Znanje in podpora

Urejenost vašega vozila kaže, kdo ste

Koliko pozornosti posvečate čiščenju svojega vozila?

Prvi vtis šteje veliko in urejenost vašega vozila ni izjema. Urejen in vzdrževan avtomobil ni le odraz vaše osebnosti, temveč tudi pokazatelj skrbi za lastnino, varnost, udobje ter splošno počutje voznika in potnikov. Poglejmo, kako s podobo svojega vozila kažete, kdo ste.

»Na podlagi stanja avtomobila pogosto sklepamo, kakšen je njegov lastnik, a ne smemo posploševati,« pravi psihologinja Lara Delić. »Urejeno vozilo velikokrat simbolizira vestno osebo, ki ceni svoje premoženje in s tem tudi sebe.« Pa ne le to, z urejenostjo avtomobila skrbite tudi za varnost.

Boljše počutje za vse
Čistost vozila prispeva k občutku svežine in udobja med vožnjo.

Čista in urejena notranjost vozila vpliva na splošno počutje ter udobje med vožnjo. Urejen avtomobil je kot drugi dom – prostor, v katerem se lahko sprostite in uživate.

Manj nereda in motečih predmetov v vozilu zmanjšuje možnost, da bi morali med vožnjo odvrniti pozornost od ceste, kar pripomore k boljši odzivnosti v nevarnih situacijah.

Urejeno vozilo prispeva tudi k občutku samozavesti in pozitivni samopodobi. »V urejenem okolju delujemo bolj spočito in energično,« povzema psihologinja Lara Delić. »Če smo organizirani in se držimo rutine, denimo rednega tedenskega čiščenja vozila, imamo več nadzora, s tem pa se zmanjšajo tudi občutki stresa in tesnobe.«

Za začetek boste že veliko naredili, če boste:  

  • v avtomobilu imeli pri roki mokre robčke za redno brisanje armaturne plošče;
  • po vsaki daljši poti z vozilom stresli predpražnike;
  • vsakič po vožnji iz avtomobila pobrali smeti.
Urejenost vozila je odraz osebnosti
Varnost na cesti se začne z urejenostjo vašega vozila. 

Poleg ustvarjanja prijetnega okolja pa so urejenost avtomobila, pravočasna menjava obrabljenih delov in uporaba kakovostnih tekočin pomembne tudi zato, da je vaše vozilo vedno v optimalnem stanju za vožnjo. Urejena notranjost avtomobila omogoča nemoteno delovanje varnostnih sistemov, kot so varnostni pasovi, zračne blazine in zavorni sistemi.

Če so denimo varnostni pasovi umazani ali poškodovani, lahko slabše delujejo.

Prav tako pa je čistoča vetrobranskega stekla in ogledal ključna za dobro vidljivost na cesti.

S skrbjo za svoje vozilo poveste veliko več, kot se zdi na prvi pogled. Zato premislite, kaj lahko zanj mimogrede in brez posebnega truda storite vsak dan. Tako bodo tudi generalna čiščenja bistveno hitrejša.


Za optimalno delovanje svojega vozila poskrbite tudi od znotraj navzven. Z uporabo visokokakovostnih goriv Q Max, ki jih odlikuje najzahtevnejši evropski certifikat EQTM, poskrbite za zmanjšanje porabe, izpustov in obrabe motorja.


Klepet

Pomoč in svetovanje

Klepet s svetovalcem

Pomoč in svetovanje

Zavedamo se, da je hiter in neposreden dostop do želenih informacij ključnega pomena. Prijazni in strokovno podkovani operaterji vam bodo z veseljem pomagali.

Klic

Brezplačna telefonska številka:

080 22 66

eShop brezplačna telefonska številka:

080 22 13

Klici iz tujine:

+386 14 71 45 90

Klici za pravne osebe:

+386 1 58 63 535

Elektronska pošta

Splošne informacije in podpora:

podpora.strankam@petrol.si

Spletna trgovina eShop:

eshop@petrol.si

Za podjetja:

poslovne.resitve@petrol.si

Facebook sporočilo
Povej Petrolu

Pošljite sporočilo preko našega orodja Povej Petrolu.