Sončne elektrarne

Ujemite moč sonca s sončno elektrarno, trajnostno energetsko rešitvijo, ki vam bo prinesla izjemne prihranke in okolju prijazno električno energijo iz sončne svetlobe.

Pošljite povpraševanje Preverite ustreznost vaše strehe

Ugodno Petrol financiranje brez obresti in brez pologa, do 7 let

Zavarovanje, nadzor in vzdrževanje v času Petrol financiranja

Izvedba na ključ, od svetovanja do priklopa

Za vas vložimo vlogo Eko sklada, skupaj z vsemi prilogami, uredimo pa tudi celotno elektro dokumentacijo

ZAKAJ IZBRATI SONČNO ELEKTRARNO

Znižajte stroške elektrike

Sončna svetloba je trajnosten in brezplačen vir energije, ki ga je pri nas v obilici. Po namestitvi lastne sončne elektrarne in po zaključku ugodnega Petrol financiranja bo vaš strošek elektrike znašal le še 15 € plus DDV – in to kar naslednjih 23 let!

Delujte prijazno do okolja

Prispevajte k prijaznejšemu odnosu do narave ter poskrbite za ohranitev okolja danes in jutri. Sončna elektrarna pri ustvarjanju električne energije namreč ne sprošča ogljikovega dioksida ali drugih toplogrednih plinov.

Poskrbite za varno naložbo

Investicija v sončno elektrarno je varna naložba z zelo nizkim tveganjem. Predvidena življenjska doba sončne elektrarne je 30 let. Vaši stroški elektrike bodo nižji, vrednost objekta višja za približno 5 %, naložba pa se lahko povrne že v 9 letih.  

Koliko prihranim?

Izračuni so informativne narave in obsegajo prihranke v obdobju 30 let, kar je predvidena življenjska doba Petrol sončne elektrarne.

Ogrevalna toplotna črpalka + sončna elektrarna

Ogrevalna toplotna črpalka +
sončna elektrarna

Predviden prihranek v 30 letih: 51.500 €

Če se v dvočlanskem gospodinjstvu v hiši ogrevate na kurilno olje, za ogrevanje in elektriko, ki jo porabijo vaše naprave, v povprečju plačujete 210 € na mesec.

Z novo sončno elektrarno in toplotno črpalko bi v 7 letih Petrol financiranja plačevali 246 € + DDV na mesec, naslednjih 23 let pa le še 15 € + DDV na mesec.

 • Stroški elektrike prej: 210 € + DDV / mesec
 • Stroški investicije in elektrike v 7 letih Petrol financiranja: 246 € + DDV / mesec
 • Stroški elektrike potem: 15 € + DDV / mesec naslednjih 23 let
Sončna elektrarna + že obstoječa ogrevalna toplotna črpalka

Sončna elektrarna + že obstoječa
ogrevalna toplotna črpalka

Predviden prihranek v 30 letih: 26.628 €

Če svoj dom ogrevate s toplotno črpalko, za ogrevanje in elektriko, ki jo porabijo črpalka in vaše naprave, v povprečju plačujete 120 € na mesec.
 
Z namestitvijo sončne elektrarne na ključ bi v 7 letih Petrol financiranja plačevali 148 € + DDV na mesec, naslednjih 23 let pa le še 15 € + DDV na mesec.

 • Stroški elektrike prej: 120 € + DDV / mesec
 • Stroški investicije in elektrike v 7 letih Petrol financiranja: 148 € + DDV / mesec
 • Stroški elektrike potem: 15 € + DDV / mesec naslednjih 23 let
Sončna elektrarna

Sončna elektrarna

Predviden prihranek v 30 letih: 9.396 €

Če se v enočlanskem gospodinjstvu v manjšem stanovanju ogrevate z zemeljskim plinom, za elektriko, ki jo porabijo vaše naprave, v povprečju plačujete 60 € na mesec.
 
Z namestitvijo manjše sončne elektrarne na ključ bi v 7 letih Petrol financiranja plačevali 96 € + DDV na mesec, naslednjih 23 let pa le še 15 € + DDV na mesec.

 • Stroški elektrike prej: 60 € + DDV / mesec
 • Stroški investicije in elektrike v 7 letih Petrol financiranja: 96 € + DDV / mesec
 • Stroški elektrike potem: 15 € + DDV / mesec naslednjih 23 let

Za nakup sončne elektrarne izberite Petrol

Pot do lastne sončne elektrarne pa je bila v preteklih letih zapletena in povezana s številnimi administrativnimi postopki. Ne pri Petrolu!

 • Za začetek preverite, ali je vaša streha primerna za namestitev sončne elektrarne.
 • Nato nam pošljite povpraševanje.
 • Na podlagi brezplačnega energetskega svetovanja bomo pripravili rešitev, ki bo prilagojena vašemu načinu bivanja in energetskim potrebam vašega doma.
 • Sledi informativna ponudba, ogled na terenu, ureditev potrebne dokumentacije – tudi subvencije Eko sklada – ter namestitev in zagon sončne elektrarne.

Predvajaj

Omogočamo preprost nakup za dolgoročno pametno naložbo

Izberite Petrol ter zagotovite, da bo vaša investicija v sončno elektrarno enostavna, zraven pa še okolju prijazna, varna in dolgoročna naložba, ki bo povečala vrednost vašega doma in znižala stroške elektrike.

Ponudimo vam rešitev na ključ

Ob prejetju povpraševanja vam nudimo brezplačno energetsko svetovanje, prilagojeno vašim potrebam po električni energiji. Svetovanje lahko izvedemo tudi na vašem domu.

Poskrbimo še za pridobitev in ureditev vseh soglasij, potrebnih za namestitev in delovanje sončne elektrarne. Nudimo tudi ugodno Petrol financiranje, brez pologa, brez obresti, do 7 let.

Poskrbimo za opremo vrhunske kakovosti

Petrol sončna elektrarna je sestavljena iz opreme vrhunske kakovosti, ki zagotavlja učinkovito delovanje in pridobivanje energije na okolju prijazen način.

Uporabljamo prvovrstne sončne panele blagovnih znamk Luxor Solar, nagrajene s certifikatom odličnosti „Top Brand PV“, razmernike ter nosilne konstrukcije odlične kakovosti K2.

Omogočamo vam zmagovalno kombinacijo s toplotno črpalko

S sončno elektrarno na strehi vašega doma ujemite naravno moč sonca, na ta način pridobljeno električno energijo pa uporabite za delovanje toplotne črpalke. Ta bo poskrbela za toplino vašega doma ter vam tako pomagala še dodatno prihraniti na energetskih stroških.

Do enostavnega nakupa zmagovalne kombinacije sončne elektrarne in toplotne črpalke vam pomagamo v Petrolu. Na ključ in povsem prilagojeno vašim potrebam.

Naša strokovnost je dokazana v praksi

Petrol odlikuje zanesljivost in strokovnost, rezultat naše več kot 70-letne prisotnosti na trgu. S ponudbo sodobnih rešitev skrbimo za zanesljivo in okolju prijazno oskrbo z energijo ter tako pomagamo ustvarjati nizkoogljično družbo.

Petrol sončne elektrarne tako napajajo že več kot 650 slovenskih gospodinjstev, od Primorske do Prekmurja. Naj moč sonca na ključ poganja tudi vaš dom.

Z vami ostanemo tudi po namestitvi

V Petrolu smo z vami tudi po namestitvi sončne elektrarne. Z rednim čiščenjem solarnih panelov poskrbimo, da bo vaša sončna elektrarna delovala kar se da optimalno – tudi do 25 % bolj učinkovito!

Čiščenje prepustite profesionalcem - naši izkušeni ekipi, ki uporablja najsodobnejšo tehnološko opremo.

Streha je večja od 30 kvadratnih metrov

Da bo naložba v lasten vir energije smotrna, mora vaša sončna elektrarna proizvesti vsaj 4 kW energije. Za to pa potrebujete vsaj 28 kvadratnih metrov strešne površine. Večja kot je površina strehe, večja bo donosnost domače sončne elektrarne.

Za čim boljši izkoristek fotovoltaičnih panelov pa je ključno tudi, kako je streha usmerjena.

Preverite, katera smer neba bo najboljša

Streha je usmerjena na vzhod, zahod ali jug

Če je streha vaše hiše usmerjena v pravilno smer neba, bo njena celotna površina ves dan izpostavljena sončnim žarkom. Tako bo sončna elektrarna proizvedla dovolj električne energije in ekonomsko upravičila vašo naložbo.

Za čim boljše delovanje sončne elektrarne pa je ključno tudi, kako je vaša streha oblikovana.

Preverite, kakšna oblika strehe bo najboljša

Streha je izdelana brez prekinitev in pod pravilnim naklonom

Za namestitev sončne elektrarne so najbolj primerne strehe, ki so izdelane brez frčad, strešnih oken in drugih elementov, ki prekinjajo površino. Dobro je tudi, da streha ni ravna, temveč nameščena pod naklonom med 20 in 40°. Tako boste zagotovili preprosto namestitev ter kar največji izkoristek vaše sončne elektrarne.

Je vaša streha pravilne oblike, usmerjena v prave strani neba in je zadosti velika? Potem bo sončna elektrarna kot nalašč! Do nje vam pomagamo v Petrolu.

Pošljite povpraševanje

Pet korakov do sončne elektrarne

1

Informativna ponudba, ogled in izmera objekta

2

Podpis dokumentov za Petrol financiranje in subvencije Eko sklada

3

Končna ponudba, podpis pogodbe in nakup sončne elektrarne

4

Ureditev potrebne dokumentacije elektro distribucije

5

Namestitev, prevzem in zagon sončne elektrarne

Delovanje svoje sončne elektrarne preverite v aplikaciji


Preverite tudi naše rešitve sončnih elektrarn za poslovne objekte, industrijo in javni sektor:

Preverite rešitve


Kontaktirajte nas

Energetski center Petrol

BTC City Ljubljana – Hala 3
Francoska ulica 7, 1000 Ljubljana

Delovni čas:
Pon - pet: 10:00 - 18:00
Sob: 10:00 - 15:00
Nedelje in prazniki: zaprto