Q Max 95

Nova generacija našega 95-oktanskega motornega bencina. Z uporabo inovativnih rešitev v molekularni sestavi dodatkov ter sodobno tehnologijo čiščenja Dual Action Technology vam Q Max 95 zagotavlja maksimalne učinke delovanja motorja.

POIŠČITE BENCINSKI SERVIS

Dual Action Technology za napredno zaščito motorja

Še večja moč in odzivnost motorja

100 % odstranjevanje oblog

Še manj emisij in manj trdih delcev v izpuhu

Prilagojen uporabi v bencinskih motorjih

Hitreje do večje moči in izjemne odzivnosti motorja

Najnovejši, izredno učinkovit paket tehnološko najsodobnejših aditivov v novi generaciji goriva Q Max 95 zagotavlja brezhibno vbrizgavanje in razprševanje goriva in s tem njegovo optimalno mešanje z zrakom. Tako se poveča moč motorja in njegovi pospeški, zniža poraba goriva ter zagotovi visoka zanesljivost delovanja. Vse skupaj pomembno vpliva na izboljšano ekonomiko vožnje.

Še daljša življenjska doba, brez oblog na motorju

Sodobna tehnologija čiščenja Dual Action Technology z inteligentno molekularno sestavo poskrbi za učinkovito odstranjevanje že prisotnih oblog in hkrati preprečuje nastanek novih. V korelaciji z antikorozijskim dodatkom boste tako ob uporabi Q Max 95 dosegli več kot 95 % čistost površin v motorju in tako bistveno podaljšali življenjsko dobo motorja.

Manj dušikovih oksidov in trdnih delcev v izpuhu

Q Max 95 je izdelan v skladu s sodobnimi okoljskimi trendi in omejitvami. Izpolnjuje najostrejše emisijske standarde, kot sta Euro 5 in 6, ki danes veljajo za bencinske motorje. Q Max 95 tako ne vsebuje svinca in žvepla, z novo, še izboljšano sestavo, ki vsebuje tehnološko najnaprednejše aditive, pa smo njegovo vsebnost dušikovih oksidov in trdnih delcev zmanjšali za skoraj 14 %.

Preizkušen z motornimi in terenskimi testi

Q Max 95 presega zahteve evropskega standarda za motorne bencine EN 228 (SIST EN 228).

Motorni bencin Q Max 95 je bil preizkušen z motornimi in terenskimi testi, s katerimi so bile, v primerjavi z neaditiviranim standardnim gorivom, potrjene naslednje izboljšave:

  • Do 4,1 % nižja poraba
  • 100 % izboljšana čistost površin
  • Popolna zaščita pred zatikanjem ventilov
  • Za 46 % izboljšana zaščita pred obrabo površin
  • 95 % boljša korozijska zaščita
  • 13,6 % znižanje emisij NOx in 13 % nižja vsebnost trdnih delcev (PM)
Poiščite bencinski servis

Pogosta vprašanja

Kako iz nafte nastane pogonsko gorivo?

Črpanje nafte, rafinerijska obdelava, aditiviranje in transport. Preverite, kako iz surove nafte nastane visoko kakovostno pogonsko gorivo, kot je Q Max.

Preberite več

Kaj so aditivi? Kako motor vpliva na porabo goriva?

Vas zanima, kako tehnične značilnosti motorja vplivajo na porabo goriva? Veste, kaj so aditivi? Za vas smo zbrali nekaj ključnih podatkov o sodobnih gorivih in njihovi uporabi.

Preberite več