Znanje in podpora

Petrol in Pivovarna Laško Union: Nov kamenček v mozaiku trajnostne mobilnosti

V Petrolu smo v dobrem desetletju iz naftnega trgovca postali podjetje s celostno ponudbo različnih energetskih rešitev, ob tem pa je eno od glavnih vodil, ki mu sledimo, občutek in misel na trajnostni razvoj. A tega se ne lotevamo sami. Svojo zgodbo, zajeto v trajnostni zavezi želimo v prvi vrsti soustvarjati z enako mislečimi partnerji. Med zadnjimi, ki se nam je pridružilo, z veseljem pozdravljamo podjetje Pivovarna Laško Union, kjer so pred kratkim postali uporabniki naše storitve poslovnega najema e-avtomobilov in električnih polnilnic.

Pivovarna Laško Union je tako še eno v vrsti podjetij, ki so se Petrol odločila izbrati za partnerja na poti do trajnostnega razvoja in čiste prihodnosti s čim manjšo količino izpustov CO2. Še eno, ki je prepoznalo pomen storitve poslovnega najema električnih vozil, in posledično še eno, ki bo pripomoglo k temu, da bo poslovni najem postala prva izbira podjetij, ki bodo želela sodoben in okolju neoporečen vozni park z vso podporo strankam.

Predvajaj

Pivovarna Laško Union je še eno od podjetij, ki so Petrol izbrala za partnerja pri trajnostni mobilnosti.

V Petrolu vemo, da je trajnostni razvoj eden izmed ključnih elementov razvoja celotne današnje družbe, pri čemer pa se ne smemo obračati zgolj na posameznika in njegovo odgovorno obnašanje do okolja. Medtem, ko so na eni strani velika podjetja in tovarne tisti elementi, ki najbolj vplivajo na okolico, imajo prav oni lahko od pravilne usmeritve v prihodnosti največ. Ne le čistejši zrak in zdravo življenjsko okolje, prednosti trajnostnega razvoja so jasne tudi ko pridemo do vprašanja stroškov.

Dober primer zgoraj napisanega so recimo številne ljubljanske stavbe, kar 48 jih je že, pri obnovi katerih smo z lastnimi rešitvami na eni strani pripomogli k atraktivnemu in sodobnemu videzu, hkrati pa smo posredno zmanjšali njihov vpliv na okolje. Preneseno v številke: rešitve, uporabljene v omenjenih objektiv letno prispevajo k letnemu zmanjšanju izpustov toplogrednih plinov za kar 3.000 ton, brez da bi pri tem ogrozili njihovo uporabnost ali vplivali na delo in življenje uporabnikov. In to je zgolj eden izmed primerov in dokazov uspeha našega dela, o katerem si več lahko preberete tudi v našem trajnostnem poročilu za leto 2018.

V ospredju je mobilnost

Mobilnost ostaja v ospredju Petrolovih storitev, zaradi česar je naša ponudba rešitev na tem področju tudi najbolj razširjena - tudi, ko gre za elektriko.

Najprej smo tako strankam in lastnikom električnih avtomobilov ponudili javne električne polnilnice, danes pa je že mogoče naročiti postavitev lastnih, zasebnih polnilnic na poljubnih lokacijah. In ker e-mobilnost v prvi vrsti temelji na električnih avtomobilih samih, smo pri Petrolu, eni izmed najbolj naprednih energetskih družb v regiji, v svojo ponudbo umestili “vozilo kot storitev”, celovit poslovni najem vozil, ki danes predstavlja enega izmed temeljev na