Ups! Vaša seja je potekla. Z brskanjem po spletni trgovini boste nadaljevali kot gost.

Nakupovanje v Petrol eShop

Kaj lahko storim s staro elektroniko?

Ob nakupu nove električne in elektronske opreme v naši spletni trgovini lahko brezplačno oddate tudi odpadno opremo iz svojih gospodinjstev.

Odpadna električna in elektronska oprema (OEEO) je zaradi svoje sestave in vsebnosti nevarnih sestavin namreč posebna vrsta odpadkov, ki jo je treba ločevati od drugih vrst odpadkov ter ustrezno obdelati in predelati.

Pogoji oddaje

Fizične osebe lahko ob nakupu nove električne in elektronske opreme v naši spletni trgovini Petrol eShop oddate tudi svojo staro odpadno električno in elektronsko opremo.

Svoje stare gospodinjske naprave, televizijske in računalniške zaslone, zabavno elektroniko in drugo lahko oddate če:

  • Je vaša odpadna električna in elektronska oprema po namenu uporabe in razvrstitvi v razred električne in elektronske opreme enaka opremi, ki ste jo pri nas kupili.
  • Je število kosov oddane odpadne električne in elektronske opreme enako številu kosov električne in elektronske opreme, ki ste jo pri nas kupili.
  • Vaša odpadna električna in elektronska oprema ni razstavljena oziroma tako poškodovana, da je ni mogoče prenašati ali prevažati ali ogroža zdravje ljudi.

Rok oddaje stare električne in elektronske opreme je 30 dni od dneva nakupa nove.

Mesto oddaje

Svojo odpadno električno in elektronsko opremo lahko oddate:

  • V zbiralnicah družbe ZEOS, ki v našem imenu zagotavlja ustrezno ravnanje z odpadno električno in elektronsko opremo. Najbližjo lokacijo oddaje ter druge informacije lahko najdete na povezavi www.zeos.si.
  • V zbirnem centru lokalnega komunalnega podjetja v vaši občini.
  • V premičnih zbiralnicah nevarnih frakcij lokalnega komunalnega podjetja v vaši občini, če gre za zelo majhno odpadno elektronsko opremo iz gospodinjstev.
Brezplačna dostava na vse bencinske servise
Možnost plačila do 24 obrokov brez obresti
Nagrajevanje zvestobe z Zlatimi točkami
Povsem varen nakup