Peleti

Izberite okolju prijazno gorivo in se odločite za ogrevanje z visokokakovostnimi lesnimi peleti.

PREVERITE PONUDBO

Izdelani iz lesa s preverjeno kakovostjo

Okolju prijazno gorivo z visoko kurilno vrednostjo

Zlate točke za vsak nakup peletov

Plačilo na obroke s Petrol klub plačilno kartico

Manj pepela in nižji stroški ogrevanja

Lesni peleti so okolju prijazno biomasno gorivo, proizvedeno v harmoniji z naravo in ob upoštevanju ekoloških normativov. Narejeni so iz suhega odpadnega lesa, žagovine in lesnih oblancev stisnjenih v značilno obliko. Peleti zagotavljajo večji izkoristek goriva z manj pepela in nižje stroške ogrevanja.

Široka ponudba prvovrstnih lesnih peletov

Lesni peleti Petroleti

Lesni peleti Petroleti so narejeni iz 100 % lesa iglavcev in ne vsebujejo dodatnih primesi. Ponašajo se s certifikatom S4Q kakovostnega razreda 1. Zagotavljajo nižje stroške ogrevanja, večji izkoristek goriva z manj pepela ter ekološko napredno ogrevanje. Peleti so pakirani v kvalitetnih vrečah po 15 kg ali paletah s 65 vrečami.

Poreklo: Slovenija

Preverite ponudbo

Lesni peleti Forest

Lesni peleti Forest so sestavljeni iz 80 % bukovega lesa in 20 % smrekovega lesa. Ponašajo se s certifikatom kakovosti EN plus A2. So ekološko gorivo za peči, kamine in kotle z avtomatskim doziranjem. Zagotavljajo nižje stroške ogrevanja, večji izkoristek kuriva in ne vsebujejo dodatnih primesi. Peleti so pakirani v kvalitetnih vrečah po 15 kg ali paletah s 65 vrečami.

Poreklo: Bosna in Hercegovina

Preverite ponudbo

Lesni peleti Forest Premium

Lesni peleti Forest Premium so izdelani iz 100 % lesa iglavcev. Ponašajo se s certifikatom kakovosti EN plus A1. So ekološko gorivo za peči, kamine in kotle z avtomatskim doziranjem. Zagotavljajo nižje stroške ogrevanja, večji izkoristek kuriva z nizko vrednostjo pepela in ne vsebujejo dodatnih primesi. Peleti so pakirani v kvalitetnih vrečah po 15 kg ali paletah s 66 vrečami.

Poreklo: Avstrija

Čistilni peleti

Čistilni peleti so že pripravljeni peleti za vzdrževanje peči, kaminov in drugih kurilnih naprav, ki obratujejo na pelete. Uporabljajo se kot dodatek lesnim peletom. Odstranjujejo in preprečujejo nastanek oblog, usedlin in saj, preprečujejo zamašitev kaminskih in dimniških tuljav. Izboljšujejo zgorevanje, omogočajo učinkovito porabo goriva ter podaljšujejo življenjsko dobo kurilne naprave. Za individualna kurišča je priporočena uporaba 1 vrečka vsake 4 tedne. Za industrijsko uporabo je priporočena uporaba 1 vrečka vsake 2 tedna.