Znanje in podpora

Zakaj ogrevati z zemeljskim plinom? Ker se splača!

Ali toplo vodo po radiatorjih v vašem domu še vedno poganja kurilno olje? Potem je skrajni čas, da razmislite o načinu ogrevanja, ki bo bistveno manj bremenilo družinski proračun in hkrati manj obremenjevalo okolje.  

Zemeljski plin je na drugem mestu med energenti, s katerimi se ogrevajo slovenska gospodinjstva. Razlogov za njegovo razširjenost je veliko:

  • v primerjavi z drugimi energenti je cenovno zelo ugoden in dolgoročno zagotavlja prihranke pri stroških ogrevanja,
  • med vsemi fosilnimi gorivi je okolju najbolj prijazen in ima najmanjši ogljični odtis,
  • pri njegovi uporabi nastaja občutno manj izpustov kot pri drugih energentih,
  • distribucijsko plinovodno omrežje pa je dobro razvito, energetsko učinkovito in zanesljivo.
Naložba se povrne v nekaj letih

Začetna naložba v ogrevanje z zemeljskim plinom, torej nakup energetsko učinkovite plinske peči in montaža je – v primerjavi z naložbo v toplotno črpalko ali drug ogrevalni sistem –  ugodnejša. Cene za izvedbo »na ključ« se začnejo pri 3000 €, a se naložba povrne že v nekaj letih z manjšimi stroški ogrevanja. Ti se lahko zaradi ugodne cene zemeljskega plina in majhne porabe, ki jo zagotavljajo kakovostne peči z visokim izkoristkom, zmanjšajo tudi do 70 %

Zanesljivost oskrbe z energentom je poleg nizke cene zagotovo pomemben dejavnik, ko se odločamo za zamenjavo energenta.

Petrol z zemeljskim plinom že v 29 občinah

Dobro razvito plinovodno omrežje v Sloveniji zagotavlja zanesljivo oskrbo z zemeljskim plinom. Skupna dolžina presega 4700 kilometrov, od tega Petrol upravlja 1195 kilometrov in 29 koncesij distribucije zemeljskega plina po modelu javno-zasebnega partnerstva.

Naši odjemalci – teh je že skoraj 15.000 – lahko za zemeljski plin plačujejo po dejanski porabi. Stanje plinomera lahko oddajo na različne načine: prek uporabniškega portala Moj Petrol ali mobilne aplikacije Moj Petrol, prek sporočila SMS ali po telefonu

Udobje in zanesljivost

Zanesljivost oskrbe z energentom je poleg nizke cene zagotovo pomemben dejavnik, ko se odločamo za zamenjavo energenta. Kot uporabniki pa cenimo tudi udobje, ki ga zagotavljajo sodobne plinske peči. Preprosto jih je uporabljati, zanesljivo delujejo tudi pri ekstremno nizkih temperaturah, imajo dolgo življenjsko dobo, stroški vzdrževanja so majhni. 

Hitro in preprosto

Zamenjava energenta in ogrevalnega sistema ni odločitev, ki bi jo sprejeli na hitro. Pravi naslov za vsa vprašanja, povezana z montažo nove plinske peči ali zamenjavo obstoječe, so strokovnjaki v Energetskem centru Petrol. Dejstvo je, da je izvedba naložbe hitra in preprosta, Petrol pa nudi ugodno financiranje brez pologa in brez obresti do pet let ter akcijsko ceno zemeljskega plina za eno leto.

Energent prihodnosti

V prihodnosti lahko pričakujemo, da bo v plinovodnih omrežjih poleg zemeljskega plina potovalo tudi vedno več obnovljivih plinov, kot sta biometan in sintetični metan. S tem bo uporaba plinastih goriv postajala vedno bolj CO2-nevtralna, uporabnikom pa na že vgrajenih napravah ne bo treba izvesti nobenih sprememb. 

* * *

Klepet

Pomoč in svetovanje

Klepet s svetovalcem

Pomoč in svetovanje

Zavedamo se, da je hiter in neposreden dostop do želenih informacij ključnega pomena. Prijazni in strokovno podkovani operaterji vam bodo z veseljem pomagali.

Klic

Brezplačna telefonska številka:

080 22 66

eShop brezplačna telefonska številka:

080 22 13

Klici iz tujine:

+386 14 71 45 90

Klici za pravne osebe:

+386 1 58 63 535

Elektronska pošta

Splošne informacije in podpora:

podpora.strankam@petrol.si

Spletna trgovina eShop:

eshop@petrol.si

Za podjetja:

poslovne.resitve@petrol.si

Facebook sporočilo
Povej Petrolu

Pošljite sporočilo preko našega orodja Povej Petrolu.