Znanje in podpora

Tudi ogrevalne toplotne črpalke potrebujejo vzdrževalni pregled

Toplotne črpalke so učinkovit način ogrevanja vašega doma, ki lahko bistveno zmanjša stroške ogrevanja. Vendar pa, kot pri vsaki napravi, je tudi pri toplotni črpalki pomembno, da za njo ustrezno skrbimo, da bo delovala učinkovito in dolgo časa.

Približno 70 % energije v gospodinjstvih porabimo za namen ogrevanja in hlajenja doma, zato je ključno, da pri izbiri sistema za ogrevanje upoštevamo njegovo energetsko učinkovitost. Učinkovit sistem lahko znatno zmanjša porabo energije za ogrevanje.

Tipična življenjska doba toplotne črpalke je okoli 15 let, vendar pa jo lahko s pravilnim vzdrževanjem še podaljšamo.

Pri Petrolu smo se zavezali, da vam zagotovimo kakovostne toplotne črpalke, ki omogočajo največje prihranke za vaš dom, hkrati pa vam nudimo tudi ustrezno podporo, ki se začne že z dnem nakupa naprave. Ena od ključnih aktivnosti pri skrbi za vašo toplotno črpalko je redni letni vzdrževalni pregled.

POŠLJITE POVPRAŠEVANJE

Kaj preverite na letnem pregledu?

Letni pregled izvede usposobljen serviser, ki preveri več kot deset ključnih točk delovanja sistema, vključno s pregledom delovanja kompresorja, preverjanjem tlaka in količine hladiva, preverjanjem uhajanja hladiva z elektronskim testerjem, čiščenjem u