Znanje in podpora

Ste vedeli, da lahko na Petrolu svoje pnevmatike tudi zavarujete?

Verjetno imate zavarovan avtomobil, pa hišo ali stanovanje. Toda, ali ste vedeli, da lahko zavarujete tudi mobilni telefon, svoje kreditne kartice, očala, kolesa, slušne aparate in celo psa? Vse, kar vam veliko pomeni, si zasluži posebno skrb. Zato smo poskrbeli tudi za zavarovanje avtomobilskih pnevmatik. Te so namreč tiste, ki skrbijo, da v vseh vremenskih pogojih ostanete varno na cesti. 

4 pnevmatike – 1 zavarovanje

Dodatno ugodnost zavarovanja pnevmatik smo za vse člane Petrol kluba pripravili v sodelovanju z zavarovalnico Triglav. Ob enkratnem nakupu kompleta 4 pnevmatik katerekoli znamke prejmete brezplačno zavarovanje pnevmatik z asistenco za 2 leti.  

Pnevmatike lahko kupite na bencinskih servisih Petrol, v spletni trgovini eShop in na izbranih vulkanizerskih delavnicah TipStop. Ugodnost velja za vse člane Petrol kluba, ki bodo nakup opravili s Petrol klub kartico ali se z njo v fazi nakupa identificirali.

Brezplačno zavarovanje z asistenco ob nakupu prejmete vsi člani Petrol kluba.  

Škoda in asistenca

Želimo vam, da bodo vse vaše poti varne in brez nezgod. Žal ni zmeraj tako, zato je pomembno, da imate dobro zavarovanje, ki vam prihrani skrbi. Z zavarovanjem pnevmatik si boste zagotovili, da vam bomo v najkrajšem možnem času zamenjali poškodovano pnevmatiko in vam pomagali, da se čimprej varno vrnete domov. 

V paketu vas čakata:

Zavarovanje avtomobilskih pnevmatik

To zavarovanje krije škodo na pnevmatikah, če je prišlo do:

  • Poškodbe, ki je posledica povoženih žebljev ali drugih ostrih predmetov in robnikov.  
  • Poškodbe zaradi zlonamernih in objestnih dejanj tretjih oseb.  

Zavarovanje avtomobilske asistence ob poškodbi pnevmatik

Ko pride do poškodbe pnevmatike, se vam ni več potrebno mučiti z iskanjem dvigalke, rezervnega kolesa ali seta za popravilo. Preprosto vzemite telefon in nas pokličite. Vaše zavarovanje vam krije:

  • Stroške vleke ali prevoza vozila s kraja asistenčnega primera do najbližjega pooblaščenega servisa v asistenčnem primeru, ko vozila ni mogoče popraviti na kraju asistenčnega primera.
  • Skrb za zavarovance, ki obsega organizacijo storitev zavarovalnice in krije stroške za prevoz zavarovancev.

To pomeni, da bomo avtomobil odpeljali na servis, če ga ne bomo mogli usposobiti kar na mestu nezgode, vas pa bomo pospremili na varno, če bo to potrebno.

Zavarovanje avtomobilskih pnevmatik velja na geografskem območju Evrope, zavarovanje avtomobilske asistence ob poškodbi pnevmatik pa na območju Republike Slovenije.

Kako uveljaviti škodni primer?

Ob škodnem primeru pokličite Asistenčni center Zavarovalnice Triglav na 080 28 64 in pooblaščeni izvajalci asistenčnih storitev vam bodo pomagali v najkrajšem možnem času.  

Ob klicu se identificirajte s številko svoje Petrol klub kartice, ki ste jo uporabili pri nakupu pnevmatik. Ob prihodu na kraj nezgode bo asistenca preverila vašo Petrol klub kartico in preverila, ali imate na vozilu pnevmatike, ki so bile s to kartico kupljene. Če se podatki ujemajo, bo asistenčni primer realiziran.  

Več o uveljavljanju škodnega primera si lahko preberete v Splošnih pogojih za zavarovanje avtomobilskih pnevmatik in Splošnih pogojih za zavarovanje avtomobilske asistence.

Pogosta vprašanja

Ali lahko vsakdo dobi brezplačno zavarovanje pnevmatik?

Zavarovanje pnevmatik dobi vsakdo, ki naenkrat kupi 4 pnevmatike in ima Petrol klub kartico.

Katere pnevmatike moram kupiti, da dobim brezplačno zavarovanje pnevmatik?

Kupite lahko katero koli znamko. Pomembno je, da gre za enkraten nakup 4 pnevmatik.

Kje lahko kupim pnevmatike?

Pnevmatike za osebna, poltovorna, tovorna, terenska in SUV vozila kupite pri Petrolu. Smo uradni zastopnik vrhunskih  pnevmatik Nokian, Hankook, Nordman, Infinity, Laufenn, Michelin, Goodyear, Dunlop, Fulda, Sava in drugih.  

Poleg tega je v dogovoru z enim od največjih proizvajalcev pnevmatik na svetu, z družbo Michelin, je sedaj dostopna na prodajnih mestih Petrola po vsej Sloveniji še široka ponudba visoko kakovostnih pnevmatik za motorna kolesa in skuterje.

Pnevmatike različnih znamk lahko naročite na več kot 300 prodajnih mestih in se dogovorite za dostavo do mesta prevzema. Naročilo lahko izvedete neposredno na bencinskem servisu, v servisnih delavnicah TipStop pa tudi iz udobja svoje dnevne sobe, saj je vsa naša ponudba zbrana v spletni trgovini Petrol eShop.

Ali lahko zavarovanje dobim tudi, če pnevmatike kupim na spletu?

Seveda, zavarovanje lahko uveljavljate tudi ob nakupu pnevmatik v naši spletni trgovini eShop.

Kaj točno obsega asistenca?  

Asistenca omogoča servis pnevmatike na mestu asistenčnega primera, prevoz avtomobila do najbližje pooblaščene servisne delavnice in prevoz zavarovancev.

Katera zavarovalnica omogoča zavarovanje pnevmatik?

S Petrolom pri zavarovanju pnevmatik sodeluje Zavarovalnica Triglav.

Ali lahko plačam na obroke?

Če ste lastnik Petrol klub plačilne kartice, lahko naročene pnevmatike plačate v 24 obrokih.

* * *

Klepet

Pomoč in svetovanje

Klepet s svetovalcem

Pomoč in svetovanje

Zavedamo se, da je hiter in neposreden dostop do želenih informacij ključnega pomena. Prijazni in strokovno podkovani operaterji vam bodo z veseljem pomagali.

Klic

Brezplačna telefonska številka:

080 22 66

eShop brezplačna telefonska številka:

080 22 13

Klici iz tujine:

+386 14 71 45 90

Klici za pravne osebe:

+386 1 58 63 535

Elektronska pošta

Splošne informacije in podpora:

podpora.strankam@petrol.si

Spletna trgovina eShop:

eshop@petrol.si

Za podjetja:

poslovne.resitve@petrol.si

Facebook sporočilo
Povej Petrolu

Pošljite sporočilo preko našega orodja Povej Petrolu.