Znanje in podpora

S trajnostjo in dobrodelnostjo puščamo odtis

Družbeno odgovorni projekti v nas običajno prebudijo močna čustva. Če jih povežemo še z okolju prijaznimi in trajnostnimi energetskimi rešitvami, pa še toliko bolj. V okviru zimskih olimpijskih iger v Pekingu smo v Petrolu z našimi Petrol klub člani ponovno zbirali Zlate točke za dober namen – za mlade športne talente iz socialno šibkejših okolij. Sodelovali pa smo tudi na Olimpijskem festivalu Peking 2022 v Kranjski Gori, kjer smo najmlajše udeležence povabili, da z nami delijo, kako skozi otroške oči vidijo rešitve za proizvodnjo naravi prijazne elektrike. 

Olimpijske igre Peking 2022 so tudi letos povezale ljudi, pa tudi podjetja in organizacije, ter segla v srca.

Olimpijske igre in dobrodelnost, ki je presegla pričakovanja

Olimpijske igre v Pekingu so bile tudi letos zelo čustvene, saj smo navijali za naše olimpijce, dodatno čustveno noto pa jim je pridala dobrodelna akcija ‘Vsaka Zlata točka šteje’. V Petrolu smo se v sodelovanju z Olimpijskim komitejem Slovenije, Fundacijo Mira Cerarja za podporo športnikom iz socialno šibkih okolij in Zvezo prijateljev mladine Ljubljana Moste-Polje tudi ob tokratnih olimpijskih igrah odločili podpreti Botrstvo v športu, ki podpira mlade športnike iz socialno šibkejših okolij.

V Petrolu smo ponosni na člane naše družine zvestobe, saj so člani Petrol kluba v le štirih dneh zbrali milijon Zlatih točk. Tako so se dobra dejanja in podarjene Zlate točke seštele v izjemen rezultat zbranih točk, ki smo jih v Petrolu podvojili, zbiranje sredstev pa se je nadaljevalo v drugem krogu donacij. Skupaj smo zbrali 25.000 € sredstev za mlade športnike, ki jih bodo uporabili za nakup opreme in omogočanje enakih pogojev za treninge in tekmovanja.

Botrstvo v športu pomaga kaliti nove športne upe

Šport je pomemben del vsakdana. Športniki se morajo za dosego ciljev odpovedati marsičemu, predano trenirati, vztrajati, vložiti neskončne količine časa, volje in truda. Pri tem je pomembno, da imajo dobre pogoje za treninge.

Botrstvo v športu je namenjeno mladim športnikom iz socialno ogroženih okolij, starim med 14 in 23 let.

Poleg Botrstva pa je pred dvema letoma v Sloveniji zaživel še program Botrstvo v športu, ki ga ponosno podpiramo tudi v Petrolu. Program Botrstva v športu s svojo dobrodelno noto skrbi, da imajo tudi športniki iz socialno šibkejših okolij »solidne« pogoje za treninge in opremo. Ustanovila sta ga Zveza prijateljev mladine Ljubljana Moste-Polje in Olimpijski komite Slovenije – Združenje športnih zvez, z namenom poskrbeti za nadarjene mlade športnike, ki zaradi različnih vzrokov nimajo dovolj sredstev za športno udejstvovanje. Sredstva zanje lahko zbirajo različne organizacije, v sodelovanju z ustanoviteljema, ki poskrbita, da se sredstva razdelijo (praviloma) preko programa štipendij.

Spremljajoči dogodki olimpijskih iger z metuljevim učinkom

Ob poteku Olimpijskih iger Peking 2022 pa so potekali še številni spremljajoči dogodki, v organizaciji Olimpijskega komiteja Slovenije, ki so med navijači širili dobro energijo in športni zanos. V Petrolu smo z veseljem sodelovali na Olimpijskem festivalu Peking 2022 v Kranjski Gori, ki je bil namenjen vsem športnim navdušencem in navijačem slovenskih športnikov, še posebej pa družinam z otroki. 

Festival je ponudil spremljanje olimpijskih iger na velikem zaslonu in predstavitve različnih športov, v katerih so se obiskovalci lahko preizkusili ter v nekaterih ob izbranih dnevih tudi tekmovali. Vse skupaj je spremljal zanimiv športno-družabni program, ki je bil tudi trajnostno obarvan.  

V Petrolu se zavedamo pomena zelenega prehoda in zanesljive oskrbe, kot tudi, da je pomembno poskrbeti za večjo energetsko neodvisnost, zlasti od fosilnih goriv, zato vlagamo v proizvodnjo okolju prijazne elektrike. Prav zaradi tega razloga smo najmlajše obiskovalce festivala povabili k izzivu, da skozi svojo ustvarjalnost pokažejo, kako dojemajo proizvodnjo elektrike iz obnovljivih virov energije.

Nad njihovo ustvarjalnostjo smo bili navdušeni. Izvirne izdelke si lahko ogledate spodaj v galeriji.

Zakaj sta dobrodelnost in trajnost dober tandem?

Trajnost danes ni več izbira, ampak način življenja. Dosežemo pa jo lahko le skupaj, s skupnimi koraki in akcijami. Prav zaradi tega so projekti in partnerstva, ki združujejo tako trajnost kot dobrodelnost na enem mestu, odlična kombinacija, saj prinašajo koristi vsem vpletenim in družbi ter okolju kot celoti.

V Petrolu smo sprejeli trajnostno strategijo, v okviru katere načrtujemo do leta 2025 za zeleni prehod nameniti kar tretjino skupnega investicijskega potenciala.

S tem ko se svet okoli nas spreminja, se spreminjamo tudi mi, zato smo stopili na pot energetske transformacije. Da bi prispevali k razogljičenju, s celovitimi energetskimi rešitvami omogočamo nižjo rabo energije, obenem pa s proizvodnjo elektrike iz obnovljivih virov energije prispevamo k večji energetski samooskrbi in k večji energetski neodvisnosti Slovenije in tudi Evrope.+

Trajnostni razvoj skupine Petrol temelji na treh stebrih: nizkoogljična energetska družba, partnerstvo z zaposlenimi in družbenim okoljem ter krožno gospodarstvo.

Galerija slik mladih ustvarjalcev:

* * *

Klepet

Pomoč in svetovanje

Klepet s svetovalcem

Pomoč in svetovanje

Zavedamo se, da je hiter in neposreden dostop do želenih informacij ključnega pomena. Prijazni in strokovno podkovani operaterji vam bodo z veseljem pomagali.

Klic

Brezplačna telefonska številka:

080 22 66

eShop brezplačna telefonska številka:

080 22 13

Klici iz tujine:

+386 14 71 45 90

Klici za pravne osebe:

+386 1 58 63 535

Elektronska pošta

Splošne informacije in podpora:

podpora.strankam@petrol.si

Spletna trgovina eShop:

eshop@petrol.si

Za podjetja:

poslovne.resitve@petrol.si

Facebook sporočilo
Povej Petrolu

Pošljite sporočilo preko našega orodja Povej Petrolu.