Znanje in podpora

Do pametnih skupnosti s Petrolovimi rešitvami

Pametna skupnost prihodnosti, pa naj gre za večje mesto ali manjšo vas, je vsestransko učinkovita. Informacijsko-komunikacijska tehnologija se povezuje z različnimi procesi v skupnosti, ki zadevajo energijo, infrastrukturo, vodni krog, okolje, mobilnost ter zdravstvene, socialne, izobraževalne, varnostne in druge storitve … Cilj je njihovo inteligentno upravljanje, prebivalci pa pri tem aktivno sodelujejo, saj pametna skupnost izboljšuje kakovost njihovega življenja. 

V Petrolu smo skladno z izzivi sodobnega sveta v zadnjih dveh desetletjih razvili paleto celovitih rešitev na področju energije, infrastrukture, stavb, vodnega kroga in mobilnosti v pametnih skupnostih, ki z našo pomočjo v prvi vrsti postajajo energetsko in okoljsko učinkovita.

Gre za model energetskega pogodbeništva, tj. sistema celovitih rešitev na ključ z garancijo učinkov. Postati želimo vodilni regionalni ponudnik storitev pametnega upravljanja skupnosti.

Več kot 400 Petrolovih energetskih strokovnjakov je uspešno izvedlo že preko 200 projektov. Naše rešitve obsegajo proizvodnjo, distribucijo in dobavo energije. S pametnim upravljanjem poskrbimo, da ti procesi optimalno potekajo. Poleg tega naše rešitve zajemajo upravljanje rabe energije in vode, s čimer poskrbimo za znižanje stroškov in tudi okoljskih obremenitev. Trajnostni krog je sklenjen s ponovno uporabo odpadnih snovi kot virov nove energije in z razvojem trajnostne mobilnosti. Vse to podpirajo prepričljivi rezultati energetskih, snovnih in okoljskih prihrankov.


Bodite vedno na tekočem

Izbor najpomembnejših vsebin iz naše zakladnice znanja vam enkrat na mesec brezplačno pošljemo v vaš elektronski nabiralnik.

Prijavite se na e-novice

Predvajaj

Več kot 400 Petrolovih energetskih strokovnjakov je uspešno izvedlo že preko 200 projektov.


Izbrani trije projekti: