Pogonska goriva

Uporaba pogonskih goriv, ki vam jih v veleprodaji zagotavlja Petrol, izboljša ekonomiko vožnje, povečuje varnost obratovanja motorja, zmanjša stroške vzdrževanja in manj obremenjuje okolje.

Pošljite povpraševanje Kontaktirajte nas

Z več kot 70-letno zgodovino in močno regijsko prisotnostjo smo prava izbira veleprodajnega partnerja pri dobavi pogonskih goriv.  

Goriva iz Petrola vsebujejo posebne dodatke, ki zagotavljajo optimalno delovanje tako dizelskih kot bencinskih motorjev in njihovo visoko zaščito skozi daljše obratovalno obdobje. Razvili smo jih ob sodelovanju s svetovno znano korporacijo Afton Chemical iz Velike Britanije. 


Enostavno naročilo preko spleta

Goriva za svoja poslovna vozila zlahka naročite preko spleta, v portalu ePoslovanja za podjetja. Na enem mestu dostopajte do vseh Petrolovih poslovnih aplikacij: preverite dobavljivost posameznih vrst goriv, primerjajte cenike, sledite zgodovini naročil, ter si zagotovite vse potrebne tehnične in varnostne liste.  

Še nimate dostopa do ePoslovanja? Pišite nam!


Lokalni skrbnik in zanesljiva dostava

Petrol z največjo mrežo distribucije v državi in z najzanesljivejšo logistiko poskrbi za najkrajši možen čas dostave naročenih pogonskih goriv.  

Goriva dostavimo na lokacijo, bodisi na izbran naslov, v vaše podjetje ali naravnost na gradbišče, za brezhibno storitev in osebni stik pa poskrbi skrbnik, ki vam ga določi Petrol.


Pogonska goriva

Q Max 95  

Zadnja generacija 95-oktanskega motornega bencina je izdelana v skladu z najnovejšimi tehničnimi zahtevami proizvajalcev motorjev ter evropske okoljske zakonodaje, saj ne vsebuje svinca in žvepla.

Q Max motorni bencini so bili preizkušeni z motornimi in terenskimi testi, kjer je bila dokazana in potrjena vrsta izboljšav:

 • Več kot 100 % izboljšana čistost sesalnih ventilov.
 • Od 55 do 75 % skrajšan odpiralni čas vbrizgalnih šob.
 • Do 4 % nižja poraba goriva.
 • Do 5 %  manj oblog v zgorevalnem prostoru.
 • Skoraj popolna zaščita površin pred korozijo in občutno znižanje škodljivih spojin v izpuhu.

Q Max Diesel  

Q Max Diesel ob redni uporabi zagotavlja maksimalno moč motorja, ne vsebuje žvepla in je najboljša izbira za vse vrste in tipe dizelskih motorjev, tako običajnih kot tudi tehnološko najbolj naprednih.

Q Max Diesel presega zahteve evropskega standarda za dizelsko gorivo EN 590 in ne vsebuje žvepla. Njegova redna uporaba zagotavlja visoko odzivnost in maksimalno moč motorja ob najmanjši možni porabi goriva ter občutno zmanjšanih emisijah škodljivih spojin v izpuhu.

Q Max Diesel je bil preizkušen z motornimi in terenskimi testi, kjer je bila dokazana in potrjena vrsta izboljšav:

 • Več kot dvakrat večja čistost vbrizgalnih šob.
 • 13 % manj nezgorelih CH in 21 % manj trdih delcev v izpuhu.
 • Občutno izboljšana korozijska zaščita površin.
 • Do 2,5 % nižja poraba ter popolna kompatibilnost z biogorivi.

Q Max iQ Diesel  

Q Max iQ Diesel je nova gereracija nadstandardnega Q Max dizelskega goriva. S svojim “pametnim“ delovanjem zagotavlja skoraj popolno zaščito vitalnih delov motorja, poskrbi za optimizacijo zgorevanja in je uporabno tudi v najzahtevnejših zimskih pogojih. S spremenjeno sestavo in še zahtevnejšim paketom aditiviranja pa iQ Diesel omogoča še nižje emisije (CO, CH, NOx) in kar je še posebej pomembno – ima tudi občutno nižji ogljični odtis.  

V primerjavi z običajnimi standardnimi, kot tudi nadstandardnimi (aditiviranimi) gorivi na trgu, se iQ Diesel odlikuje predvsem z: 

 • Bistveno višjim cetanskim številom.  
 • Odpornostjo tudi na ekstremno nizke temperature.  
 • Maksimalno stopnjo zaščite motorja pred nastajanjem oblog in sposobnost čiščenja že nastalih. 
 • Občutno nižjimi emisijami toplogrednih plinov. 

Q Max Diesel Polar  

Q Max Diesel Polar je gorivo namenjeno veleprodajnim kupcem, primarno tem, ki delujejo v najzahtevnejših zimskih pogojih, kjer morajo vozila obratovati tudi pri ekstremno nizkih temperaturah, tudi pod -20°C (smučišča, gasilci, čezmejni prevozi v temperaturno izpostavljene kraje ipd.). Uporabljamo ga lahko v vseh vozilih ali strojih z vgrajenim dizelskim motorjem.

Dobava Q Max Diesel Polar je količinsko omejena, zato se je v primeru naročila potrebno posvetovati s prodajnim predstavnikom Petrola. 


Letalska goriva
Že več kot 50 let zagotavljamo službo za oskrbovanje letal z gorivi in mazivi na treh slovenskih mednarodnih letališčih. Preverite cene letalskih goriv, s katerimi oskrbujemo:
 

Zagotavljanje rednosti in varnosti zračnega prometa je ena od temeljnih zahtev, ki jo izpolnjujemo s strokovno usposobljeno ekipo ljudi, ob upoštevanju veljavne zakonodaje, mednarodnih priporočil, IATA standardov s področja tehnologije izvajanja oskrbe z letalskimi gorivi in mednarodnih standardov kakovosti letalskih goriv.  

Med našimi kupci so slovenski in nekateri največji evropski letalski prevozniki kot tudi prevozniki z drugih kontinentov, plovila slovenskih in tujih državnih organov, mednarodnih organizacij in letala splošnega letalstva. Naš poglavitni cilj je vsem strankam zagotoviti visoko kakovost storitev in letalskih goriv v skladu z mednarodnimi standardi in v okviru tehničnih specifikacij.

V sklopu ponudbe letalskih goriv nudimo »into-plane« oskrbo letal z gorivom za reakcijske motorje JET A-1 in letalskim bencinom 100 LL, med mazivi pa olja za letalske turbinske in batne motorje.

Poleg neposredne oskrbe letal na letališčih nudimo tudi posredno oskrbo letalskih goriv v veleprodaji za potrebe drugih letališč in vzletišč na območju Slovenije in za tujino, svojim poslovnim strankam pa nudimo tudi svetovanje, strokovno in tehnično podporo ter vzdrževanje objektov.

Letališče JP Slovenija (LJU, LJLJ)

Avioservis Brnik, Zg. Brnik 130a, 4210 Brnik - Aerodrom

Telefon: +386 4 202 33 10
Faks: +386 4 202 31 15
E-naslov: BS2501@petrol.si

Obratovalni čas:
6:00 - 22:00

Možnost plačil:
 • bančna nakazila
 • gotovina
 • kreditne kartice Eurocard, Visa, American Express, Diners
 • plačilne (letalske) kartice oz. pogodbeni posredniki: Air BP, WFS, Avcard, Colt, Multi Service, Jetex, Aerofuels, Rockwell Collins, Eurojet, AML Global
 • Petrol klub / poslovne plačilne kartice
Cene:
GORIVO JET A-1 100 LL
cena €/liter brez dajatev

0,576078

0,97931

cena €/liter z dajatvami in DDV

1,158000

1,75800

 • na nizko količino goriva (pod 1.000 in pod 500 litrov),
 • na oskrbo izven obratovalnega časa letališča,
 • nadomestila za naročeno - neizvršeno oskrbo

Letališče Jožeta Pučnika Slovenija

Letališče ER Maribor (MBX, LJMB)

Avioservis Maribor, Letališka cesta 10, 2312 Orehova vas

Telefon: +386 2 629 11 75
Faks: +386 2 629 12 53
E-naslovBS2501@petrol.si

Obratovalni čas:
Poletni: 8.30 - 20.00
Zimski: 9.00 - 18.00

Možnost plačil:
 • bančna nakazila
 • gotovina
 • kreditne kartice Eurocard, Visa, American Express, Diners
 • plačilne (letalske) kartice oz. pogodbeni posredniki: WFS, Avcard, Colt, Multi Service, Jetex, Aerofuels, Rockwell Collins, Eurojet, AML Global
 • Petrol klub / poslovne plačilne kartice
Cene:
GORIVO JET A-1 100 LL
cena €/liter brez dajatev

0,616078

1,00898

cena €/liter z dajatvami in DDV

1,207000

1,88500

Letališče Portorož (POW, LJPZ)

Avioservis Portorož, Sečovlje 19, 6333 Sečovlje

Telefon: +386 5 672 25 25
Faks: +386 5 672 25 30
E-naslov: BS2501@petrol.si

Obratovalni čas:
Poletni: 8.30 - 20.00
Zimski: 8.00 - 16.30

Možnost plačil:
 • bančna nakazila
 • gotovina
 • kreditne kartice Eurocard, Visa, American Express, Diners
 • plačilne (letalske) kartice oz. pogodbeni posredniki: WFS, Avcard, Colt, Multi Service, Jetex, Aerofuels, Rockwell Collins, Eurojet, AML Global
 • Petrol klub / poslovne plačilne kartice
Cene:
GORIVO JET A-1 100 LL
cena €/liter brez dajatev 0,616078

0,97931

cena €/liter z dajatvami in DDV

1,207000

1,75800

Letališče Portorož

Kontaktirajte nas

Samer Khalil

Dolenjska, Notranjska

Darko Ravnihar

Ljubljana in okolica

Miha Kovačič

Gorenjska in delno Ljubljana

Ivan Pipan

Primorska