Znanje in podpora

Petrolove javne električne polnilnice: nov cenik in nov način zaračunavanja polnjenja

Po 7 letih in več kot 150.000 brezplačnih polnjenjih je s 15. februarjem 2021 v veljavo stopil nov cenik polnjenja na naši električni polnilni infrastrukturi. Polnjenje je po novem zaračunano po količini porabljene energije. 

Zakaj sprememba?

Gre za ključni korak pri nadaljnjem razvoju Petrolove električne polnilne infrastrukture doma in v regiji. Petrolovo mrežo javnih e-polnilnic danes uporablja več kot 90 % slovenskih voznikov električnih vozil. Vztrajno jo širimo že od leta 2012, povezujemo pa se tudi v rastočo mrežo e-polnilnic po Evropi, vse v želji, da bi kar se da okrepili električno mobilnost v regiji, uresničili svojo trajnostno strategijo ter vam omogočili najboljšo izkušnjo okolju prijaznega cestnega prometa. Želimo si namreč, da ta postane dostopen vsakomur. Zato smo si zastavili tudi ambiciozen cilj, da v naslednjih 4 letih za vas postavimo več kot 1.300 novih e-polnilnic v Sloveniji in širši regiji. 

Za tovrsten razvoj in nenehne inovacije pa so potrebni trdni temelji. 

Tako smo se v Petrolu po 7 letih in več kot 150.000 brezplačnih polnjenjih na naši infrastrukturi pridružili ostalim večjim ponudnikom pri nas, ki svoje storitve polnjenja e-vozil zaračunavajo po rednih cenikih.

Več o naši strateški odločitvi in razlogih zanjo si lahko preberete v izjavi za javnost

Kaj to pomeni v praksi?

S 15. februarjem 2021 je za vse, ki uporabljate Petrolove javne AC polnilnice z nazivno močjo do 22 kW, v veljavo stopil cenik polnjenja električnih vozil. Spreminile so se tudi cene polnjenja na priključkih z nazivno močjo od 22 do 50 kW ter nad 50 kW. 

Da vam tudi v času energetske negotovosti zagotovimo stabilno in zanesljivo polnjenje na naši infrastrukturi, bo polnjenje od 26. junija 2023 zaračunano po spodnjem ceniku: 

Polnjenje na priključkih z nazivno močjo do 22 kW Polnjenje na priključkih z nazivno močjo od 22 kW do 50 kW Polnjenje na priključkih z nazivno močjo nad 50,01 kW
Polna registracija 0,39 € / kWh 0,50 € / kWh 0,70 € / kWh
Začasna registracija 0,43 €/ kWh 0,55 €/ kWh