Petrolove reference

Preverite, kako smo s svojimi rešitvami do uspehov pomagali mestom in lokalnim skupnostim, industriji ter poslovnim uporabnikom. Naslednja zgodba o uspehu ste lahko prav vi!

Kontaktirajte nas

Petrolovi referenčni projekti energetskih rešitev

Vsaka energetska rešitev zahteva strokovnost, znanje, inovativen posloven pristop ter napredno konceptualno razmišljanje. Vse to imamo v Petrolu, kjer skupnostim, industriji in poslovnim uporabnikom nudimo vrsto trajnostih rešitev, ki so povsem prilagojene vašim individualnim potrebam.

Pomagali smo že preko 1.000 objektom – javnim, industrijskim, poslovnim, turističnim, gostinskim, športnim, izobraževalnim, objektom za nego in zdravstvo pa tudi kmetijam, cerkvam, večstanovanjskim stavbam in drugim.

Preverite, zakaj nam je vredno zaupati vaš naslednji projekt.

Naše reference: mesta in lokalne skupnosti

Energetska prenova Ljubljane

V projektih EOL-1 in EOL-2 smo pomagali energetsko prenoviti 59 ljubljanskih stavb. S tem smo prestolnici pomagali do 3.500 ton toplogrednih plinov manj na leto, kar je enako, kot če bi na novo zasadili 170.000 dreves.


PREBERITE VEČ

PRENESITE PDF

Trajnostna zgodba mesta Kranj

Skupaj jo gradimo že 19 let. Mestni občini pomagamo do trajnostnega upravljanja z viri, obnovljive energije, prenove degradiranih urbanih površin in zmanjševanja ogljičnega odtisa.


PREBERITE VEČ

Energetska prenova Maribora

Mestni občini smo pomagali do 500.000 € letnega prihranka. Gre za enega večjih projektov javno-zasebnega partnerstva do sedaj na področju energetskega pogodbeništva v slovenskih občinah.

Prva lokalna energetska skupnost v Lučah

V Petrolu smo skupaj s podjetjem Elektro Celje in ljubljansko Fakulteto za elektrotehniko v sklopu projekta Compile vzpostavili prvo slovensko lokalno samoskrbno energetsko skupnost v Lučah.


PREBERITE VEČ  

OGLEJTE SI VIDEO

Prenova javne razsvetljave v Izoli

S prenovo javne razsvetljave smo Izoli pomagali do 65 % prihranka rabe električne energije. S tem so v mestu znižali izpuste CO2 preko 300 ton letno, kar je enako količini, ki jo letno vsrka 12.000 dreves.


OGLEJTE SI VIDEO  

PRENESITE PDF

Naše reference: industrija

Uporaba odvečne toplote SIJ Metal Ravne

Odvečno toploto, ki v metalurških procesih nastaja v podjetju SIJ Metal Ravne, smo z nadgradnjo sistema soproizvodnje elektrike in toplote pomagali spremeniti v vir daljinskega ogrevanja za potrebe mesta Ravne in celotnega ZGO Ravne.


PREBERITE VEČ

Znižanje stroškov Mlekarne Planika

Nadomeščanje energentov s čistejšimi je eden od načinov, s katerimi v Petrolu omogočamo prehod v trajnostno družbo, hkrati pa ob zagotavljanju večje energetske učinkovitosti poskrbimo za energetske prihranke. Tudi v kobariški mlekarni Planika.


OGLEJTE SI VIDEO

Naše reference: poslovni uporabniki

Squashland Ljubljana

Squashland Ljubljana je prvi skvoš center na svetu, ki je zgrajen iz masivnega lesa, hkrati pa, zahvaljujoč Petrolu, dosega še visoko raven energetske učinkovitosti, ki je vzor ne samo Štepanjskemu naselju in Ljubljani, ampak tudi širši okolici.


PREBERITE VEČ

PRENESITE PDF

Celovita osvetlitev notranjih prostorov v Bazi športa

V želji, da ljubljansko Štepanjsko naselje postane primer dobre prakse, smo poskrbeli tudi za celovito osvetlitev in elektro dela za nogometno dvorano Baze Športa, prostora, kjer v sožitju trenirajo mladi športni upi in profesionalni športniki.


PRENESITE PDF

Energetska samooskrba na kmetiji Juhart

Sodobni časi zahtevajo sodoben pristop – tudi pri kmetovanju. To pa zahteva avtomatizacijo del. S pomočjo Petrola na kmetiji Juhart za to sedaj uporabljajo električno energijo, pridobljeno z lastno sončno elektrarno.


PRENESITE PDF

Samooskrba v podjetju Mega M

Za Velenjski objekt Mega M smo osnovali energetsko rešitev, ki zajema tako hlajenje in ogrevanje prostorov, kot samooskrbo z električno energijo in še korak dlje – električno mobilnost.


PRENESITE PDF

Prenova Kalia centra Semenarne Ljubljana

Poskrbeli smo za vzpostavitev nove kotlovnice ter izgradnjo nove plinske povezave in priključka, zraven pa še celovito spremenili koncept osvetlitve, ki zdaj pomaga do večje energetske učinkovitosti.


PRENESITE PDF

Energetska prenova kotlovnice LIV Systems

Projekt na ključ, v celoti izveden v 3 tednih, je obsegal celovito prenovo kotlovnice naročnika, prehod na utekočinjen naftni plin ter digitalizacijo – integracijo kotlovnice v centralno nadzorni sistem.


PRENESITE PDF

Samooskrba v župniji Videm Dobrepolje

Ne da bi zmotili estetski videz cerkvenega objekta, smo namestili samooskrbno sončno elektrarno in tako naročniku pomagali znižati stroške električne energije.

Prenova ogrevalnega sistema cerkve v Župniji Šentjakob

Celovito smo prenovili obstoječi sistem toplozračnega ogrevanja cerkvenih prostorov v župniji Šentjakob, ki je bil neučinkovit, obenem pa uporabnikom ni nudil ustreznega udobja.

Kontaktirajte nas

Slovenija