Q Max 100

Najsodobnejši motorni bencin premium kakovosti z zelo visokim oktanskim številom, ki zagotavlja vedno brezhibno delovanje motorja. Zdaj z Dual Action Technology za še večjo moč in zaščito!

POIŠČITE BENCINSKI SERVIS

Dual Action Technology za napredno zaščito motorja

Še večja moč in odzivnost motorja

100 % odstranjevanje oblog

Še manj emisij in znatno manj trdih delcev v izpuhu

Izdelan za najzahtevnejšo vožnjo

Premium kakovost za najvišje motorne zahteve

Q Max 100 je motorni bencin prirejen najzahtevnejšim pogojem rabe. Še dodatno obogaten paket dodatkov z dvojnim Dual Action Technology čiščenjem zagotavlja visoko stopnjo zaščite pred obrabo in korozijo, ščiti pred zatikanjem ventilov ter poskrbi za brezhibno delovanje vašega motorja v vseh pogojih uporabe in zahtevnosti.

Visoko oktansko število za kar največjo moč motorja

Q Max 100 se od drugih motornih bencinov razlikuje po zelo visokem oktanskem številu, nad 100. S tem preprečujemo nenadzorovane samovžige goriva, t.i. “klenkanje”. To lahko namreč povzroči resne poškodbe zgorevalnega prostora, poleg tega pa pomembno vpliva tudi na znižanje moči in odzivnost motorja.

Nižje emisije in več kot 30 % manj trdnih delcev v izpuhu

Q Max 100 ne vsebuje svinca in žvepla. Sodobna sestava goriva sledi najostrejšim emisijskim standardom za vozila Euro 5 in 6, posebej izbrana kombinacija aditivov najnovejše generacije pa zagotavlja optimalen proces izgorevanja pri vseh režimih delovanja. Rezultat so skoraj 12 % nižje emisije dušikovih oksidov in kar 31 % nižja vsebnost trdnih delcev v izpuhu.

Preizkušen z motornimi in terenskimi testi

Q Max 100 presega zahteve evropskega standarda za motorne bencine EN 228 (SIST EN228).

Motorni bencin Q Max 100 je bil preizkušen z motornimi in terenskimi testi, kjer so bile, v primerjavi z neaditiviranim standardnim gorivom, potrjene naslednje izboljšave:

  • Do 4,1 % nižja poraba
  • 100 % boljši čistilni učinek, dosežen že po nekaj polnitvah
  • Popolna zaščita pred zatikanjem ventilov
  • Za 79 % izboljšana zaščita pred obrabo površin
  • 100 % boljša korozijska zaščita
  • 11,7 % znižanje emisij NOx in 31,2 % znižanje trdnih delcev (PM)
Poiščite bencinski servis

Pogosta vprašanja

Kaj so aditivi? Kako motor vpliva na porabo goriva?

Vas zanima, kako tehnične značilnosti motorja vplivajo na porabo goriva? Veste, kaj so aditivi? Za vas smo zbrali nekaj ključnih podatkov o sodobnih gorivih in njihovi uporabi.

Preberite več

Kako iz nafte nastane pogonsko gorivo?

Črpanje nafte, rafinerijska obdelava, aditiviranje in transport. Preverite, kako iz surove nafte nastane visoko kakovostno pogonsko gorivo, kot je Q Max.

Preberite več