Znanje in podpora

Ljubezen je v zraku: kam na zmenek?

Vsaka regija Slovenije razkriva svoj unikatni čar in obilico privlačnih kotičkov, idealnih za ustvarjanje nepozabnih trenutkov v dvoje. Ne glede na vaše želje smo za vas pripravili nabor edinstvenih predlogov, ki vam bodo pomagali odkrivati popolne lokacije za čudovit romantičen zmenek.

Imate raje idilično obalo, osupljivo naravo ali mestno vzdušje? Si romantiko predstavljate kot večerjo v dvoje ali raziskovanje Slovenije? Pri nas najdete vse. Gremo?

Gorenjska: piknik na jezeru (ali ob njem)

Največje stalno jezero v Sloveniji, Bohinjsko jezero, ponuja številne aktivnosti. Ob njem se lahko sprehajate, kolesarite po čudovitih stezah, si ogledate naravne znamenitosti, denimo korita Mostnice, ali pa raziskujete kulturno dediščino.

V kanuju na mirnem Bohinjskem jezeru

Na jezeru lahko uživate v številnih vodnih športih, v kajaku pa si lahko privoščite čisto pravi piknik na vodi. Jezero boste tako doživeli z druge perspektive, ne pozabite pa prej pripraviti veliko dobrot in jih shraniti v nahrbtnik.

Obalno-kraška regija: sončni zahod z razgledom

Izlet na obalo je vedno dobra izbira, posebno na sončen dan. Izberite si eno izmed čudovitih pešpoti, se nadihajte svežega morskega zraka in uživajte v razgledih, ki jih ponuja narava. Piranska pot obkroži mesto in vam predstavi Piran v posebni luči. Seško pot boste začeli v Portorožu, po Seči hodili med oljčnimi nasadi in uživali v razgledih na Sečoveljske soline. Na strunjansko pešpot se boste podali v predoru Valeta in jo nadaljevali po Krajinskem parku Strunjan, najlepši razgled pa vas čaka pri Strunjanskem križu, kjer se odpira čudovit pogled na Mesečev zaliv. Dan lahko zaključite z opazovanjem sončnega zahoda pri vinski fontani Marezige, od koder boste lahko občudovali tudi osupljivo lepoto slovenske obale.

Pogled na Mesečev zaliv, eden najlepših na naši obali
Osrednjeslovenska regija: sprehod med cvetlicami

Še lepše kot podariti ali dobiti rože je, da se sprehodite med njimi. Arboretum Volčji Potok ne glede na letni čas vabi, da se v njem naužijete lepot, ki jih ponuja narava. Na kar 88 hektarjih je posajenih 3500 rastlin z vseh koncev sveta, vsako leto pa tu zacveti prek dva milijona tulipanov. 

Tulipani v Arboretumu Volčji Potok

V Arboretumu se vedno dogaja kaj novega. V parku vse leto organizirajo različne prireditve, zmeraj pestro in prijetno pa je tudi v letni kavarni, ki deluje poleg Boljkove galerije ob vznožju Souvanovega hriba. Tam se osvežite, posladkajte in naužijte pomirjujočih razgledov.

Dolenjska: srednjeveško mesto na otoku

Kostanjevica na Krki je najmanjše in edino slovensko poseljeno mesto na otoku ter ravno zato edinstvena lokacija za romantično raziskovanje v dvoje. Do nje se lahko sprehodite po enem izmed mostov ter medtem občudujete zeleno Krko in bogato naravo, ki jo obkroža. Podajte se tudi po simpatičnih ulicah in si oglejte galerijo Božidarja Jakca, danes enega največjih umetnostnih muzejev pri nas, v starem mestnem jedru pa vas pričakuje župnijska cerkev sv. Jakoba.

Kostanjevica na Krki s posebnim romantičnim pridihom

Okolica ponuja precej kolesarskih poti, mesto pa lahko občudujete tudi z vode. Mali kraj vedno kar mrgoli od dogajanja, eden izmed privlačnih dogodkov pa je poletna Kostanjeviška noč. Takrat se po Krki spustijo čarobno okrašeni čolni in plavajoče sveče, živa glasba pa odmeva pozno v noč.

Štajerska: srčkova pot Špičnik

Kaj je bolj romantično kot sprehod med vinogradi, in to po poti v obliki srca? Srčkova pot Špičnik vam ponuja prav to, in še preden boste prišli do nje, boste lahko uživali v čudovitih razgledih, glavni pa vas čaka s turistične kmetije Dreisiebner.

Srčkova pot Špičnik

Tudi okolica je bogata s turističnimi kmetijami in drugimi nastanitvami, kjer lahko uživate v lokalnih dobrotah in razgledih na mehko pokrajino.

Pomurska regija: Otok ljubezni

V Pomurju se skriva poseben kotiček, kjer se je reka Mura poigrala z naravo in ustvarila naravni otok, ki so ga domačini poimenovali Otok ljubezni. Po legendi je to kraj za zaljubljence in nekoč naj bi se tukaj srečevala tudi beltinska grajska gospoda. Na otoku si lahko ogledate büjraški muzej in plavajoči mlin na Muri ali pa se sprehodite ob rečnem bregu med topoli in tulipanovci.

Otok ljubezni v Pomurju

Za adrenalina željne je na otoku tudi privez za rafte. Ko boste po vseh aktivnostih že lačni, vam postrežejo s pristnimi domačimi specialitetami prekmurske kulinarike, med drugim vam pripravijo svež »pajani« kruh. 


Poskrbite tudi, da bodo vaše romantične poti brez skrbi. Preden se odpravite nanje, natočite visokokakovostno gorivo Q Max, ki ima najzahtevnejši evropski certifikat EQTM, in s tem poskrbite tudi za to, da bo vaša vožnja varčna.


Klepet

Pomoč in svetovanje

Klepet s svetovalcem

Pomoč in svetovanje

Zavedamo se, da je hiter in neposreden dostop do želenih informacij ključnega pomena. Prijazni in strokovno podkovani operaterji vam bodo z veseljem pomagali.

Klic

Brezplačna telefonska številka:

080 22 66

eShop brezplačna telefonska številka:

080 22 13

Klici iz tujine:

+386 14 71 45 90

Klici za pravne osebe:

+386 1 58 63 535

Elektronska pošta

Splošne informacije in podpora:

podpora.strankam@petrol.si

Spletna trgovina eShop:

eshop@petrol.si

Za podjetja:

poslovne.resitve@petrol.si

Facebook sporočilo
Povej Petrolu

Pošljite sporočilo preko našega orodja Povej Petrolu.