Znanje in podpora

Sporočite stanje svojega števca za elektriko

OBVESTILO

Novi odjemalci Petrol Elektrike - Pogoj za zamenjavo dobavitelja električne energije je tudi odčitano stanje števca elektrike. V kolikor se vaš števec ne odčitava daljinsko, boste s strani Sistemskega operaterja distribucijskega omrežja prejeli navodilo, kako v času samoizolacije stanje števca odčitati in sporočiti sami. Prosimo vas, da se ravnate po navodilih iz obvestila.

Obstoječi odjemalci Petrol Elektrike - Redni letni popisi se bodo prav tako izvajali v skladu z navodili posameznega distributerja, zato se v primeru vprašanj prosim obrnite nanj.

Se želite izogniti letnemu poračunu in elektriko plačevati po dejanski porabi? Stanje analognega števca nam lahko odjemalci Petrol Elektrike sporočite vsak mesec, za obračun dejansko porabljene električne energije.

Da pa bomo sporočeno stanje "navadnega" števca lahko upoštevali, vas prosimo, da nam ga posredujete od 1. do 15. dne v mesecu za pretekli mesec. Za stanja sporočena do 5. dne v mesecu vam zagotavljamo, da bo stanje upoštevano v obračunu za pretekli mesec.

Stanje lahko oddate:

Stanje števca preko mobilne aplikacije Moj Petrol, spletnega portala Moj Petrol, klicnega centra in SMS sporočila lahko oddajo le gospodinjski odjemalci.

Sporočite stanje števca

* * *