Znanje in podpora

Vgradnja avtoplina od začetka do konca

Vozila s pogonom na avtoplin postajajo vedno bolj priljubljena. Zagotovo je njihov največji največji adut ekonomičnost, saj se prihranek giblje med 45 in 55 %. Poleg prihranka pri gorivu, pa ni zanemarljiv prihranek pri rezervnih delih. Preverite, kako lahko tudi vaš avto postane avto na plin!

Avtoplin s čistim izgorevanjem ugodno vpliva na manjšo obrabo mehanskih delov motorja, prav tako pa podaljša življenjsko dobo motornemu olju in izpušnemu sistemu. Tisti, ki kljub temu ostajajo skeptični, pa se zagotovo navdušijo nad ekološkim vidikom avtomobilov na avtoplin, saj so okolju prijaznejši. 

Tudi vaš avto lahko postane avto na plin 

Če vas misel o avtomobilu na plinski pogon navdušuje, imamo za vas zelo dobro novico. Obstoječi avto lahko namreč razmeroma hitro predelate v avto na plin.

Predelava je možna za praktično vse vrste motorjev, najbolj smiselna pa je pri avtomobilih na bencinski pogon. Investicija za predelavo se vam povrne v približno letu dni, postopek pa običajno traja en dan, včasih kakšen dan več. Ker v avtu še vedno ostane posoda za bencin, pravzaprav govorimo o dodelavi in ne predelavi

Motor avtomobila na plin deluje nemoteno tako na plin kot tudi na bencin.

Montaža avtoplina 

Pri montaži avtoplina je prva komponenta uparjalnik, ki uparja plin iz tekočega v plinasto stanje. Nato sledi filter plinaste faze in injektorji, preko katerih plin potuje od sesalnega kolektorja v motor. Za varnost in nemoteno delovanje skrbi posebna krmilna enota, na koncu pa se vgradi še elektronski sistem za mazanje ventilov

Rezervoar je prilagojen vsake