Znanje in podpora

Moj Petrol: kako unovčiti Zlate točke za nižji račun elektrike ali plina – v le 4 korakih!

Svoje Zlate točke lahko zamenjajte za popust na mesečni strošek električne energije ali plina. Postopek je popolnoma preprost: v zgolj štirih korakih ga uredite kar prek spleta,  v Mojem Petrolu. Vas zanima, kako?

Člani Petrol kluba: ste z nakupi na Petrolu in plačevanjem položnic Petrol Elektrike ali Petrol Zemeljskega plina nabrali kopico Zlatih točk?

Potem je skrajni čas, da jih zamenjate za popust na elektriko ali plin! V uporabniškem portalu ali mobilni aplikaciji Moj Petrol si lahko namreč svoj račun znižate kar sami.

To lahko storite kadarkoli, saj je pogoj za vklop popusta zgolj zadostno število Zlatih točk. V kolikor popust na energent že imate, se bo novi popust aktiviral takoj, ko trenutni poteče. Da, to pomeni da lahko svoje Zlate točke zamenjate za popust četudi popust že imate! Pazite le, da boste do 31. decembra zbrane točke porabili do konca januarja naslednje leto, saj vam bodo drugače te zapadle.

Kako torej Zlate točke zamenjati za popust na elektriko ali plin? Preprosto, v zgolj 4 korakih:  

1. korak: Prijavite se v Moj Petrol

Spletni uporabniški portal Moj Petrol najdete na naslovu www.petrol.si/moj-petrol, mobilno aplikacijo Moj Petrol  pa v Google Play ali App Store trgovini.

Za uporabo obojega bo najprej potrebna registracija. V Moj Petrol se prijavite s svojim e-naslovom in geslom, za hitrejšo prijavo pa lahko račun povežete tudi s svojim Facebook ali Google profilom. 

prijava v Moj Petrol

Več o tem, kako pričeti z uporabo Mojega Petrola, si preberite tule.   Ne spreglejte še vseh ostalih funkcionalnosti, ki vam jih omogoča Moj Petrol

Postopek unovčevanja Zlatih točk je v mobilni aplikaciji Moj Petrol popolnoma enak kot spletnem portalu. 

2. Izberite svoj energent

Mobilna aplikacija Moj Petrol vas na možnost znižanja računa za energent opozori takoj ob prihodu v aplikacijo, s klikom na obvestilo pa ste preusmerjeni na stran za aktiviranje popusta. V uporabniškem portalu Moj Petrol boste, po drugi strani, možnost aktiviranja popusta našli v meniju Moj Petrol > Moji energenti.

Izberite energent, za katerega bi želeli vklopiti popust – bodisi Elektriko, bodisi Zemeljski plin – in kliknite na “Pojdi”.

izbor energenta

3. korak: Izberite merilno oz. odjemno mesto

Odjemalci Petrol Elektrike boste nato izbrali številko merilnega mesta za katerega želite uveljavljati popust. Če vam Petrol napaja več kot eno bivališče, izberite, za katero naj popust velja - bi nižji strošek elektrike npr. želeli na svojem vikendu ali doma?

Izberite in nato kliknite na možnost “Znižaj račun z Zlatimi točkami”.

izberite merilno mesto

Odjemalci Petrol Zemeljskega plina boste v tem koraku videli podatke svojega odjemnega mesta.

Da Zlate točke zamenjate za popust na strošek plina na odjemnem mestu, kliknite na možnost “Znižaj račun z Zlatimi točkami”. 

izberite odjemno mesto

4. korak: Izberite svoj paket popusta

V četrtem koraku se bo izpisalo vaše število Zlatih točk in vsi popusti, ki so vam na voljo. Popusti, med katerimi lahko izbirate, so vidni v zlatem okvirju, popusti, za katere nimate zadosti točk, pa so obarvani sivo in jih ne morete izbrati (So vsi popusti obarvani sivo? Potem še niste član Petrol kluba! Včlanite se in izkoristite točke, ki ste jih že nabrali s plačevanjem računov za elektriko). 

Odločite se za paket popusta, ki vam ustreza najbolj, odvisno od naše trenutne ponudbe. S klikom na gumb “Izberi” v posameznem paketu boste popust aktivirali - zanj unovčili v paketu navedeno število Zlatih točk.

izberite paket popusta

izberite paket popusta

In kdaj začne popust veljati?

  • Če plačujete redno ceno energenta: popust, ki ste ga izbrali, bo začel veljati s prvim dnem v naslednjem mesecu.
  • Če že uživate v ceni energenta s popustom: popust, ki ste ga izbrali, bo začel veljati ko se že obstoječi popust izteče, s prvim dnem v naslednjem mesecu

In koliko časa popust velja? Vaš račun bo nižji 5 mesecev, na njem pa bo prikazana akcijska fiksna cena, v katero bo že vključen popust na redno ceno vašega energenta.

Ste vedeli? Svoje Zlate točke lahko zamenjate za popust, četudi popust že imate!

Po kliku na gumb se bi pojavilo okno s povzetkom vašega izbora. Še enkrat ga preverite in ga, če ste z njim zadovoljni, potrdite s klikom na gumb “Potrdi”. 

izbrani paket

Po dokončni potrditvi izbranega paketa popusta boste zagledali pojavno okno s sporočilom, da je vaš zahtevek v obdelavi.

Vaš popust tako ne bo aktiviran takoj, ampak v roku nekaj ur. Do takrat boste v Mojem Petrolu še vedno videli staro, nezmanjšano število Zlatih točk. Zato vas prosimo, da do aktivacije popusta na svoji Petrol klub kartici ohranite vsaj toliko Zlatih točk, kot jih zahteva vaš izbrani paket popusta. Če vmes porabite preveč točk, vam popusta namreč ne bomo mogli aktivirati.

potrdilo

Zakaj bi torej plačevali polno ceno vašega energenta? V Mojem Petrolu vklopite popust po vaši meri, kadarkoli želite, tudi večkrat na leto, ter uživajte v vedno ugodnih cenah Petrol Elektrike ali Zemeljskega plina. Ker se pri nas zvestoba splača!

* * *