Vinjete in elektronske vinjete

Na Petrolu se ustavite še po vinjeto - tokrat elektronsko! E-vinjete 2022 si zagotovite na našem najbližjem prodajnem mestu.

POIŠČITE PRODAJNA MESTA NAGRAJENCI NAGRADNE IGRE

Enostaven nakup elektronske vinjete

Tedenske, mesečne, polletne in letne vinjete

Slovenske, avstrijske in madžarske vinjete

Pooblaščena prodajna mesta po vsej Sloveniji

Vse vrste vinjet

Tedenske, mesečne, polletne in letne vinjete

V Sloveniji se za uporabo avtocest in hitrih cest zaračunava cestnina. Vinjeta je cestninska nalepka, ki vam omogoča uporabo teh cest v določenem časovnem okvirju, hkrati pa poskrbi še za hitrejši tok prometa in manjše zastoje.

Tako se za vsa motorna vozila katerih največja dovoljena masa ne presega 3,5 ton cestnina plačuje z nakupom vinjete – tedenske, mesečne ali letne vinjete treh cestninskih razredov: 1, 2A in 2B, za enosledna motorna vozila pa tudi z nakupom polletne vinjete. 

Vinjeto lahko kupite na enem izmed več kot 300 Petrolovih prodajnih mest po vsej Sloveniji. Na izbranih prodajnih mestih poiščite še vinjete za Avstrijo in Madžarsko.

Enostaven nakup nove e-vinjete

V letu 2022 je vinjeto v obliki nalepke zamenjala e-vinjeta, digitalna različica vinjete, ki je vezana na registrsko številko vašega vozila. Kupite lahko letne, polletne, tedenske in mesečne e-vinjete. 

Datum pričetka veljavnosti e-vinjete izberete sami. Nova letna e-vinjeta, na primer, velja 365 dni od datuma, ki ga boste izbrali.  

Kako poteka nakup elektronske vinjete na Petrolu?

  • Našemu prijaznemu prodajalcu sporočite cestninski razred svojega vozila in vrsto elektronske vinjete, ki jo želite. 
  • Določite datum začetka veljavnosti vaše nove e-vinjete, a ne več kot 30 dni vnaprej. 
  • Prodajalcu zaupajte še državo registracije in registrsko številko vašega vozila. 
  • Prodajalec bo podatke v pravilni obliki vnesel v sistem elektronske vinjete, kjer bo vaša e-vinjeta dobila svojo edinstveno ID-oznako.
  • Na koncu prejmete še natisnjeno potrdilo o nakupu e-vinjete. 

Po vinjeto se odpravite na Petrol!