Peleti

S peleti poskrbite za cenovno ugodno in ekološko ogrevanje. Vaš dom naj s toplino napolni ponudba vrhunskih peletov iz Petrola – preverjene kakovosti in s kar najlažjim nakupom!

PREVERITE PONUDBO

Izdelani iz lesa s preverjeno kakovostjo

Okolju prijazno gorivo z visoko kurilno vrednostjo

Zlate točke za vsak nakup peletov

Plačilo na obroke s Petrol klub plačilno kartico

Izberite pelete za nižje stroške ogrevanja ter udobno bivanje v harmoniji z naravo

Peleti so okolju prijazno biomasno gorivo, proizvedeno v harmoniji z naravo in ob upoštevanju ekoloških normativov. Narejeni so iz suhega odpadnega lesa, žagovine in lesnih oblancev stisnjenih v značilno obliko. Zagotavljajo večji izkoristek goriva z manj pepela in nižje stroške ogrevanja, pri izgorevanju pa veliko manj onesnažujejo okolje kot nekateri drugi energenti.

Tudi začetek bo s peleti lažji: pri prehodu na ogrevanje s peleti vam lahko namreč na pomoč priskočijo nepovratne finančne spodbude Eko sklada.

Po vrhunske pelete Petroleti ali Forest se odpravite na najbližji Petrol ali pa jih naročite kar iz udobja svoje dnevne sobe, v naši spletni trgovini Petrol eShop.

Široka ponudba prvovrstnih peletov

Peleti Petroleti

Peleti Petroleti so narejeni iz 100 % lesa iglavcev in ne vsebujejo dodatnih primesi. Ponašajo se s certifikatom S4Q kakovostnega razreda 1. Zagotavljajo nižje stroške ogrevanja, večji izkoristek goriva z manj pepela ter ekološko napredno ogrevanje. Peleti so pakirani v kvalitetnih vrečah po 15 kg ali paletah s 65 vrečami.

Poreklo: Slovenija

Preverite ponudbo
Peleti Forest

Peleti Forest so sestavljeni iz 80 % bukovega lesa in 20 % smrekovega lesa. Ponašajo se s certifikatom kakovosti EN plus A2. So ekološko gorivo za peči, kamine in kotle z avtomatskim doziranjem. Zagotavljajo nižje stroške ogrevanja, večji izkoristek kuriva in ne vsebujejo dodatnih primesi. Peleti so pakirani v kvalitetnih vrečah po 15 kg ali paletah s 65 vrečami.

Poreklo: Bosna in Hercegovina

 Preverite ponudbo

Peleti Forest Premium

Peleti Forest Premium so izdelani iz 100 % lesa iglavcev. Ponašajo se s certifikatom kakovosti EN plus A1. So ekološko gorivo za peči, kamine in kotle z avtomatskim doziranjem. Zagotavljajo nižje stroške ogrevanja, večji izkoristek kuriva z nizko vrednostjo pepela in ne vsebujejo dodatnih primesi. Peleti so pakirani v kvalitetnih vrečah po 15 kg ali paletah s 66 vrečami.

Poreklo: Avstrija

Čistilni peleti

S čistilnimi peleti poskrbite za vzdrževanje svoje peči ali kamina. Že pripravljeni čistilni peleti Forest se uporabljajo kor dodatek navadnim lesnim peletom. Čistilni peleti odstranjujejo in preprečujejo nastanek oblog, usedlin in saj, preprečujejo zamašitev kaminskih in dimniških tuljav, hkrati pa Izboljšujejo zgorevanje, omogočajo učinkovito porabo goriva ter podaljšujejo življenjsko dobo vaše kurilne naprave.

Ogrevanje na pelete: ste vedeli?

Ogrevanje s peleti je bolj učinkovito kot ogrevanje z drvi

Peleti nastanejo iz ostankov lesa – vej, žaganja, polen in korenin –  ki jih s paletiranjem stisnemo v standardizirano obliko. Tako poenotimo njihovo vlažnost in gostoto ter izboljšamo kurilno vrednost. Nič čudnega torej, da je ogrevanje s pleti bolj učinkovito kot ogrevanje z navadnimi drvi za kurjavo.

Preberite več

Kakovost peletov vam povedo mednarodni certifikati

Ob nakupu peletov naj vas vodijo mednarodno priznani certifikati, ki povedo, kakšna je vsebnost vlage in pepela v peletih ter kakšna je njihova mehanska obstojnost. Vrhunska kakovost peletov, ki bodo greli vaš dom, je na prvem mestu tudi ko gre za pelete, ki jih prodajamo na Petrolu.

Preberite več

Ogrevanje na pelete je ena najcenejših izbir ogrevanja

Ogrevanje na pelete je zaradi svoje učinkovitosti denarnici prijazno, investicija v kurilno napravo pa se povrne že v nekaj letih. Še več: v okviru spodbujanja okolju prijaznih načinov ogrevanja so vam ob namestitvi ogrevanja na pelete na voljo tudi ugodni krediti in subvencije Eko sklada!

Preberite več