Q Max 100

Najsodobnejši motorni bencin. Z zelo visokim oktanskim številom, ki omogoča optimalno delovanje motorja v vseh razmerah in s tem nižjo porabo, daljšo življenjsko dobo in maksimalno moč motorja.

POIŠČITE BENCINSKI SERVIS

Nižja poraba za boljšo ekonomiko vožnje

Maksimalna moč in zelo visoko oktansko število

Daljša življenjska doba vašega motorja

Preizkušen z motornimi in terenskimi testi

Ko obiščete Petrol, z ukrepi skrbimo za vašo in našo varnost.

Preberite kako

Izdelan za najzahtevnejšo vožnjo

Daljša življenjska doba vitalnih motornih delov in nižja poraba

Redna uporaba goriva Q Max 100 zagotavlja čistost motorja, vitalne motorne dele pa ščiti pred nastankom oblog in korozije. Učinkovit večnamenski paket aditivov poskrbi za optimalnejše zgorevanje goriva, kar motorju omogoča maksimalno moč in pospeševanje ter znižuje porabo.

Visoko oktansko število za maksimalno moč motorja

Q Max 100 se od drugih motornih bencinov razlikuje predvsem po zelo visokem oktanskem številu, nad 100. To preprečuje nenadzorovane samovžige goriva (klenkanje) in s tem ščiti vitalne elemente zgorevalnega prostora pred poškodbami. S tem zagotavlja bolj miren tek in večjo zmogljivost motorja - tudi ob največjih obremenitvah.

Manjši izpusti škodljivih snovi v okolje

Q Max 100 ne vsebuje svinca in žvepla.  Sodobna sestava goriva v kombinaciji z aditivi optimizira proces zgorevanja, kar znižuje izpuste škodljivih snovi v izpuhu ter prispeva k nižjemu ogljičnemu odtisu v celotnem življenjskem ciklu proizvoda (“Life Cycle Assesment” oz. LCA).

Preizkušen z motornimi in terenskimi testi

Motorni bencin Q Max 100 je bil preizkušen z motornimi in terenskimi testi, kjer je bila dokazana in potrjena vrsta izboljšav:

  • Do 4 % nižja poraba goriva.
  • Več kot 100 % izboljšana čistost sesalnih ventilov.
  • Od 55 do 75 % skrajšan odpiralni čas vbrizgalnih šob.
  • Do 5 % manj oblog v zgorevalnem prostoru ter skoraj popolna zaščita površin pred korozijo in občutno znižanje škodljivih spojin v izpuhu.
Poiščite bencinski servis

Pogosta vprašanja

Kako iz nafte nastane pogonsko gorivo?

Črpanje nafte, rafinerijska obdelava, aditiviranje in transport. Preverite, kako iz surove nafte nastane visoko kakovostno pogonsko gorivo, kot je Q Max.

Preberite več

Kaj so aditivi? Kako motor vpliva na porabo goriva?

Vas zanima, kako tehnične značilnosti motorja vplivajo na porabo goriva? Veste, kaj so aditivi? Za vas smo zbrali nekaj ključnih podatkov o sodobnih gorivih in njihovi uporabi.

Preberite več

Koliko goriva lahko natočim v rezervoar?

S praktičnim testom smo preverili, koliko goriva lahko v resnici natočite v rezervoar svojega avtomobila in zakaj se včasih zdi, da ste natočili več, kot naj bi bilo po deklaraciji mogoče.

Preberite več

Kako v Petrolu skrbite za kakovost?

Preverite, kateri mednarodni certifikati in akreditacijske listine pričajo o visokih standardih kakovosti, ki jih v Petrolu zagotavljamo ko gre za ponudbo naših Q Max goriv na trgu.

Preberite več