Petrol eRačun

Poenostavite plačevanje računov. Vklopite elektronski račun, za priročno in hitrejše plačevanje ter prihranite pri mesečnih stroških položnic.

Preverite, zakaj izbrati e-račun Preverite, kako vklopiti e-račun

Načini vklopa Petrol eRačuna

V Mojem Petrolu

Elektronski račun vklopite v uporabniškem portalu moj Petrol (v meniju Finance > eRačun) ali v mobilni aplikaciji Moj Petrol (v meniju Nastavitve > eRačun). Izberite, ali želite Petrol eRačun prejemati kot PDF po elektronski pošti, v spletno banko ali v mobilno denarnico mBills. Vsi vaši računi se shranijo v arhiv Mojega Petrola.

V spletni banki

Prejemanje Petrol eRačuna lahko nastavite tudi v svoji spletni banki. Za vklop sledite navodilom banke, v polje “ID referenčna številka” pa vpišite 17-mestno številko, ki jo najdete na Petrol položnici (sklic, npr. SI12 2500000029493). Račun, skupaj z obvestilom o porabi, boste prejeli naravnost v spletno banko, kjer plačilo le še potrdite.

V mBills

Petrolov elektronski račun lahko vklopite tudi v mobilni denarnici mBills in tako položnice plačujete kar prek svojega pametnega telefona. Mesečni račun vam bomo poslali neposredno v vašo denarnico mBills, aplikacija pa vas bo o prejemu računa obvestila s potisnim obvestilom. Vsebino računa nato le še pregledate in potrdite plačilo.

Po navadni pošti

Izpolnite vlogo za izdajo eRačuna in v njej označite, ali želite elektronski račun prejemati po elektronski pošti ali neposredno v spletno banko. Izpolnjeno vlogo nam posredujte na naslov:


Petrol d.d., Ljubljana, Dunajska cesta 50, 1000 Ljubljana, Oddelek zaledna pisarna

Zakaj izbrati Petrol eRačun?

Enostavno plačevanje brez dodatnih stroškov

Elektronski račun prejmete hitreje kot papirnatega, na njem pa so vsi podatki za plačilo že predizpolnjeni. eRačun plačate brez dodatnega tipkanja, prepisovanja številk in referenc – enostavno, z enim klikom. eRačun je brezplačen, vaši stroški plačevanja preko spletne ali mobilne banke pa so z njim nižji kot na bankomatu ali na bančnem okencu.

Prejem računa v spletno banko ali na e-naslov

Elektronski račun vam lahko pošljemo:

  • Neposredno v vašo spletno banko, kjer račun poravnate z enim klikom.
  • Na izbrani elektronski naslov v .pdf in .xml obliki. Pdf si shranite v arhiv, .xml datoteko pa uporabite za plačilo prek spletne banke.
  • V mobilno denarnico mBills, za priročno plačevanje prek telefona.

Brezpapirno poslovanje in pregledna evidenca

Če poslujte elektronsko, se znebite računov v vašem poštnem nabiralniku. E-računi so okolju prijazni, saj nadomeščajo klasične papirnate račune, namesto v fascikel pa jih lahko pospravite kar v mapo na svojem računalniku. Računi se shranijo in so vam vedno na voljo, tudi v vašem arhivu v portalu Moj Petrol.