Q Max 95

Zadnja generacija 95-oktanskega motornega bencina, z učinkovitim večnamenskim paketom dodatkov, ki čistijo in ščitijo motor. Brez svinca in žvepla.

POIŠČITE BENCINSKI SERVIS

Boljše zgorevanje za več kilometrov

Čisti in ščiti motor pred oblogami in korozijo

Manj emisij za manjši ogljični odtis

Preizkušen z motornimi in terenskimi testi

Ko obiščete Petrol, z ukrepi skrbimo za vašo in našo varnost.

Preberite kako

Posebej prilagojen uporabi v bencinskih motorjih

Boljše zgorevanje za nižjo porabo

Učinkovit paket aditivov v gorivu Q Max 95 izboljšuje vbrizgavanje goriva in s tem zagotavlja njegovo optimalno mešanje z zrakom. Z boljšim izgorevanjem se poveča moč motorja, zvišajo pospeški in okrepi zanesljivost delovanja. Posledica je nižja poraba goriva in izboljšana ekonomika vožnje.

Čiščenje in zaščita motorja pred vplivi iz okolja

Q Max 95 s čistilnim “Clean up” učinkom odstranjuje že nastale obloge, z dodatno zaščito “Keep clean” pa ohranja čistost motorja in preprečuje nastanek novih oblog – še posebej na injektorjih in toplotno izpostavljenih delih napajalnega sistema. Učinkoviti antikorozijski dodatki zagotavljajo dodatno zaščito površin in še podaljšajo življenjsko dobo motorja.

Nižje emisije in manjši ogljični odtis

Q Max 95 je izdelan v skladu z najstrožjo evropsko okoljsko zakonodajo, brez svinca in žvepla. Njegova sodobna sestava prinaša nižje izpuste škodljivih snovi v izpuhu in nižji ogljični odtis v celotnem življenjskem ciklu proizvoda (“Life Cycle Assessment” oz. LCA).

Preizkušen z motornimi in terenskimi testi

Motorni bencin Q Max 95 je bil preizkušen z motornimi in terenskimi testi, kjer je bila dokazana in potrjena vrsta izboljšav:

  • Do 3 % nižja poraba goriva.
  • Do 5 % manj oblog v zgorevalnem prostoru.
  • Več kot 100 % izboljšana čistost sesalnih ventilov.
  • Od 55 do 75 % skrajšan odpiralni čas vbrizgalnih šob.
  • Do 30 % manjše emisije škodljivih spojin v izpuhu.
Poiščite bencinski servis

Pogosta vprašanja

Kako iz nafte nastane pogonsko gorivo?

Črpanje nafte, rafinerijska obdelava, aditiviranje in transport. Preverite, kako iz surove nafte nastane visoko kakovostno pogonsko gorivo, kot je Q Max.

Preberite več

Kaj so aditivi? Kako motor vpliva na porabo goriva?

Vas zanima, kako tehnične značilnosti motorja vplivajo na porabo goriva? Veste, kaj so aditivi? Za vas smo zbrali nekaj ključnih podatkov o sodobnih gorivih in njihovi uporabi.

Preberite več

Koliko goriva lahko natočim v rezervoar?

S praktičnim testom smo preverili, koliko goriva lahko v resnici natočite v rezervoar svojega avtomobila in zakaj se včasih zdi, da ste natočili več, kot naj bi bilo po deklaraciji mogoče.

Preberite več

Kako v Petrolu skrbite za kakovost?

Preverite, kateri mednarodni certifikati in akreditacijske listine pričajo o visokih standardih kakovosti, ki jih v Petrolu zagotavljamo ko gre za ponudbo naših Q Max goriv na trgu.

Preberite več