Znanje in podpora

Zagotavljanje kakovosti Q Max goriv: certifikati in akreditacijske listine

Celotno poslovanje družbe Petrol temelji na uveljavljanju visokih standardov kakovosti – še posebej, ko gre za ponudbo goriv na trgu. Preverite, kateri mednarodni certifikati in akreditacijske listine dokazujejo našo kvaliteto.

Od leta 1997 dalje naše sisteme standardov kakovosti stalno nadgrajujemo in razširjamo. V družbi Petrol imamo tako certificirane sisteme vodenja kakovosti (ISO 9001), ravnanja z okoljem (ISO 14001) in upravljanja z energijo (ISO 50001).  Smo imetnik certifikata POR za Program odgovornega ravnanja z okoljem za izvajanje dejavnosti skladiščenja, logistike in maloprodajne mreže bencinskih servisov v Sloveniji.

V več kot 70 letih obstoja smo v Petrolu stalno razvijali in vlagali tudi v lasten strokovni kader. S svojimi strokovnimi službami in podporo smo zgradili in ohranili status vodilne naftne inštitucije v Sloveniji, ki pomembno vpliva tudi na razvoj in prenos novih tehnološko najnaprednejših goriv na slovenski trg.

V okviru skupine Petrol d.d., Ljubljana delujeta Laboratorij Petrol, ki je akreditiran pri Slovenski akreditaciji s številko akreditacije LP-002 na področju preskušanja (SIST EN ISO/IEC 17025) in Služba meritve in okolje, ki je akreditiran pri Slovenski akreditaciji s številko akreditacije K-040 na področju kontrole (SIST EN ISO/IEC 17020, tip C).

Laboratorij Petrol izvaja preskuse in analize goriv, maziv in kemičnih proizvodov, Služba meritve in okolje pa izvaja kontrolo meril pretoka tekočin, tlaka v pnevmatikah in opreme, ki deluje pod tlakom.

Z lastnim znanjem in izkušnjami lahko danes svojim kupcem nudimo visoko kakovostna aditivirana goriva, ki zadovoljujejo vse, tudi najvišje zahteve trga – tako zahteve uporabnikov in proizvajalcev vozil, kot tudi zahteve vse ostrejše evropske zakonodaje s ciljem zniževanja vplivov rabe goriv na okolje.

Naši certifikati in akreditacijske listine

Sistem vodenja kakovosti
Sistem ravnanja z okoljem
Sistem upravljanja z energijo
Splošne zahteve za usposobljenost preizkuševalnih in kalibracijskih laboratorijev

Laboratorij Petrol v okviru matične družbe Petrol d.d., Ljubljana deluje kot neodvisna in nevtralna institucija ter svoje dejavnosti izvaja tudi za zunanje naročnike. Petrol d.d., Ljubljana - Laboratorij Petrol je akreditiran pri Slovenski akreditaciji s številko akreditacije LP-002 na področju preskušanja (SIST EN ISO/IEC 17025).

Ugotavljanje skladnosti: zahteve za delovanje različnih organov, ki izvajajo kontrolo

V okviru družbe Petrol d.d., Ljubljana deluje Služba meritve in okolje, ki izvaja  kontrolo meril pretoka tekočin, tlaka v pnevmatikah in opreme, ki deluje pod tlakom, tesnost nepremičnih jeklenih rezervoarjev, kontrolo debeline stene  rezervoarjev za tekoča goriva, meritve prebojne trdnosti izolacije rezervoarjev za tekoča goriva, ter kontrolo prostornine nepremičnih rezervoarjev in avtomatskih meril nivoja tekočine.

Petrol d.d., Ljubljana - Služba meritve in okolje je akreditiran pri Slovenski akreditaciji s številko akreditacije K-040 na področju kontrole (SIST EN ISO/IEC 17020, tip C).

Program odgovornega ravnanja z okoljem

Na podlagi Poročila o izvajanju sprejetih zavez iz Svetovne listine Programa odgovornega ravnanja z okoljem (POR) smo v Petrolu imetniki certifikata za Program odgovornega ravnanja z okoljem za izvajanje dejavnosti skladiščenja, logistike in maloprodajne mreže bencinskih servisov v Sloveniji in s tem povezane pravice do uporabe logotipa.

Evropski certifikat kakovosti EQTM

Evropski certifikat EQTM (European Quality Trademark) potrošnikom pomaga prepoznati evropske izdelke z dokazano izjemno kvaliteto, ki se neprestano razvija. Med Petrolove izdelke, ki se ponašajo z njim, od junija 2022 sodi tudi naša družina goriv Q Max. Preberite več. 

* * *

Klepet

Pomoč in svetovanje

Klepet s svetovalcem

Pomoč in svetovanje

Zavedamo se, da je hiter in neposreden dostop do želenih informacij ključnega pomena. Prijazni in strokovno podkovani operaterji vam bodo z veseljem pomagali.

Klic

Brezplačna telefonska številka:

080 22 66

eShop brezplačna telefonska številka:

080 22 13

Klici iz tujine:

+386 14 71 45 90

Klici za pravne osebe:

+386 1 58 63 535

Elektronska pošta

Splošne informacije in podpora:

podpora.strankam@petrol.si

Spletna trgovina eShop:

eshop@petrol.si

Za podjetja:

poslovne.resitve@petrol.si

Facebook sporočilo
Povej Petrolu

Pošljite sporočilo preko našega orodja Povej Petrolu.