Znanje in podpora

Vitrex – najboljša izbira za čiščenje vetrobranskega stekla

Blagovna znamka Vitrex je na trgu že več kot 45 let. V tem času je postala številka ena ko gre za čiščenje vetrobranskih stekel in zaščito stekel v avtomobilu v vseh vremenskih pogojih. Vitrex je tako danes pojem za kakovost in zanesljivost. Pa ste vedeli, da gre za Petrolov izdelek? Ta je osvojil trg z učinkovitostjo in preprostostjo uporabe, zato ga danes poznajo prav vsi. 

Blagovna znamka »vitreks« se je pridružila nesmrtnim izdelkom ki smo jih sprejeli v svoje vsakodnevno življenje, kar se zgodi le prvim in najpopularnejšim na trgu. Kljub temu, da je Vitrex že dolgo z nami, še ne pomeni, da je ostal enak, kot je bil. Legendarna tekočina se je pomladila, postala je bolj ekološka, dobila nekaj različnih vonjev in se  zdaj ponaša z okolju mnogo bolj sprejemljivo embalažo. Vitrex namerava ostati kralj naših vetrobranskih stekel.

Rojstvo legende

Vitrex za Petrol izdeluje podjetje Kimi kemični izdelki, ki ga je leta 1971 ustanovil Ivo Imperl. Izdelek Vitrex je bil poleg Destilirane vode med prvimi v Kimijevem proizvodnem programu, prvi trgovec, ki ga je umestil na prodajne police, pa je bil Petrol - vendar pa takrat ta še ni bil edini ponudnik produkta. Kimi je Vitrex prodajal preko več posrednikov, ustvaril pa si je tudi zanimiv tržni delež med direktnimi kupci, kot so avtomobilski servisi, podjetja z večjim voznim parkom, lokalno pa so se z njim oskrbovali številni kupci v Kimijevi lastni prodajalni v Trzinu.  

Z leti je Vitrex postajal prepoznaven izdelek in prepoznavna blagovna znamka, krepilo pa se je tudi Kimijevo sodelovanje s Petrolom. Ko se je rodila ideja o rojstvu Petrolovih izdelkov lastnih blagovnih znamk, je bil Kimi naš prvi partner. Petrol je tako novo tisočletje začel z novo blagovno znamko Vitrex, jo zaščitil in jo umestil med lastne blagovne znamke.

Tekočina Vitrex

Vitrex, kot je bil videti na začetku tega tisočletja.

Vitrex čistila

Izdelki za poletje

  • Nerazredčeno čistilo Vitrex: Limeta, Španski bezeg in Summer Breeze

Je koncentrirano čistilo za vetrobranska stekla, ki se doda vodi za čiščenje vetrobranskega stekla. Odstranjuje ostanke insektov, olja in drugih nečistoč, ki ovirajo pogled skozi vetrobransko steklo in s tem varno vožnjo. Vsebina plastenke zadošča za pripravo 10 litrov čistilne raztopine. En del sredstva nalijemo v rezervoar in dopolnimo z devetimi deli vode.  Polni se v PET plastenke s prostornino 1 L ali 3 L ter v sod s prostornino 50 L.

  • Razredčeno čistilo Vitrex: Vanilja, Pomaranča, Sivka in Summer Hemp

Je že pripravljeno čistilo za vetrobranska stekla, ki se uporablja za čiščenje vetrobranskega stekla. Odstranjuje ostanke insektov, olja in drugih nečistoč, ki ovirajo pogled skozi vetrobransko steklo in s tem varno vožnjo. Vsebina plastenke je pripravljena za uporabo in se vlije v rezervoar za čistilo vetrobranskega stekla.  Polni se v PET plastenke s prostornino 3 L.

Izdelki za zimo

  • Vitrex -20° C Jabolko

Vitrex -20 °C z vonjem jabolka je tekočina za čiščenje vetrobranskih stekel in njihovo zaščito pred zmrzovanjem. Čisti steklo in odstranjuje insekte ter preprečuje zaledenitev vodnih šob. Vsebina plastenke je pripravljena za uporabo, redčenje z vodo ni potrebno. Polni se v PET plastenke s prostornino 3 L.

  • Vitrex -38° C

Je tekočina za čiščenje vetrobranskih stekel in njihovo zaščito pred zmrzovanjem. Zimski Vitrex učinkuje večkratno: ščiti pred zmrzovanjem, preprečuje zaledenitev vodnih šob, čisti steklo in odstranjuje insekte. Polni se v PET plastenke s prostornino 1 L ali 3 L ter v sod s prostornino 50 L.

Legendarna tekočina Vitrex se je pomladila in postala bolj ekološka.

Skrb za okolje  

Na svetu vsako leto proizvedemo 2.12 milijard ton odpadkov, saj kar 99 % stvari, ki jih kupimo, zavržemo že v šestih mesecih. Te grozljive številke lahko zmanjšamo z recikliranjem in “zero-waste” načinom razmišljanja. To pomeni, da poskušamo proizvajati čim manj odpadkov in uporabljati materiale, ki se lahko ponovno uporabijo.  

V Petrolu se zavedamo naše odgovornosti do okolja, zato svoje delovanje ravnamo v trajnostno smer. Ne glede na to, kakšne produkte ali storitve pripravljamo, se pri njihovem načrtovanju držimo načel, ki veljajo v našem podjetju in smo jih zbrali v svojem Trajnostnem poročilu. V svoje delovanje tako vključujemo dejavnosti za zmanjšanje bioloških odpadkov in ponovne rabe odpadnih materialov v skladu z našimi prizadevanji za prehod v nizkoogljično družbo in krožno gospodarstvo.

Z mislijo za okolje in naš planet tako razvijamo vse naše blagovne znamke, vključno z Vitrexom. Ta je bil kot priznana blagovna znamka Petrola med prvimi izdelki, ki so bili deležni trajnostnih sprememb. 

V letu 2014 smo spremenili embalažni material Vitrexa iz HDPE v lažjo PET embalažo in s tem znatno zmanjšali težo uporabljene plastike za posamezen izdelek. V petih letih smo zato prihranili več kot 150 ton plastike, ki bi sicer končala kot odpadek.

Konec leta 2019 bomo na prodajne police vpeljali še zimski Vitrex -38°C, ki je dokazano iz obnovljivih virov. Za izdelek smo namreč pridobili mednarodni certifikat, ki potrjuje, da je čistilo v 96 odstotkih rastlinskega izvora. Bio-based Vitrex je po lastnostih popolnoma enakovreden klasičnemu Vitrexu, saj vetrobranska stekla enako odlično očisti in ščiti pred zimskimi temperaturami.

S spremembo pakiranja Vitrexa v lažjo PET embalažo smo v petih letih zmanjšali uporabo plastike za več kot 150 ton.

PET plastenke so narejene iz polietilen tereftalata, kar pomeni, da so primerne za recikliranje. PET embalaža je v večini držav označena s številko 1 znotraj univerzalnega simbola za recikliranje, ki se običajno nahaja na dnu embalaže ali etiketi. Je zelo uporabna surovina za izdelavo novih izdelkov.

Petrol – dom priznanih blagovnih znamk

Petrol že od vsega začetka svojega obstoja razvija lastne blagovne znamke, ki so postale del našega vsakdana. Mnoge med njimi so z vami že ves ta čas:

  • 1959 - hladilna tekočina Antifriz in olje za dvotaktne motorje Dvotaktol
  • 1965 - gorivo MB89-oktansko postane Super bencin
  • 1970 - olja Motorol, Amortizol, Hipoidol in čistilo za vetrobransko steklo Vitrex
  • 1993 - plačilna kartica Magna, dodatek za gorivo Plus 5, motorno olje Proton
  • 1994 - avtomehanične storitve TipStop
  • 2007 - Kava na poti
  • 2012 - Ultimax postane Q Max
  • 2013 - kotički s sveže pripravljeno hrano Fresh
  • 2014 - spletna trgovina Petrol eShop
Tekočine Vitrex

Petrolove blagovne znamke na prodajnih policah v sedemdesetih letih prejšnjega stoletja.

Kje kupiti Vitrex?

Vsakič, ko se ustavite na Petrolovih bencinskih servisih, ne pozabite povprašati po čistilih za vetrobransko steklo Vitrex. Čakajo vas tudi v servisnih delavnicah TipStop Vianor in seveda v spletni trgovini Petrol eShop. Pred prihajajočo zimsko sezono priporočamo, da čimprej začnete uporabljati zimski Vitrex -38° C, ki bo preprečil, da vas prehitro presenetijo nizke temperature. Ohranite kristalno čist pogled na cesto tudi v tem letnem času in se oglasite na Petrolu!

* * *

Klepet

Pomoč in svetovanje

Klepet s svetovalcem

Pomoč in svetovanje

Zavedamo se, da je hiter in neposreden dostop do želenih informacij ključnega pomena. Prijazni in strokovno podkovani operaterji vam bodo z veseljem pomagali.

Klic

Brezplačna telefonska številka:

080 22 66

eShop brezplačna telefonska številka:

080 22 13

Klici iz tujine:

+386 14 71 45 90

Klici za pravne osebe:

+386 1 58 63 535

Elektronska pošta

Splošne informacije in podpora:

podpora.strankam@petrol.si

Spletna trgovina eShop:

eshop@petrol.si

Za podjetja:

poslovne.resitve@petrol.si

Facebook sporočilo
Povej Petrolu

Pošljite sporočilo preko našega orodja Povej Petrolu.