Pogonska goriva

Uporaba pogonskih goriv, ki vam jih v veleprodaji zagotavlja Petrol, izboljša ekonomiko vožnje, povečuje varnost obratovanja motorja, zmanjša stroške vzdrževanja in manj obremenjuje okolje.

Pošljite povpraševanje Prenesite brošuro

Z več kot 70-letno zgodovino in močno regijsko prisotnostjo smo prava izbira veleprodajnega partnerja pri dobavi pogonskih goriv.  

Goriva iz Petrola vsebujejo posebne dodatke, ki zagotavljajo optimalno delovanje tako dizelskih kot bencinskih motorjev in njihovo visoko zaščito skozi daljše obratovalno obdobje. Razvili smo jih ob sodelovanju s svetovno znano korporacijo Afton Chemical iz Velike Britanije. 


Enostavno naročilo preko spleta

Goriva za svoja poslovna vozila zlahka naročite preko spleta, v portalu ePoslovanja za podjetja. Na enem mestu dostopajte do vseh Petrolovih poslovnih aplikacij: preverite dobavljivost posameznih vrst goriv, primerjajte cenike, sledite zgodovini naročil, ter si zagotovite vse potrebne tehnične in varnostne liste.  

Še nimate dostopa do ePoslovanja? Pišite nam!


Lokalni skrbnik in zanesljiva dostava

Petrol z največjo mrežo distribucije v državi in z najzanesljivejšo logistiko poskrbi za najkrajši možen čas dostave naročenih pogonskih goriv.  

Goriva dostavimo na lokacijo, bodisi na izbran naslov, v vaše podjetje ali naravnost na gradbišče, za brezhibno storitev in osebni stik pa poskrbi skrbnik, ki vam ga določi Petrol.


Pogonska goriva

Q Max 95  

Zadnja generacija 95-oktanskega motornega bencina je izdelana v skladu z najnovejšimi tehničnimi zahtevami proizvajalcev motorjev ter evropske okoljske zakonodaje, saj ne vsebuje svinca in žvepla.

Q Max motorni bencini so bili preizkušeni z motornimi in terenskimi testi, kjer je bila dokazana in potrjena vrsta izboljšav:

 • Več kot 100 % izboljšana čistost sesalnih ventilov.
 • Od 55 do 75 % skrajšan odpiralni čas vbrizgalnih šob.
 • Do 4 % nižja poraba goriva.
 • Do 5 %  manj oblog v zgorevalnem prostoru.
 • Skoraj popolna zaščita površin pred korozijo in občutno znižanje škodljivih spojin v izpuhu.

Q Max Diesel  

Q Max Diesel ob redni uporabi zagotavlja maksimalno moč motorja, ne vsebuje žvepla in je najboljša izbira za vse vrste in tipe dizelskih motorjev, tako običajnih kot tudi tehnološko najbolj naprednih.

Q Max Diesel presega zahteve evropskega standarda za dizelsko gorivo EN 590 in ne vsebuje žvepla. Njegova redna uporaba zagotavlja visoko odzivnost in maksimalno moč motorja ob najmanjši možni porabi goriva ter občutno zmanjšanih emisijah škodljivih spojin v izpuhu.

Q Max Diesel je bil preizkušen z motornimi in terenskimi testi, kjer je bila dokazana in potrjena vrsta izboljšav:

 • Več kot dvakrat večja čistost vbrizgalnih šob.
 • 13 % manj nezgorelih CH in 21 % manj trdih delcev v izpuhu.
 • Občutno izboljšana korozijska zaščita površin.
 • Do 2,5 % nižja poraba ter popolna kompatibilnost z biogorivi.

Q Max iQ Diesel  

Q Max iQ Diesel je nova gereracija nadstandardnega Q Max dizelskega goriva. S svojim “pametnim“ delovanjem zagotavlja skoraj popolno zaščito vitalnih delov motorja, poskrbi za optimizacijo zgorevanja in je uporabno tudi v najzahtevnejših zimskih pogojih. S spremenjeno sestavo in še zahtevnejšim paketom aditiviranja pa iQ Diesel omogoča še nižje emisije (CO, CH, NOx) in kar je še posebej pomembno – ima tudi občutno nižji ogljični odtis.  

V primerjavi z običajnimi standardnimi, kot tudi nadstandardnimi (aditiviranimi) gorivi na trgu, se iQ Diesel odlikuje predvsem z: 

 • Bistveno višjim cetanskim številom.  
 • Odpornostjo tudi na ekstremno nizke temperature.  
 • Maksimalno stopnjo zaščite motorja pred nastajanjem oblog in sposobnost čiščenja že nastalih. 
 • Občutno nižjimi emisijami toplogrednih plinov. 

Q Max Diesel Polar  

Q Max Diesel Polar je gorivo namenjeno veleprodajnim kupcem, primarno tem, ki delujejo v najzahtevnejših zimskih pogojih, kjer morajo vozila obratovati tudi pri ekstremno nizkih temperaturah, tudi pod -20°C (smučišča, gasilci, čezmejni prevozi v temperaturno izpostavljene kraje ipd.). Uporabljamo ga lahko v vseh vozilih ali strojih z vgrajenim dizelskim motorjem.

Dobava Q Max Diesel Polar je količinsko omejena, zato se je v primeru naročila potrebno posvetovati s prodajnim predstavnikom Petrola. 

Kontaktirajte nas

Samer Khalil

Dolenjska, Notranjska

Darko Ravnihar

Ljubljana in okolica

Miha Kovačič

Gorenjska in delno Ljubljana

Ivan Pipan

Primorska