Zimske olimpijske igre Peking 2022: vsaka točka šteje!

Zbiranje Zlatih točk je končano. Hvala za vsako podarjeno Zlato točko. Skupaj smo podprli mlade športnike v projektu Botrstvo v športu.

Preverite, za kaj še podariti Zlate točke
Z vašo pomočjo smo mladim športnikom podarili 25.000 €

Z vašo pomočjo smo mladim športnikom podarili 25.000 €

Gre za še enega v nizu aktivnosti s katerimi gradimo boljši jutri - pa naj gre za družbeno odgovorne projekte ali za partnerstva s katerimi gradimo nizkoogljično prihodnost.

Preberite več

VSAKA ZLATA TOČKA ŠTEJE,
VSAKO DOBRO DEJANJE ŠTEJE

Predvajaj

Vaša dobrodelnost je presegla vsa naša pričakovanja. Tako se s 1. marcem 2022 zaključuje izjemen projekt, kjer smo skupaj naredili veliko za lepšo prihodnost nadobudnih športnih asov.

V  prvem krogu zbiranja sredstev smo v rekordno hitrem času zbrali kar milijon Zlatih točk, v drugem pa več kot 4,5 milijona Zlatih točk. Skupaj torej več kot 5,5 milijona Zlatih točk v dober namen!

Zbrane točke smo v prvem krogu zbiranja še podvojili, skupaj z dodatnimi zbranimi točkami še iz drugega kroga zbiranja pa smo Botrstvu v športu z vašo pomočjo namenili sredstva v skupni višini 25.000 €. Omogočila bodo šolanje in treninge mladim športnikom prek projekta Botrstvo v športu, ki ga vodi Zveza prijateljev mladine Moste-Polje.
 
Skupaj zares zmoremo več! Hvala!

Preverite, za kaj še podariti Zlate točke

Za lepšo prihodnost šteje vsako dejanje

Da bi ohranili okolje za prihodnje generacije in našim bodočim športnim šampionom omogočili vrhunske treninge, je pomembno skrbno upravljanje z naravnimi viri.

Zato v Petrolu kot del našega poslanstva razvijamo energetsko učinkovite projekte in skupaj z vami skrbimo, da bodo: 

  • Smučarke in smučarji delali zavoje po snegu. 
  • Skakalke in skakalci pri poletih ujeli svež veter.  
  • Biatlonke in biatlonci streljali in drveli ob kristalno sončnih dneh. 
  • Deskarke in deskarji ter vsi naši športniki tekmovali v čistem okolju. 

Zato z energijo vetra, sonca in vode znižujemo ogljični odtis ter lajšamo breme, ki ga proizvodnja energije nalaga našemu planetu. Prispevamo k doseganju zavezujočih evropskih ciljev obnovljivih virov energije, omogočamo okolju prijaznejšo mobilnost ter soustvarjamo energetsko učinkovita mesta, podjetja in domove.

Predvajaj

Skupaj gradimo lepšo prihodnost

Skupaj z vami pišemo našo trajnostno prihodnost. Preverite, kako. 

Zmanjšujemo ogljični odtis

V slovenskih domovih in podjetjih s kar 790 sončnimi elektrarnami omogočamo proizvodnjo zelene električne energije, z več kot 2.400  toplotnimi črpalkami pa zagotavljamo njeno učinkovito porabo. Proizvajamo 13.530 MWh zelene električne energije na leto in iz tega naslova zmanjšujemo izpuste CO2 za 6.359 ton na letno. Kar ustreza količini, ki jo na leto vsrka približno 290.000 dreves!

Preberite več

Vlagamo v zelene inovacije

Da bi ohranili čisto okolje za naslednje generacije, v Petrolu verjamemo v zelene inovacije. Zato smo iz surovin rastlinskega izvora proizvedli lokalni proizvod za brezhibno čiščenje avtomobilskih stekel. Za kristalno čist pogled vam nudimo okolju prijazen zimski Vitrex, 3 l, razvit in narejen v Sloveniji, ki ga odlikuje švedski certifikat Testfakta. 

Preverite izdelek

Razvijamo okolju prijazno mobilnost

Proizvajamo električno energijo iz obnovljivega vira vetra in zagotavljamo trajnostno električno energijo. S tovrstno energijo se napaja široka mreža Petrol električnih polnilnic, ki poganja vaša e-vozila ter omogoča okolju prijaznejšo mobilnost z nižjimi stroški vožnje. Polnjenje je enostavno, prek aplikacije OneCharge ali z domačimi električnimi polnilnicami. 

Preberite več