Petrol Elektrika

Za prijazno in zanesljivo energijo doma izberite Petrol Elektriko. Z enostavnim nadzorom porabe in stroškov v Mojem Petrolu.

Preverite cenik elektrike Preberite več o Mojem Petrolu

Stabilna in zanesljiva oskrba z električno energijo

Pregled poslovanja in oddaja števčnega stanja v Mojem Petrolu

Več kot 70.000 zadovoljnih uporabnikov

Zlate točke za vsak prejet račun električne energije

V Petrolu smo odgovorno podprli idejo Ministrstva za okolje, podnebje in energijo: poplavljenim gospodinjstvom bomo od avgusta do vključno decembra 2023 dobavljali električno energijo za samo 1 € na MWh. Ker moramo v težkih časih stopiti skupaj. Znižano ceno bomo obračunali takoj, ko od pristojnih institucij prejmemo sezname upravičencev. Če bo to po datumu izdaje računov, bodo na računih obračunane še polne cene, kasneje pa bo izveden poračun za nazaj.

Na vsa vprašanja smo za vas odgovorili tukaj. 

Za informacije o motnjah na distribucijskem omrežju z električno energijo, se prosim obrnite na spletne strani distributerjev električne energije. Hvala za razumevanje.

Vklopite eRačun in prejmite 5 € dobroimetja!
Poenostavite plačevanje računov, mi pa vas nagradimo s dobroimetjem na vaši Petrol klub kartici.

Preberite več

Zakaj se Petrol Elektrika splača?

Ker ostajamo zavezani k ponudbi zanesljive in stabilne oskrbe z električno energijo. Pa tudi zato ker:

  • Ker z računi za Petrol Elektriko, točenjem goriva in drugimi nakupi na Petrolu zbirate Zlate točke. Te vam prinesejo številne popuste in ugodnosti iz naše ponudbe.
  • Ker lahko za vse storitve, ki jih imate pri nas, prejemate združen račun, enostavno in pregledno.
  • Ker nam lahko prek uporabniškega portala Moj Petrol v nekaj klikih sporočite stanje števca elektrike, nadzorujete svoje poslovanje in preverite število Zlatih točk.
Pokličite nas na 080 22 66 in izberite Petrol Elektriko. Po elektronski pošti boste prejeli pogodbo, v SMS sporočilu pa kodo, s katero do nje dostopate. Pogodbo podpišete s klikom na gumb, za vse ostalo poskrbimo mi.
 

Ponudba novih akcij in popustov na elektriko je trenutno omejena. To pomeni, da svojih Zlatih točk do nadaljnega ne morete zamenjati za popust na električno energijo. Izredne razmere na trgu in regulirane cene elektrike so dobavitelje postavile pred težke odločitve, saj so cene, po katerih kupujemo energente, še vedno izredno visoke. Ker kljub temu ostajamo stabilen in zaupanja vreden partner pri oskrbi z energijo, smo primorani v času reguliranih cen omejiti ponudbo popustov. Ponovno jih bomo omogočili, ko nam bodo to dovoljevale razmere na trgu.

Do takrat pa smo za vas pripravili ponudbo drugih popustov za Zlate točke, ki vam bodo pomagali do varčne in udobne jeseni. Preverite jih tukaj.

Cenik električne energije

Regulirana cena elektrike

Ceno elektrike smo z oktobrom 2022 uskladili z uredbo vlade o določitvi cen električne energije, ki določa najvišjo dovoljeno ceno električne energije za gospodinjske odjemalce:
Redni cenik elektrike za gospodinjske odjemalce Višja tarifa
VT (€/kWh)
Manjša tarifa
MT (€/kWh
Enotna tarifa
ET (€/kWh)
Cena brez DDV 0,11800 0,08200 0,09800
Cena z 22% DDV 0,14396 0,10004 0,11956

Cenik velja od 1. 10. 2022 do spremembe za dobavo električne energije in ne vsebuje trošarin in drugih dajatev. Cene za uporabo omrežja, prispevki in trošarine so določeni z vsakokrat veljavnimi predpisi. Tarifa – višja, manjša ali enotna – je odvisna od vašega električnega števca, ta je namreč lahko dvotarifen (VT in MT) ali enotarifen (ET).

Cenik električne energije in splošne pogodbene pogoje dobave najdete tukaj. Informacije o proizvodnih virih energije preverite tukaj.

Informacije za odjemalce

Sporočanje stanja števca za elektriko

Stanje svojega analognega števca nam lahko odjemalci Petrol Elektrike zlahka sporočite vsak mesec, na način, ki vam ustreza najbolj: po telefonu, spletu ali prek Mojega Petrola.