Znanje in podpora

Zakaj se v Petrol klubu splača oddati soglasje za obdelavo osebnih podatkov?

V Petrolu zvestim članom Petrol kluba zagotavljamo občutne popuste pri izdelkih in storitvah iz naše bogate ponudbe, ekskluzivne akcije in posebne ugodnosti na podlagi nakupnih navad, zanimanj in želja. Dovolite nam, da vas spoznamo, vas nagradimo za pogosto obiskovanje Petrola in vam ponudimo vse tisto, kar vas najbolj navdušuje – ceneje in najbolj ugodno, izdelke pa vam v zameno za zbrane Zlate točke pogosto tudi podarimo! 

Zakaj zaupati Petrolu in  soglašati z obdelavo osebnih podatkov za oblikovanje profila Zato ker: 

  • Vam obiski Petrola lahko prinesejo še dodatne nagrade
  • Se lahko uvrstite v žreb za najbolj zaželene nagrade
  • Pridobite pravico zvestih članov do dodatnih ugodnosti in še prijaznejših nakupov
Ugodnosti, prilagojene vam in nagrade za zvestobo 

V Petrolu si prizadevamo, da bi članom Petrol kluba, ki ste nam to dovolili, lahko ponujali ugodnosti, ki so kar najbolj prilagojene vašim individualnim nakupnim navadam in zanimanjem, prav tako pa bi vas radi presenečali ob praznikih, ki so povezani z vašim spolom (na primer 8. marec) ali mesecem rojstva (darilo za vaš rojstni dan).

Tako vam lahko ponudimo ugodnosti, ki so prilagojene samo vam in za katere na podlagi posredovanih osebnih podatkov in na podlagi preteklih nakupov, menimo, da si jih najbolj želite, nagradimo pa vas lahko tudi za pogostost vaših obiskov ali vsoto opravljenih nakupov v določenem obdobju.

Da vaše osebne podatke lahko obdelujemo za ta namen, pa potrebujemo vaše soglasje. Tako bomo s pomočjo vaših podatkov, ki ste nam jih posredovali bodisi neposredno, bodisi posredno s svojimi aktivnostmi, ugotovili, kakšen je vaš okus in kaj vas zanima ter tako oblikovali vaš profil, na podlagi katerega vam bomo pripravljali vam prilagojene ponudbe ter vas nagrajevali za vašo zvestobo.  

Kako podam soglasje za obdelavo osebnih podatkov? 

Zaradi uveljavitve Splošne uredbe o varstvu podatkov (GDPR), ki je prinesla tudi nove zahteve glede posredovanja soglasij za obdelavo osebnih podatkov,  številne privolitve, ki so bile veljavne pred njeno uveljavitvijo, zaradi načina, na katerega so bile pridobljene, niso več ustrezne.  

Ker nam je v Petrolu varnost vaših osebnih podatkov najpomembnejša, smo soglasja za obdelavo osebnih podatkov smo natančneje opredelili, določili jasne namene za obdelavo osebnih podatkov, posameznike pa seznanili s še dodatnimi informacijami, na podlagi katerih lahko sprejmete odločitev, ali nam zaupate svoje osebne podatke.  Zato morate tudi tisti člani Petrol kluba, ki ste pred uveljavitvijo Splošne uredbe o varstvu podatkov ob prijavi v Petrol klub že oddali soglasja, svoja soglasja podati ponovno

Svoje soglasje za obdelavo osebnih podatkov lahko med drugim podate:  

1. V uporabniškem portalu Moj Petrol 

Vpišite se v uporabniški portal Moj Petrol in v meniju, pod “Moji podatki”, poiščite zavihek “Soglasja”. Podajte nam dovoljenje za izdelavo in predstavitev prilagojenih ponudb, obveščanje z uporabo e-pošte ali izvajanje trženjskih raziskav, izberite še način obveščanja, ter shranite spremembe.  

2. V mobilni aplikaciji Moj Petrol 

Prenesite mobilno aplikacijo Moj Petrol, jo namestite na svoj telefon in se vanjo vpišite. V meniju pod “Nastavitve” poiščite “Moja soglasja”. Podajte nam dovoljenje za izdelavo in predstavitev prilagojenih ponudb, obveščanje z uporabo e-pošte ali izvajanje trženjskih raziskav, izberite še način obveščanja, ter shranite spremembe. 

O vaših podatkih odločate vi 

O tem, katere podatke  in informacije boste delili z nami ter za kak namen, odločate vi.  

Tako npr. lahko pri brskanju po naših spletnih straneh upravljate s piškotki in se lahko odločite, ali nam boste dovolili dostop do vaših podatkov. V primeru, da se za to ne odločite, boste spletne strani lahko nemoteno uporabljali, vendar pa posledično do nekaterih mest in funkcij na izbrani spletni strani ne boste mogli dostopati. Na podoben način lahko s svojimi podatki upravljate tudi v Petrol klubu. Kot člani kluba pa verjetno želite biti na tekočem z vsemi ugodnostmi, ki jih za svoje zveste člane redno pripravljamo v Petrolu.  

Nekatere osebne podatke – ime, priimek, naslov in podobno – ste nam ob včlanitvi v Petrol klub že posredovali. Potrebujemo jih za komunikacijo z vami, za nemoteno uporabo naših storitev. Potrebujemo pa vaše soglasje za obdelavo osebnih podatkov, le želite, da obdelujemo vaše osebne podatke še za naslednje namene: 

  • za profiliranje za pripravo prilagojenih ponudb lastnega blaga in storitev z uporabo naslova e- pošte, SMS, MMS, telefona ali klasične pošte, 
  • za neposredno trženje blaga in storitev, obveščanje o akcijskih prodajah, ugodnostih ter drugih spremembah ali novostih, 
  • za izvajanje tržnih raziskav o kakovosti izdelkov in storitev ter o potrebah po dodatnih izdelkih ali storitvah. 

Podano soglasje za profiliranje lahko seveda kadarkoli in povsem preprosto prekličete v portalu ali aplikaciji Moj Petrol.   

Kaj pa varnost podatkov? 

Z vašimi podatki ravnamo zelo skrbno in jih varujemo s številnimi organizacijskimi in logično tehničnimi postopki ter ukrepi za zagotavljanje varnosti osebnih podatkov. Vaši podatki so zato vseskozi zaščiteni pred izgubo, uničenjem, nepooblaščenim spreminjanjem, neavtoriziranim dostopom ali neavtoriziranim razkritjem.  

Dane privolitve v obdelavo osebnih podatkov lahko kadarkoli trajno ali začasno, v celoti ali delno prekličete s pisno zahtevo, poslano na naslov: Petrol d.d., Dunajska 50, 1000 Ljubljana, s pripisom za DPO«. Z danimi privolitvami pa lahko seveda vedno upravljate tudi v portalu ali aplikaciji Moj Petrol. 

* * *