitvi sončne elektrarne. Z rednim čiščenjem solarnih panelov poskrbimo, da bo vaša sončna elektrarna delovala kar se da optimalno – tudi do 25 % bolj učinkovito!

Čiščenje prepustite profesionalcem - naši izkušeni ekipi, ki uporablja najsodobnejšo tehnološko opremo.

Je moja streha ustrezna?

Ustreznost velikosti strehe za sončno elektrarno

Kako velika je streha?

Streha je večja od 30 m2
Da bo vaša naložba v lasten vir energije smotrna, strokovnjaki priporočajo sistem, ki je večji od 4 kW. Za to potrebujete vsaj 28 kvadratnih metrov strešne površine. Večja, kot je površina strehe, večja je donosnost domače sončne elektrarne.
Moja streha je večja od 30 m2

Streha je manjša od 30 m2
Domača sončna elektrarna naj bi pokrila vse potrebe po električni energiji. Za 1 kW električne energije potrebujete od 6 do 7 kvadratnih metrov površine, zato majhne strehe za sončno elektrarno žal niso primerne.
Moja streha je manjša od 30 m2

Ustreznost velikosti strehe za sončno elektrarno
Ustreznost usmerjenosti strehe za sončno elektrarno
Ustreznost usmerjenosti strehe za sončno elektrarno

Kam je streha usmerjena?

Vzhod, zahod, jug
Celotna streha hiše je ves dan izpostavljena sončnim žarkom. Vaša sončna elektrarna bo proizvedla dovolj električne energije za vaše potrebe ter ekonomsko upravičila vašo naložbo
Moja streha je usmerjena na vzhod, zahod in jug

Sever
Ena izmed strešnih ploskev je obrnjena na sever. Sončna elektrarna bo pridobila do 80 % manj energije v primerjavi s strešno ploskvijo usmerjeno na vzhod, zahod ali jug.
Moja streha je usmerjena na sever

Ustreznost oblike strehe za sončno elektrarno

Kakšne oblike je streha?

Streha brez prekinitve
Strehe, ki so večje od 30 m2, so obrnjene proti jugu in imajo naklon med 20 in 40°, so najbolj primerne za namestitev domače sončne elektrarne. Zagotavljajo preprosto namestitev, optimalno delovanje, največji izkoristek in rentabilnost domače sončne elektrarne.
Imam streho brez prekinitve

Streha s frčadami
Streha s frčadami, strešnimi okni in drugimi elementi, ki prekinjajo strešno površino, žal ni primerna za postavitev domače sončne elektrarne.
Imam streho s frčadami

Ravna streha do 60 m2
Takšna streha je manj primerna, saj je za postavitev panelov sončne elektrarne potrebno namestiti konstrukcijo, kar poviša investicijo v sistem.
Imam ravno streho, veliko do 60 m2

Ustreznost oblike strehe za sončno elektrarno

Pet korakov do sončne elektrarne

1

Informativna ponudba, ogled in izmera objekta

2

Podpis dokumentov za Petrol financiranje in subvencije Eko sklada

3

Končna ponudba, podpis pogodbe in nakup sončne elektrarne

4

Ureditev potrebne dokumentacije elektro distribucije

5

Namestitev, prevzem in zagon sončne elektrarne