Vinjete

Na Petrolu se ustavite še po vinjeto. Vinjete 2021 poiščite na našem najbližjem prodajnem mestu.

POIŠČITE PRODAJNA MESTA

Pooblaščena prodajna mesta po vsej Sloveniji

Tedenske, mesečne, polletne in letne vinjete

Slovenske, avstrijske in madžarske vinjete

Ko obiščete Petrol, z ukrepi skrbimo za vašo in našo varnost.

Preberite kako

Vse vrste vinjet

V Sloveniji se za uporabo avtocest in hitrih cest zaračunava cestnina. Vinjeta je cestninska nalepka, ki vam omogoča uporabo teh cest v določenem časovnem okvirju, hkrati pa poskrbi še za hitrejši tok prometa in manjše zastoje.

Tako se za vsa motorna vozila katerih največja dovoljena masa ne presega 3,5 ton cestnina plačuje z nakupom vinjete – tedenske, mesečne ali letne vinjete treh cestninskih razredov: 1, 2A in 2B, za enosledna motorna vozila pa tudi z nakupom polletne vinjete. 

Vinjeto lahko kupite na enem izmed več kot 300 Petrolovih prodajnih mest po vsej Sloveniji. Na izbranih prodajnih mestih poiščite še vinjete za Avstrijo in Madžarsko.

Po vinjeto se odpravite na Petrol!

Kupite jo povsod po Sloveniji

Po vinjeto se odpravite na eno izmed več kot 300 Petrol prodajnih mest po vsej državi, za enostaven in najbolj priročen nakup tudi, ko se vam najbolj mudi.

Vinjeto plačajte na obroke

Ob nakupu slovenske letne vinjete vas čaka še možnost ugodnega plačila: do konca februarja jo lahko imetniki Petrol klub plačilne kartice kupite na obroke!

Prejmite dvojne Zlate točke

Za kar najlepši začetek novega leta vam na Petrolu ob nakupu slovenske letne vinjete vsako leto do konca februarja podarjamo dvojno število Zlatih točk.

Ceniki vinjet