Znanje in podpora

Ostajamo zavezani k ponudbi kakovostne, zanesljive in ugodne oskrbe z električno energijo in zemeljskim plinom

Ponudba novih akcij in popustov na elektriko in zemeljski plin je trenutno omejena. To pomeni, da svojih Zlatih točk do nadaljnega ne morete zamenjati za popust na električno energijo ali zemeljski plin. Izredne razmere na trgu in regulirane cene energentov so dobavitelje postavile pred težke odločitve, saj so cene, po katerih kupujemo energente, še vedno izredno visoke. Ker kljub temu ostajamo stabilen in zaupanja vreden partner pri oskrbi z energijo, smo primorani v času reguliranih cen omejiti ponudbo popustov. Ponovno jih bomo omogočili, ko nam bodo to dovoljevale razmere na trgu.

Do takrat pa smo za vas pripravili ponudbo drugih popustov za Zlate točke, ki vam bodo pomagali do varčne in udobne jeseni. Preverite jih na naši spletni strani.


Zadnje čase smo priča izjemnim razmeram na trgih surovin in energentov, kjer cene iz dneva v dan dosegajo rekordno visoke ravni. Preberite, zakaj je temu tako, kako bo to vplivalo na cene Petrol Elektrike in Zemeljskega plina, in kako poskrbeti, da se vaša mesečna položnica spremeni za manj kot 1 €. 


V članku preberite: 


Vklopite popust na elektriko in plin 

Cene energentov po celem svetu iz dneva v dan dosegajo rekordno visoke ravni – kar se kaže tudi na položnicah, ki jih plačujemo za elektriko in plin. 

Ker cenimo vse, ki se za svoje vsakdanje opravke ustavite pri nas, vam v Petrolu omogočamo, da svoj račun elektrike in plina znižate s svojimi nakupi. Člani Petrol kluba za vsak evro nakupa na Petrolu prejmete Zlate točke, pa naj gre za točenje goriva, nakup sendvičev, pnevmatik, vetrobranskih tekočin in več. Zlate točke prejmete tudi za vsako položnico Petrol Elektrike in Zemeljskega plina.

Popust v zameno za Zlate točke vam bomo ponudili tudi letos, kar bo bistveno znižalo učinek povišanja cen na trgu. 

S popustom na Zlate točke je lahko redna cena energenta letos in v naslednjem letu nižja tudi do 20 %. Za povprečnega uporabnika elektrike bo lahko to pomenilo tudi manj kot 1 € na mesec več! 

Od 15. novembra 2021 lahko Zlate točke zamenjate za naslednje popuste. Zlate točke unovčite na spletu ali pa s klicem na brezplačno številko 080 22 66. 

Popusti bodo za vas pričeli veljati že s 1. decembrom, ko nastopi naš novi cenik elektrike in plina.

Število Zlatih točk Popust na redno ceno Petrol Elektrike
2.500 Zlatih točk 20 % popusta
1.700 Zlatih točk 15 % popusta
1.000 Zlatih točk 10 % popusta
700 Zlatih točk 7 % popusta
500 Zlatih točk 5 % popusta
Število Zlatih točk Popust na redno ceno Petrol Zemeljskega plina
1.000 Zlatih točk 10 % popusta
700 Zlatih točk 7 % popusta
500 Zlatih točk 5 % popusta

Preverite popuste na voljo in izberite svojega.  

Še vedno ugodna oskrba z energijo

Kaj pa razmere na trgu pomenijo za redne cene, ki jih gospodinjski in mali poslovni odjemalci električne energije in zemeljskega plina plačujete pri Petrolu?

V Petrolu kljub burnemu dogajanju na trgu ostajamo zavezani k ponudbi kakovostne, zanesljive in ugodne oskrbe z električno energijo in zemeljskim plinom.

Do povišanja cen odjema električne energije in zemeljskega plina bo zaradi razmer na trgu sicer prišlo - nov cenik bo za naše gospodinjske in male poslovne odjemalce pričel veljati s 1. decembrom 2021 - a smo, čeprav na tržno dogajanje nimamo vpliva, z učinkovitim nabavnim procesom uspeli zagotoviti konkurenčne cene energentov tudi za naslednje leto.

Posledično bo povišanje cen elektrike in plina relativno nižje, vsaj v primerjavi z dejanskim povišanjem cen energentov na veleprodajnih trgih.

Nove cene elektrike in zemeljskega plina so razvidne iz tabele spodaj.

Nov redni cenik elektrike
za gospodinjske odjemalce
Višja tarifa VT
€/kWh
Manjša tarifa MT
€/kWh
Enotna tarifa ET
€/kWh
Cena brez DDV 0,09395 0,05995 0,08495
Cena z DDV 0,11462 0,07314 0,10364
Nov redni cenik elektrike
za male poslovne odjemalce
Višja tarifa VT
€/kWh
Manjša tarifa MT
€/kWh
Enotna tarifa ET
€/kWh
Cena brez DDV 0,08995 0,07175 0,08395
Cena z DDV 0,10974 0,08754 0,10242
Nov redni cenik zemeljskega plina
za gospodinjske in male poslo