Znanje in podpora

Izleti za hladno polovico leta

Jesensko-zimsko vreme ni ovira za nove pustolovščine, izleti so tudi v tem času lahko čudoviti. Toplo se opremite, nadenite si kapo, šal in rokavice ter se odpravite na izlete po Sloveniji, ki vam jih predlagamo.

V hladni polovici leta je za prijetno preživljanje časa na prostem bistvena dobra oprema. Oblecite se v topla in nepremočljiva oblačila in obutev, ne pozabite na rokavice, kape in šale, v prtljažniku pa imejte pripravljene še rezervna oblačila, topel čaj in kak prigrizek ter kremo za sončenje, saj vas tudi pozimi lahko opeče sonce.

Preden se podate na pot, poskrbite, da pred mrazom in drugimi vplivi zaščitite tudi svoje vozilo. Eden od načinov je, da izberete visokokakovostna goriva Q Max, ki omogočajo dobro delovanje motorja tudi v najhladnejših dneh.

Alpska vasica v Kranjski Gori

V našem najbolj priljubljenem gorenjskem letovišču pozimi na trgu pred cerkvijo postavijo z lučkami okrašeno Alpsko vasico, ki zaživi konec novembra in običajno traja do konca marca. V lesenih hišicah in na stojnicah lahko od lokalnih kmetov in obrtnikov kupite ljubka darila in lokalne pridelke, nato pa okusite še slastne dobrote alpske kulinarike. Po sprehodu ob jezeru Jasna in izvirih Save Dolinke pri ljubkih Zelencih pa se, če je mraz, stisnite k toplim ognjiščem in se ogrejte s čajem, vročo čokolado ali kozarčkom kuhanega vina. Kadar koli v letu priporočamo tudi obisk Slovenskega planinskega muzeja, v katerem si lahko ogledate stalno zbirko »Pot je zgodba, zgodba je pot«, ter razvajanje v enem od številnih prijetnih hotelov z velnesi in bazeni.

Kranjska Gora pozimi

Ledeno kraljestvo v Mojstrani

Mojstrana se vsako leto pozimi lahko pohvali s čisto pravim ledenim kraljestvom. Sprehodite se po gozdni poti, ki ob vodotoku med brvmi, drevesi in potočki, odetimi v led, vodi do prave gorenjske vasice s cerkvico. Najlepše je zvečer, ko se stemni ter se prižgejo bakle in laterne. V njihovem soju ledene sveče še bolj zasijejo. Vsako leto v Mojstrani pripravijo kaj posebnega. Sicer pa njena okolica ponuja čudovite priložnosti za krajše in daljše pohode ter uživanje na snegu, bodisi na saneh, na tekaških smučeh ali kako drugače.

Zasnežena Mojstrana

Pot med belimi krošnjami

Na Rogli je 1043 metrov dolga pot, ki se med smrekami vije do dvajset metrov nad tlemi ter navdušuje z adrenalinskimi in poučnimi postojankami. Končna postaja je 37 metrov visok stolp, s katerega se vam odpre nepozaben pogled na pohorske gozdove in v dolino. Tu je posebej čarobno pozimi, ko je pokrajina zasnežena. Celotna Pot med krošnjami Pohorje, vključno z razglednim stolpom, je prijazna invalidskim in otroškim vozičkom. Ne pozabite, da Rogla ponuja tudi številne druge snežne aktivnosti, za lep zaključek pa se lahko okopate v Termah Zreče.

Pot med krošnjami Pohorje

Skok v topli izvir Klevevž

Klevevž je čisto pravi naravni topli vrelec na Dolenjskem. Primeren je za enodnevni zimski izlet, tako za avanturiste kot tudi družine z majhnimi otroki. Če ga obiščete v hladni polovici leta, boste uživali v čarobni pari, ki se dviguje iz vrelca zaradi temperaturne razlike. Termalna voda ima od 21 do 25 stopinj Celzija, kar vas bo v zimskem mrazu prijetno pogrelo. Ker v okolici ni urejenega kopališča, topla oblačila in kakšno segreto pijačo prinesite s seboj. V bližini si lahko ogledate še grajski park z mlinom ter druge termalne izvire in kraške jame pod nekdanjim gradom Klevevž.

Naravni topli vrelec Klevevž

Zimska doživetja na Bledu

Zimski Bled je nekaj, kar morate doživeti. Kraj premore alpsko jezero z otokom in pravljični grad ter ponuja številne zimske aktivnosti. Podajte se na zimski sprehod okoli jezera ali vožnjo s tradicionalno kočijo. Tudi pozimi lahko obiščete Blejski otok, do katerega vas z brega jezera popeljejo pletnarji. Za aktivnejši izlet se odpravite na Ojstrico nad Bledom. Pot nanjo vas bo ogrela, na vrhu pa boste uživali v čudovitem pogledu na Blejsko jezero z druge perspektive. Po živahnem dnevu na prostem si privoščite sprostitev v enem izmed velneških centrov na Bledu, ne pozabite pa se tudi posladkati z blejsko kremno rezino.

Bled pozimi

Klepet

Pomoč in svetovanje

Klepet s svetovalcem

Pomoč in svetovanje

Zavedamo se, da je hiter in neposreden dostop do želenih informacij ključnega pomena. Prijazni in strokovno podkovani operaterji vam bodo z veseljem pomagali.

Klic

Brezplačna telefonska številka:

080 22 66

eShop brezplačna telefonska številka:

080 22 13

Klici iz tujine:

+386 14 71 45 90

Klici za pravne osebe:

+386 1 58 63 535

Elektronska pošta

Splošne informacije in podpora:

podpora.strankam@petrol.si

Spletna trgovina eShop:

eshop@petrol.si

Za podjetja:

poslovne.resitve@petrol.si

Facebook sporočilo
Povej Petrolu

Pošljite sporočilo preko našega orodja Povej Petrolu.