Znanje in podpora

Kaj pa cena toplotne črpalke?

Toplotna črpalka predstavlja učinkovit in okolju prijazen vir ogrevanja prostorov in sanitarne vode, saj jo poganjajo zemlja, voda in zrak. Kakšen pa je strošek njenega nakupa, vzdrževanja in uporabe? Preverite v članku!

Preden se odločimo za ogrevanje s katero koli energetsko rešitvijo, je dobro vedeti, kakšne stroške in kakšne prihranke ta prinaša. Toplotna črpalka za ogrevanje bo, glede na ostale sisteme, predstavljala največjo začetno investicijo, vendar ne smemo pozabiti, da jo lahko občutno znižamo s subvencijo Eko sklada, njena uporaba pa je denarnici prijazna – tudi zaradi ugodnejše cene elektrike, ki vam jo ponujamo ob nakupu.

Dolgoročno z uporabo toplotne črpalke za ogrevanje prihranimo, imamo neomejeno količino energije in zmanjšamo naš negativni vpliv na okolje, medtem ko za druge rešitve tega ne moremo vedno trditi. 

Pomagamo vam do nepovratnih sredstev Eko sklada, ki lahko precej zmanjšajo vašo osnovno investicijo.

S Petrolom in Eko skladom ugodno do toplotne črpalke

Na Petrolu vam ponujamo vrhunske sanitarne in ogrevalne toplotne črpalke po konkurenčnih cenah. Naši strokovnjaki vam svetujejo, katera toplotna črpalka je za vas kot vir toplote najprimernejša, jo dostavijo in montirajo. Nudimo vam ugodno financiranje in zavarovanje. Po montaži pa poskrbimo, da bo vaša toplotna črpalka redno vzdrževana. Vaše bivanje z njo bo resnično brezskrbno, varčno in ugodno.

To pa ni vse: v Energetskem centru Petrol vam za nameček pomagamo še pri pridobivanju nepovratnih sredstev Eko sklada, ki lahko zmanjšajo vašo osnovno investicijo. Tako na primer za vgradnjo toplotne črpalke zrak/voda v novogradnji, pridobite subvencijo Eko sklada v višini 20 odstotkov vrednosti naložbe, oziroma do 1000 evrov. Če boste s toplotno črpalko zrak/voda zamenjali svojo staro kurilno napravo, pa lahko pridobite nepovratna sredstva v višini od 40 do 50 odstotkov vrednosti naložbe, oziroma do 2500 evrov oz. v določenih območjih celo do 3200 evrov. Več pa v tem članku.

Vsaka stranka je svoj projekt

V Petrolu k vsaki stranki pristopimo celostno. Pred pripravo ponudbe najprej preverimo, kolikšna je poraba trenutnega energenta in kakšna je toplotna izolativnost objekta. Preverimo tudi katero vrsto ogrevalnega sistema uporabljate, predvsem je pomembno ali gre za talno, radiatorsko ali kombinirano ogrevanje. Pomembno je tudi, na kakšen način ogrevate sanitarno vodo. Na podlagi vseh teh parametrov pripravimo finančno konstrukcijo vaše investicije v toplotno črpalko za ogrevanje in vam tako zagotovimo učinkovit vir toplote za vaš dom.

Na trgu se pojavljajo tudi toplotne črpalke ki so zaradi zelo nizke cene končne investicije na prvi pogled morda zanimive, vendar obstaja bojazen, da cenejša toplotna črpalka ne bo zagotavljala dovolj toplotne energije pri nizkih zunanjih temperaturah,  kar je predvsem pomembno pri sanacijah starejših in pomanjkljivo izoliranih objektih. 

Pri vsaki finančni konstrukciji investicije v toplotno črpalko je potrebno upoštevati tudi prihranek, ki ga ta naprava dolgoročno prinaša. Izračuni kažejo, da se lahko stroški ogrevanja s toplotno črpalko v povprečni hiši s povprečno izolacijo zmanjšajo do 60 % v primerjavi s klasičnim ogrevanjem s kombiniranim kotlom na ekstra lahko kurilno olje.