Znanje in podpora

Tudi ogrevalne toplotne črpalke potrebujejo vzdrževalni pregled

Toplotne črpalke so učinkovit način ogrevanja vašega doma, ki lahko bistveno zmanjša stroške ogrevanja. Vendar pa, kot pri vsaki napravi, je tudi pri toplotni črpalki pomembno, da za njo ustrezno skrbimo, da bo delovala učinkovito in dolgo časa.

Približno 70 % energije v gospodinjstvih porabimo za namen ogrevanja in hlajenja doma, zato je ključno, da pri izbiri sistema za ogrevanje upoštevamo njegovo energetsko učinkovitost. Učinkovit sistem lahko znatno zmanjša porabo energije za ogrevanje.

Tipična življenjska doba toplotne črpalke je okoli 15 let, vendar pa jo lahko s pravilnim vzdrževanjem še podaljšamo.

Pri Petrolu smo se zavezali, da vam zagotovimo kakovostne toplotne črpalke, ki omogočajo največje prihranke za vaš dom, hkrati pa vam nudimo tudi ustrezno podporo, ki se začne že z dnem nakupa naprave. Ena od ključnih aktivnosti pri skrbi za vašo toplotno črpalko je redni letni vzdrževalni pregled.

POŠLJITE POVPRAŠEVANJE

Kaj preverite na letnem pregledu?

Letni pregled izvede usposobljen serviser, ki preveri več kot deset ključnih točk delovanja sistema, vključno s pregledom delovanja kompresorja, preverjanjem tlaka in količine hladiva, preverjanjem uhajanja hladiva z elektronskim testerjem, čiščenjem uparjalnika in odvoda kondenza, čiščenjem magnetnega filtra, preverbo delovanja razteznih posod in po potrebi ponovno polnjenje, kontrola električnih komponent in magnezijeve anode v grelniku sanitarne vode, pregled nastavljene krivulje in ostalih nastavitev ter svetovanje.

S pregledom boste zagotovili, da vaša toplotna črpalka deluje učinkovito in varno, kar bo pomagalo prihraniti stroške ogrevanja in podaljšati njeno življenjsko dobo. Poleg tega pa se lahko izognete neprijetnostim, ki se lahko pojavijo ob začetku naslednje ogrevalne sezone.

Ker se bliža konec kurilne sezone, je čas idealen za opravljanje servisnih pregledov. V Petrolu smo za vas pripravili posebno akcijsko ponudbo vzdrževalnega pregleda. Svoje naročilo servisnega pregleda lahko oddate v Kontaktnem centru Petrol, na brezplačni telefonski številki: 080 22 34, oziroma preko elektronskega naslova: energetski.center@petrol.si.

POŠLJITE POVPRAŠEVANJE

* * *

Klepet

Pomoč in svetovanje

Klepet s svetovalcem

Pomoč in svetovanje

Zavedamo se, da je hiter in neposreden dostop do želenih informacij ključnega pomena. Prijazni in strokovno podkovani operaterji vam bodo z veseljem pomagali.

Klic

Brezplačna telefonska številka:

080 22 66

eShop brezplačna telefonska številka:

080 22 13

Klici iz tujine:

+386 14 71 45 90

Klici za pravne osebe:

+386 1 58 63 535

Elektronska pošta

Splošne informacije in podpora:

podpora.strankam@petrol.si

Spletna trgovina eShop:

eshop@petrol.si

Za podjetja:

poslovne.resitve@petrol.si

Facebook sporočilo
Povej Petrolu

Pošljite sporočilo preko našega orodja Povej Petrolu.