Znanje in podpora

Moj Petrol: kako unovčiti Zlate točke za nižji račun elektrike ali plina – v le 4 korakih!

Ponudba novih akcij in popustov na elektriko in zemeljski plin je trenutno omejena. To pomeni, da svojih Zlatih točk do nadaljnega ne morete zamenjati za popust na električno energijo ali zemeljski plin. Izredne razmere na trgu in regulirane cene energentov so dobavitelje postavile pred težke odločitve, saj so cene, po katerih kupujemo energente, še vedno izredno visoke. Ker kljub temu ostajamo stabilen in zaupanja vreden partner pri oskrbi z energijo, smo primorani v času reguliranih cen omejiti ponudbo popustov. Ponovno jih bomo omogočili, ko nam bodo to dovoljevale razmere na trgu.

Do takrat pa smo za vas pripravili ponudbo drugih popustov za Zlate točke, ki vam bodo pomagali do varčne in udobne jeseni. Preverite jih na naši spletni strani.


V času trajanja akcijskih ponudb lahko svoje Zlate točke zamenjajte za popust na mesečni strošek električne energije ali plina. Postopek je popolnoma preprost: v zgolj štirih korakih ga uredite kar prek spleta,  v Mojem Petrolu. Vas zanima, kako?

Člani Petrol kluba: ste z nakupi na Petrolu in plačevanjem položnic Petrol Elektrike ali Petrol Zemeljskega plina nabrali kopico Zlatih točk? V času trajanja akcijskih ponudb jih lahko zamenjate za popust na elektriko ali plin in si tako v uporabniškem portalu ali mobilni aplikaciji Moj Petrol svoj račun znižate kar sami. V kolikor popust na energent že imate, se bo novi popust aktiviral takoj, ko trenutni poteče.

Kako torej Zlate točke zamenjati za popust na elektriko ali plin? Preprosto, v zgolj 4 korakih:  

1. korak: Prijavite se v Moj Petrol

Spletni uporabniški portal Moj Petrol najdete na naslovu www.petrol.si/moj-petrol, mobilno aplikacijo Moj Petrol  pa v Google Play ali App Store trgovini.

Za uporabo obojega bo najprej potrebna registracija. V Moj Petrol se prijavite s svojim e-naslovom in geslom, za hitrejšo prijavo pa lahko račun povežete tudi s svojim Facebook ali Google profilom. 

prijava v Moj Petrol

Več o tem, kako pričeti z uporabo Mojega Petrola, si preberite tule.   Ne spreglejte še vseh ostalih funkcionalnosti, ki vam jih omogoča Moj Petrol

Postopek unovčevanja Zlatih točk je v mobilni aplikaciji Moj Petrol popolnoma enak kot spletnem portalu. 

2. Izberite svoj energent

Mobilna aplikacija Moj Petrol vas na možnost znižanja računa za energent opozori takoj ob prihodu v aplikacijo, s klikom na obvestilo pa ste preusmerjeni na stran za aktiviranje popusta. V uporabniškem portalu Moj Petrol boste, po drugi strani, možnost aktiviranja popusta našli v meniju Moj Petrol > Moji energenti.

Izberite energent, za katerega bi želeli vklopiti popust – bodisi Elektriko, bodisi Zemeljski plin – in kliknite na “Pojdi”.

izbor energenta

3. korak: Izberite merilno oz. odjemno mesto

Odjemalci Petrol Elektrike boste nato izbrali številko merilnega mesta za katerega želite uveljavljati popust. Če vam Petrol napaja več kot eno bivališče, izberite, za katero naj popust velja - bi nižji strošek elektrike npr. želeli na svojem vikendu ali doma?

Izberite in nato kliknite na možnost “Znižaj račun z Zlatimi točkami”.

izberite merilno mesto

Odjemalci Petrol Zemeljskega plina boste v tem koraku videli podatke svojega odjemnega mesta.

Da Zlate točke zamenjate za popust na strošek plina na odjemnem mestu, kliknite na možnost “Znižaj račun z Zlatimi točkami”. 

izberite odjemno mesto

4. korak: Izberite svoj paket popusta

V četrtem koraku se bo izpisalo vaše število Zlatih točk in popusti, ki so vam na voljo. (So popusti obarvani sivo? Potem še niste član Petrol kluba! Včlanite se in izkoristite točke, ki ste jih že nabrali s plačevanjem računov za elektriko in plin). 

S klikom na gumb “Izberi” v posameznem paketu boste popust aktivirali - zanj unovčili v paketu navedeno število Zlatih točk.