Znanje in podpora

Petrolove javne električne polnilnice: nov cenik in nov način zaračunavanja polnjenja

Po 7 letih in več kot 150.000 brezplačnih polnjenjih je s 15. februarjem 2021 v veljavo stopil nov cenik polnjenja na naši električni polnilni infrastrukturi. Polnjenje je po novem zaračunano po količini porabljene energije. 

Zakaj sprememba?

Gre za ključni korak pri nadaljnjem razvoju Petrolove električne polnilne infrastrukture doma in v regiji. Petrolovo mrežo javnih e-polnilnic danes uporablja več kot 90 % slovenskih voznikov električnih vozil. Vztrajno jo širimo že od leta 2012, povezujemo pa se tudi v rastočo mrežo e-polnilnic po Evropi, vse v želji, da bi kar se da okrepili električno mobilnost v regiji, uresničili svojo trajnostno strategijo ter vam omogočili najboljšo izkušnjo okolju prijaznega cestnega prometa. Želimo si namreč, da ta postane dostopen vsakomur. Zato smo si zastavili tudi ambiciozen cilj, da v naslednjih 4 letih za vas postavimo več kot 1.300 novih e-polnilnic v Sloveniji in širši regiji. 

Za tovrsten razvoj in nenehne inovacije pa so potrebni trdni temelji. 

Tako smo se v Petrolu po 7 letih in več kot 150.000 brezplačnih polnjenjih na naši infrastrukturi pridružili ostalim večjim ponudnikom pri nas, ki svoje storitve polnjenja e-vozil zaračunavajo po rednih cenikih.

Več o naši strateški odločitvi in razlogih zanjo si lahko preberete v izjavi za javnost

Kaj to pomeni v praksi?

S 15. februarjem 2021 je za vse, ki uporabljate Petrolove javne AC polnilnice z nazivno močjo do 22 kW, v veljavo stopil cenik polnjenja električnih vozil. Spreminile so se tudi cene polnjenja na priključkih z nazivno močjo od 22 do 50 kW ter nad 50 kW. 

Da vam tudi v času energetske negotovosti zagotovimo stabilno in zanesljivo polnjenje na naši infrastrukturi, bo polnjenje od 26. junija 2023 zaračunano po spodnjem ceniku: 

Polnjenje na priključkih z nazivno močjo do 22 kW Polnjenje na priključkih z nazivno močjo od 22 kW do 50 kW Polnjenje na priključkih z nazivno močjo nad 50,01 kW
Polna registracija 0,39 € / kWh 0,50 € / kWh 0,70 € / kWh
Začasna registracija 0,43 €/ kWh 0,55 €/ kWh 0,77 €/ kWh
Vklop dodatne tarife po preteku časa 180 min 60 min 40 min
Časovni okvir vklopa dodatne tarife 7:00 - 20:00 24/7 24/7
Cena dodatne tarife za vsako naslednjo minuto 0,04 € / min 0,08 € / min 0,15 € / min

* Vse cene so v EUR in vključujejo DDV.
* Datum veljavnosti cenika: od 26. 06. 2023 dalje do spremembe.
* Po preteku časa se poleg prenesene energije zaračunava tudi dodatna tarifa na minute.


Do polnilnic lahko še naprej dostopate bodisi s kartico elektromobilnosti bodisi z nedavno prenovljeno mobilno aplikacijo OneCharge

Petrolove e-polnilnice lahko z njima uporabljate na dva načina: 

  • Kot polno registriran uporabnik. Na voljo v aplikaciji OneCHarge ter z uporabo fizične ali poslovne kartice elektromobilnosti. Možnost je namenjena vsem, ki naše polnilnice uporabljate redno, saj boste zgolj tako lahko uživali v vseh prednostih naše storitve. Svoj avto boste lahko polnili ugodneje, zraven pa spremljali še svoje transakcije, zgodovino uporabe ter optimizirali polnjenje – v aplikaciji poiskali zgolj priključke, ki so kompatibilni z vašim vozilom.  
  • Kot začasno registriran uporabnik. Na voljo v aplikaciji OneCharge. Možnost je namenjena vsem, ki svoje e-vozilo pri nas polnite zgolj občasno, ob uporabi pa želite ostati anonimni.  

Hiter izračun pokaže, da nas 100 kilometrov z električnim avtom, napolnjenim na polnilnici z močjo 22 kW, ob povprečni porabi stane 17 kWh stane 4,25 €, medtem ko je ta cena pri dizlu precej višja - 7,68 € ob povprečni porabi slovenskega avtomobila v 2019 kot jo navaja SURS.  

Vozniki električnih vozil boste tako še naprej skrbeli za čist promet, zraven pa, kljub novemu zaračunavanju, še vedno znatno prihranili.

20 % popusta za prvih nekaj mesecev

Da smo omogočili kar najlažji prehod na nov sistem polnjenja in se voznikom e-vozil zahvalili za vašo zvestobo v skoraj desetletju spreminjanja cestnega prometa pri nas, smo v Petrolu vsem uporabnikom javnih polnilnic v prvih mesecih zaračunavanja ponudili 20 % nižjo ceno polnjenja.

Popust je za vas veljal do 1. maja 2021. 

Še ena novost: zaračunavanje po količini porabljene energije

Uporabo naših e-polnilnic pa smo na prihodnost pripravili še z eno novostjo. 

Po novem se polnjenje na Petrolovih AC, DC in UC polnilnicah zaračunava po količini porabljene energije in ne več po času, ki ga vaše vozilo preživi priklopljeno na polnilnico. 

Gre za spremembo, ki ste jo želeli uporabniki, zato smo z veseljem prisluhnili vašim željam in potrebam. Nedavna prenova sistema OneCharge je tako omogočila, da ustrežemo povratnim informacijam iz terena ter polnjenje namesto po časovni enoti zaračunamo po kilovatni uri. 

Tako bomo optimizirali zasedenost naših polnilnic ter otežili večurno ali celo večdnevno parkiranje pred polnilnico. Tako boste lažje našli prosto polnilno mesto – pa naj gre za počasno, hitro ali ultra hitro polnilnico v garažni hiši, mestnemu središču, turističnemu kraju ali na avtocesti. 

* * *

Klepet

Pomoč in svetovanje

Klepet s svetovalcem

Pomoč in svetovanje

Zavedamo se, da je hiter in neposreden dostop do želenih informacij ključnega pomena. Prijazni in strokovno podkovani operaterji vam bodo z veseljem pomagali.

Klic

Brezplačna telefonska številka:

080 22 66

eShop brezplačna telefonska številka:

080 22 13

Klici iz tujine:

+386 14 71 45 90

Klici za pravne osebe:

+386 1 58 63 535

Elektronska pošta

Splošne informacije in podpora:

podpora.strankam@petrol.si

Spletna trgovina eShop:

eshop@petrol.si

Za podjetja:

poslovne.resitve@petrol.si

Facebook sporočilo
Povej Petrolu

Pošljite sporočilo preko našega orodja Povej Petrolu.