Znanje in podpora

Sončne elektrarne: od oddanega povpraševanja do uporabe

Sončna svetloba je trajnosten in brezplačen vir energije, ki ga je v Sloveniji veliko. Ker je fotovoltaika danes ena izmed najhitreje razvijajočih se tehnologij obnovljivih virov energije, hitro narašča tudi število sončnih elektrarn, ki sončno energijo pretvarjajo v električno. Te predstavljajo odlično energetsko rešitev, ki prinaša izjemne prihranke in okolju prijazno električno energijo.

Je vaša streha primerna?

Ker je bila pot do lastne sončne elektrarne v preteklih letih zapletena in povezana s številnimi administrativnimi postopki, je razveseljiva novica, da je danes to veliko bolj preprosto. Raba obnovljivih virov energije postaja pomemben strateški cilj tako v Evropi, kot tudi pri nas. Ker se naravni viri v naravi hitro obnavljajo, saj jih pridobivamo iz stalnih naravnih procesov, z njihovo rabo ne izčrpavamo narave.

Energija sonca sodi med pomembne obnovljive vire. Sončne elektrarne veljajo za enega najbolj čistih in okolju prijaznih načinov proizvodnje električne energije, obenem pa so preproste za uporabo. Sistem deluje avtomatično, saj se samodejno vklopi ob jutranji svetlobi, nato se sinhronizira z električnim omrežjem in oddaja električno energijo vse do sončnega zahoda.

Osnova za namestitev sončne elektrarne je primernost strehe. Da bo naložba v lasten vir energije smotrna, priporočamo sončno elektrarno moči od 8 kW dalje. Pri tem igrajo pomembno vlogo oblika strehe, velikost, naklon in usmerjenost v pravilno smer neba.

Če ste ugotovili, da je vaša streha ustrezna za sončno elektrarno, vam do nje lahko pomagamo v Petrolu.

Do sončne elektrarne v petih korakih

Po oddaji spletnega povpraševanja vam kot prvi korak v Petrolu pripravimo informativno ponudbo, ki je prilagojena vašemu načinu bivanja in energetskim potrebam vašega doma. Za ta namen poizvemo, katere porabnike bo napajala sončna elektrarna. Na podlagi podatka o vaši porabi električne energije v gospodinjstvu in usmerjenosti vaše strehe izračunamo potrebno skupno nazivno moč solarnih modulov za pokrivanje vaših potreb po električni energiji. Po energetskem pregledu, ki bo ob nakupu Petrol sončne elektrarne za vas brezplačen, ogledu na terenu in izmeri objekta vam posredujemo končno ponudbo.

Drugi korak vključuje potrditev ponudbe z vaše strani, čemur sledi podpis nakupne pogodbe za sončno elektrarno in dokumentov za Petrol financiranje. V tem okviru za vas uredimo financiranje sončne elektrarne s Petrol brezobrestnim financiranjem, brez pologa, do 7 let.

Tretji korak predstavlja pridobitev potrebne dokumentacije za soglasje elektro distribucije in oddaja vloge na Eko sklad. Pri tem pripravimo za vas vso potrebno projektno dokumentacijo in pridobimo soglasje s strani elektro distributerja. Prav tako za vas izpolnimo in oddamo tudi vlogo za pridobitev nepovratnih sredstev Eko sklada.

Četrti korak je namestitev oz. montaža sončne elektrarne s strani izkušene monterske ekipe.

In peti, zadnji korak sta priklop in zagon sončne elektrarne. V Petrolu uredimo priklop na distribucijsko omrežje in zagon vaše sončne elektrarne, ki od dneva priklopa oskrbuje vaše gospodinjstvo z električno energijo. Novim lastnikom sončne elektrarne predstavimo aplikacijo SolarEdge in njeno uporabo.

Z vami ostanemo tudi po namestitvi sončne elektrarne

S sončno elektrarno boste pridobili lasten vir električne energije s predvideno življenjsko dobo 30 let. V Petrolu smo z vami tudi po namestitvi sončne elektrarne. V času trajanja financiranja poskrbimo še za zavarovanje, nadzor nad delovanjem sistema prek centra upravljanja in zanesljivo vzdrževanje. Delovanje vaše sončne elektrarne lahko spremljate v aplikaciji Solar Edge, s čimer imate vpogled v pridobivanje električne energije in delovanje posameznih modulov. Na voljo pa vam je tudi naš Energetski center, ki je dosegljiv na številki 080 22 34 in e-naslovu: energetski.center@petrol.si.

S paketom Varnost, ki zajema zavarovanje, nadzor delovanja in servis za obdobje 7 let, vam vsaki dve leti pripada brezplačni preventivni servis. Zavarovanje pa se nanaša na zavarovanje pred požarnim nevarnostim, nevarnostim posrednega udara strele, nevarnostim vandalizma in nevarnostim navadne tatvine. K maksimalnemu delovanju vaše sončne elektrarne pa lahko pripomorete tudi z rednim čiščenjem solarnih panelov. Z uporabo naše najsodobnejše tehnološke opreme za čiščenje vam zagotavljamo ohranjanje sončne elektrarne v brezhibni kondiciji.

Če zaključimo, sončna elektrarna je vsekakor naložba, ki se izplača. Pri trenutnih razmerah na trgu se sama naložba lahko povrne v sedmih do desetih letih, medtem ko proces od oddaje povpraševanja do priklopa in uporabe sončne elektrarne traja v povprečju med 6 in 9 meseci. Poleg finančnih prednosti pa ne gre pozabiti na pozitivne vplive na okolje, ki omogočajo boljšo prihodnost za vse.

Klepet

Pomoč in svetovanje

Klepet s svetovalcem

Pomoč in svetovanje

Zavedamo se, da je hiter in neposreden dostop do želenih informacij ključnega pomena. Prijazni in strokovno podkovani operaterji vam bodo z veseljem pomagali.

Klic

Brezplačna telefonska številka:

080 22 66

eShop brezplačna telefonska številka:

080 22 13

Klici iz tujine:

+386 14 71 45 90

Klici za pravne osebe:

+386 1 58 63 535

Elektronska pošta

Splošne informacije in podpora:

podpora.strankam@petrol.si

Spletna trgovina eShop:

eshop@petrol.si

Za podjetja:

poslovne.resitve@petrol.si

Facebook sporočilo
Povej Petrolu

Pošljite sporočilo preko našega orodja Povej Petrolu.