Znanje in podpora

Varna in odgovorna mobilnost se začne v nas, sporočamo v novi kampanji pametnega cestnega prometa

Pa naj gre za pamet za volanom, brez kapljice alkohola, ali pamet pod havbo vašega avta, kjer kilometre premaguje okolju prijaznejši električni motor. Z nami se strinjata naš športni as, Jakov Fak, ter Petrolov partner v trajnostnem cestnem prometu, Pivovarna Laško Union.

V tokratni akciji smo združili moči z našim partnerjem Pivovarna Laško Union d. o. o., s katero smo že pred dobrim letom dni sklenili pomembno partnerstvo na področju trajnostne mobilnosti. Kot sponzorji Svetovnega prvenstva v Bitalonu, ki poteka med 9. in 21. februarjem na Pokljuki, pa smo k sodelovanju povabili še našega najboljšega biatlonca, Jakova Faka.

Vsi se namreč zavedamo, da se varna in odgovorna mobilnost začne v nas, pa nas se gre za vožnjo z 0,0 emisij ali vožnjo z 0,0 promila alkohola v krvi.

“Vozim 0,0 in pijem 0,0!” v skrbi za varno mobilnost sporoča Jakov Fak

Skupaj poudarjamo pomen vožnje, odgovorne do sebe, drugih udeležencev v prometu in do okolja - bodisi brez alkohola ali pa brez emisij, z našimi storitvami električne mobilnosti. Vemo namreč, da se varna in odgovorna mobilnost začne v nas. 

Na to vas bodo v naslednjih nekaj tednih na Petrolovih prodajnih mestih opozarjali tudi simpatični lončki za večkratno uporabo. Ob nakupu dveh pločevink Laško 0,0 ali Malt 0,0 vam enega podarimo!

Omogočamo najlažji prehod v e-mobilnost

V Petrolu kot eni prvih v regiji soustvarjamo prehod na trajnostno mobilnost za vse potrebe.

Z rastočo mrežo polnilnic smo vodilni ponudnik polnilne infrastrukture  v Sloveniji ter regiji. Petrolove e-polnilnice tako uporablja že več kot 90 % vseh voznikov električnih avtomobilov v Sloveniji. Mrežo vztrajno širimo že od leta 2012, povezujemo pa se tudi v rastočo mrežo e-polnilnic po Evropi. Njihova uporaba je s kartico elektromobilnosti ter z nedavno prenovljeno mobilno aplikacijo OneCharge enostavna in priročna.

Za brezskrbno e-mobilnost pa z namestitvijo polnilne infrastrukture poskrbimo tudi doma in v vašem podjetju.

Podjetjem in občinam pa pri prehodu v zelen promet pomaga tudi naša ponudba ‘Vozilo kot storitev'. Gre za celotno storitev, ki vključuje tako zavarovanje vozila, pomoč ob morebitni nezgodi ali okvari, nadomestno vozilo in servisiranje okvarjenega, pa še menjavo ter hrambo pnevmatik in še bi lahko našteli.

Petrol in Pivovarna Laško Union, partnerja na poti v trajnostni cestni promet

Naša naloga je, da prihodnim generacijam  zagotovimo pogoje za bivanje v čistem in zdravem okolju. Cestni promet predstavlja enega ključnih onesnaževalcev, zato se v Petrolu zavedamo, da je treba poskrbeti za razvoj trajnostnega prometa, saj bomo le tako lahko poskrbeli za razvoj družbe v pravo smer.

Razvoj novih rešitev na področju elektro mobilnosti in storitev mobilnosti predstavlja pomemben steber Petrolovega trajnostnega in inovativnega poslovanja v ambiciozni Petrolovi strategiji 2021-2025.

Na tej poti pa nismo sami. 

S partnerjem Pivovarna Laško Union smo leta 2019 sklenili strateško partnerstvo na področju e-mobilnosti na poti v trajnostni razvoj. Pivovarna Laško Union se je skladno s strategijo ‘Varimo boljši svet’ odločila, da v svoj vozni park doda e-vozila s pomočjo Petrolovega poslovnega najema ter zagotovi električne polnilnice za svoj e-vozni park. 

Zato je bila odločitev za skupno akcijo ozaveščanja o varni in odgovorni mobilnosti “Vozim 0,0, pijem 0,0” v okviru sponzorstva Svetovnega prvenstva v Biatlonu le še pika na i našemu uspešnemu sodelovanju.

* * *

Klepet

Pomoč in svetovanje

Klepet s svetovalcem

Pomoč in svetovanje

Zavedamo se, da je hiter in neposreden dostop do želenih informacij ključnega pomena. Prijazni in strokovno podkovani operaterji vam bodo z veseljem pomagali.

Klic

Brezplačna telefonska številka:

080 22 66

eShop brezplačna telefonska številka:

080 22 13

Klici iz tujine:

+386 14 71 45 90

Klici za pravne osebe:

+386 1 58 63 535

Elektronska pošta

Splošne informacije in podpora:

podpora.strankam@petrol.si

Spletna trgovina eShop:

eshop@petrol.si

Za podjetja:

poslovne.resitve@petrol.si

Facebook sporočilo
Povej Petrolu

Pošljite sporočilo preko našega orodja Povej Petrolu.