Znanje in podpora

Veter, sonce, voda = elektrika za vaš dom!

Skupaj z vami želimo pisati lepši jutri. Do konca septembra 2021 bomo zato našim obstoječim in novim odjemalcem zagotovili kar 241 milijonov kilovatnih ur elektrike iz energije vetra, sonca in vode. Z zagotavljanjem zgolj okolju prijazne elektrike bomo izpuste ogljikovega dioksida zmanjšali za 142 tisoč ton.  

“Podnebne spremembe”. Gre za besedno zvezo, ki je, na žalost, postala stalnica sodobnega življenja. Posledice so višanje morske gladine, širjenje puščav, taljenje ledenikov ter povečanje števila naravnih katastrof, ki spreminjajo naše kmetijstvo, gospodarstvo in življenjski prostor.  

Zato se odgovornost in skrb za okolje, v katerem živimo, odražata na vseh področjih Petrolovega delovanja. Vidimo namreč širšo sliko: varen in zdrav dom za nas in za prihodnje generacije. Skupaj z vami želimo tlakovati pot do tja.  

Kot največja slovenska energetska družba bomo tako svojim gospodinjskim in malim poslovnim odjemalcem med aprilom in septembrom 2021 dobavili 241 milijonov kWh elektrike, ki je v celoti proizvedena iz okolju prijaznih obnovljivih virov.  

In to našim obstoječim odjemalcem in vsem, ki boste na Petrol Elektriko še preklopili!  

Še odločnejši korak v nizkoogljično prihodnost

Obnovljive vire energije zajemamo iz naravnih