Znanje in podpora

Za zdravo telo – tudi na električno kolo

Ali ste vedeli, da so prva električna kolesa ugledala luč sveta že ob koncu 19. stoletja? Z robustno obliko, potratnimi elektromotorji in ogromnimi svinčenimi baterijami so sicer zmogla komaj kaj več kot kilometer, a saj veste, vsak začetek je težak. Sodobna elektro kolesa so bolj prilagodljiva, opremljena z zmogljivimi baterijami, ki omogočajo do 1000 polnih polnjenj, eno polnjenje pa zadostuje tudi za 120 kilometrov prijetnega kolesarjenja.

Ne potuha, ampak praktična rešitev

Tudi največji skeptiki verjetno niso pričakovali, da bodo e-kolesa v razmeroma kratkem času postala pravi fenomen mobilnosti. In ne, ne gre za to, da bi uporabniku dajala potuho. Nasprotno – električna kolesa so v resnici odlična in nadvse praktična rešitev za vse ljubitelje kolesarjenja, predvsem pa razgibajo življenje tistih, ki drugače ne bi sedli na kolo. Ni jih namreč malo, ki daljše razdalje še vedno raje premagujejo na primer z avtom, saj jih je strah, da bi bila pot s kolesom zanje preveč naporna.

Zdaj to ni več ovira, kajti e-kolo omogoča premagovanje prav vsake razdalje in vzpona, hkrati pa pomaga postopoma okrepiti telesno pripravljenost. Primerno je tudi za srčne bolnike, saj zagotavlja kolesarjenje z veliko nižjim srčnim utripom. Poleg tega je idealno prevozno sredstvo za vožnjo v službo, na sestanke, po opravkih v mestu ipd. Da ne bo pomote: električno kolo je treba še vedno poganjati, a na cilj pridete hitreje, bolj sveži, osvojite pa lahko tudi kakšen hrib, ki ga drugače ne bi.

Električno kolo je treba še vedno poganjati, a na cilj pridete hitreje, osvojite pa lahko tudi kakšen hrib, ki ga drugače ne bi.

Preprosto polnjenje baterije

Električno kolo deluje podobno kot običajen dvokolesnik, le da ima vgrajen še motor, ki ga poganja bolj ali manj zmogljiva baterija, običajno skrita v okvir. Koliko bo »prenesla«, ni odvisno samo od njene zmogljivosti, ampak tudi od dejanske obremenitve, torej telesne teže kolesarja in od terena, po katerem se vozi. Prav vsa električna kolesa v Petrolovi ponudbi pa zagotavljajo izjemno vzdržljivost baterije, ki prenese do tisoč polnih polnjenj. Polnjenje je preprosto, prek običajne električne vtičnice, pri nekaterih modelih lahko baterijo vzamete iz kolesa in jo polnite v pisarni ali dnevni sobi. Petrol ob tem kupcem električnih koles ponuja akcijsko ceno električne energije.

Različni modeli, tudi zložljivi

Glede na svoje potrebe in aktivnosti lahko izbirate med različnimi modeli električnih koles. Petrol ima v ponudbi e-kolesa za treking kolesarjenje, mestno kolesarjenje, kolesarjenje zunaj urejenih poti in adrenalinsko kolesarjenje. Pozabili nismo niti na starejše in nosečnice – zanje priporočamo e-kolo z nizkim vhodom, ki olajša uporabo. Za tiste, ki brez kolesa ne gredo nikamor, tudi če potujejo z drugim prevoznim sredstvom, je tu  zložljivo električno kolo, ki ga lahko spravite tudi v prtljažnik manjšega avtomobila.

Želite v vaši občini poskrbeti za sistem izposoje koles, ki bo po meri vseh obiskovalcev? Preverite našo ponudbo električnih koles za turizem!

* * *

Klepet

Pomoč in svetovanje

Klepet s svetovalcem

Pomoč in svetovanje

Zavedamo se, da je hiter in neposreden dostop do želenih informacij ključnega pomena. Prijazni in strokovno podkovani operaterji vam bodo z veseljem pomagali.

Klic

Brezplačna telefonska številka:

080 22 66

eShop brezplačna telefonska številka:

080 22 13

Klici iz tujine:

+386 14 71 45 90

Klici za pravne osebe:

+386 1 58 63 535

Elektronska pošta

Splošne informacije in podpora:

podpora.strankam@petrol.si

Spletna trgovina eShop:

eshop@petrol.si

Za podjetja:

poslovne.resitve@petrol.si

Facebook sporočilo
Povej Petrolu

Pošljite sporočilo preko našega orodja Povej Petrolu.