Znanje in podpora

Dan z Igorjem Ženerjem iz Energetskega centra Petrol: “Smo kot krojači, ki skrojijo rešitev po meri”

Spremljate oddajo Delovna akcija na POP TV? Zagotovo ste v njej že opazili Igorja, našega energetskega strokovnjaka, ki voditeljici Ani Praznik pomaga obnavljati domove socialno ogroženih družin. Z njim smo preživeli dan in razkrili vse o njegovem delu, česar v oddaji morda niste uspeli ujeti. 

Igor Žener v zemljevid vtipka naslov turistične kmetije v Rečici pri Bledu, kamor se bo s sodelavcem na energetski ogled objekta odpravil že čez nekaj ur. “Tokrat imava srečo, najin cilj je samo urico vožnje stran,” se zasmeje. V vlogi Petrolovega energetskega strokovnjaka ga pot namreč nemalokrat zanese tudi v najbolj oddaljene kotičke Slovenije. “Naša naloga je pomagati ljudem do trajnostne energetske oskrbe njihovega doma, ne glede na lokacijo. Gremo tja, kjer nas potrebujejo,” razloži.

Simpatičnega gospoda zagotovo prepoznate iz nove sezone oddaje Delovna akcija, kjer s strokovnimi nasveti in konkretnimi rešitvami pomaga pri prenovah domov socialno šibkejših družin. A Igor je mnogo več kot zgolj nov televizijski obraz, njegovo delo pa je izredno raznoliko in zahtevno.

Skupaj z ekipo Energetskega centra Petrol v ljubljanskem centru BTC – Tino, Markom, Anžetom, Katjo, Matijo in Katarino – strankam namreč pomaga pri velikokrat precej kompleksni izbiri najprimernejše in najbolj varčne rešitve za ogrevanje njihovega doma.

In kaj vse zajema povprečen delovni dan Igorja in njegove ekipe?

Vsaka hiša in vsako stanovanje je zgodba zase 

Torek zjutraj. Dan se začne s sprejemanjem strank in odgovarjanjem na telefonske klice, Igor pa pred odhodom na teren, danes izjemoma samo enim, pošilja še zadnje ponudbe za vgradnjo toplotnih črpalksončnih elektrarn in IR panelov, ki jih je pripravil na podlagi že opravljenih ogledov.

"Zaposleni v Energetskem centru smo kot krojači,” se nasmehne, “saj za svoje stranke skrojimo edinstveno rešitev, ki je prilagojena njihovim okoliščinam in potrebam.” Razloži, da je pri tem pomembno razumeti, da v Sloveniji nimamo tipskih gradenj, ki se pojavljajo drugod po Evropi, zato je vsaka hiša in vsako stanovanje zgodba zase in zahteva edinstven pristop. Od nabora vseh energetskih rešitev, ki so na voljo na Petrolu, jih bo tako za vašo hišo morda v poštev prišla le peščica, posvari.

Ravno zato je ključno, da si objekt v živo ogleda energetski strokovnjak, pa naj gre za sanacijo že obstoječega bivališča ali za iskanje rešitve za novogradnjo. Zgolj energetski strokovnjak bo namreč znal po podrobnem pregledu stavbe zastaviti prava vprašanja in vam pomagati s svojim poglobljenim znanjem. Tega imajo v Energetskemu centru Petrol z nenehnimi izobraževanji zaposlenih in skoraj desetletjem terenskih izkušenj na pretek. 

Ne glede na tip objekta pa so pri izbiri prave energetske rešitve vedno na prvem mestu želje in pričakovanja stranke, še poudari Igor. Zato mu največ pomeni, pravi, ko od ljudi sliši, da so se na Petrol obrnili po priporočilu prijateljev, zadovoljnih z rešitvami, ki so jih za njih poiskali v Energetskemu centru.

“Zaposleni v Energetskem centru smo kot krojači, saj za svoje stranke skrojimo edinstveno rešitev, ki je prilagojena njihovim potrebam.” 

Pomoč tudi pri financiranju in dolgočasni papirologiji 

Na poti do Bleda se Igor razgovori še o finančni plati energetske sanacije doma.

“Res je, nakup produkta kot je toplotna črpalka ali sončna elektrarna zna biti za družino kar precejšen finančni zalogaj,” pokima. “Ravno zato se velika večina, skoraj 90 % naših strank, ob nakupu odloči še za možnost Petrol financiranja, ki jim brez obresti in brez pologa pomaga do hitrega nakupa izbrane energetske rešitve.”

To pa ni edina finančna pomoč, do katere pomagajo v Energetskem centru Petrol, še pove. Strankam so na voljo tudi, ko gre za izpolnjevanje vlog za pridobivanje nepovratnih sredstev, ki jih za učinkovito rabo energije in rabo energije iz obnovljivih virov dodeljuje Eko sklad. Nič čudnega, saj so zneski velikokrat vse prej kot zanemarljivi – tudi več tisoč evrov ob zamenjavi starega, okolju neprijaznega sistema ogrevanja!

“Ste vi Igor s televizije?” 

Ura je pet, ko se vračamo nazaj proti Ljubljani. Ogled objekta pod spomeniškim varstvom, stare kmečke hiše s slabo izolacijo in debelimi zidovi, je za nami, ustrezna energetska rešitev pa izbrana po posvetu z lastnikom: ogrevalni sistem s pohlajevanjem in sanitarnim blokom.

Igor pravi, da tudi po tridesetih letih na Petrolu še vedno z veseljem opravlja svoj poklic, še posebej, ko lahko z pametno rešitvijo in dobrim nasvetom pomaga tudi pri najbolj zahtevnih energetskih izboljšavah in tako družinam pripomore k lepšemu jutri. Ravno zato ga sodelovanje v oddaji Delovna akcija tako veseli, še doda.

Predvajaj

Pa ga zaradi pojavljanja na televiziji po novem kdaj spoznajo tudi na ulici?

“Ne samo to, spoznajo me celo po telefonu!” se pošali o svoji novopečeni slavi. “Ravno pred kratkim sem se po telefonu z gospo dogovarjal o datumu našega obiska, ko me je presenečena vprašala, če morda nisem prav tisti Igor s televizije. Ko sem odgovoril, da sem, mi je zabičala, da moram na energetski ogled k njej priti prav jaz, ker me resnično želi spoznati!”

"Naša naloga je pomagati ljudem do trajnostne energetske oskrbe njihovega doma, ne glede na lokacijo."

* * *

Klepet

Pomoč in svetovanje

Klepet s svetovalcem

Pomoč in svetovanje

Zavedamo se, da je hiter in neposreden dostop do želenih informacij ključnega pomena. Prijazni in strokovno podkovani operaterji vam bodo z veseljem pomagali.

Klic

Brezplačna telefonska številka:

080 22 66

eShop brezplačna telefonska številka:

080 22 13

Klici iz tujine:

+386 14 71 45 90

Klici za pravne osebe:

+386 1 58 63 535

Elektronska pošta

Splošne informacije in podpora:

podpora.strankam@petrol.si

Spletna trgovina eShop:

eshop@petrol.si

Za podjetja:

poslovne.resitve@petrol.si

Facebook sporočilo
Povej Petrolu

Pošljite sporočilo preko našega orodja Povej Petrolu.