Znanje in podpora

Kako izbrati pravi gospodinjski aparat?

Gospodinjski aparati so električne naprave, ki nam olajšajo marsikatero opravilo v našem domu in brez katerih si danes moderne kuhinje ne moremo predstavljati. Iz preprostih naprav so postali gospodinjski aparati sodobne funkcionalne naprave, s katerimi je marsikatero gospodinjsko opravilo hitreje in učinkoviteje opravljeno.

Večje gospodinjske aparate z drugimi besedami imenujemo tudi bela tehnika. Med izdelki bele tehnike boste našli gospodinjske aparate, kot so na primer hladilnik, kuhinjske nape, pralni stroj ali pomivalni stroj, in brez katerih si danes praktično ne moremo predstavljati sodobnega načina življenja.

Pri opremljanju moderne kuhinje pa nikakor ne smete pozabiti tudi na male gospodinjske aparate, kot so kuhinjski robot, mešalniki, likalniki, grelci vode, cvrtniki in še mnogo drugih, ki so lahko izvrstni pomočniki v pravem pomenu besede.

Pestro ponudbo gospodinjskih aparatov lahko preverite na Petrolovi spletni strani eShop.


V članku preberite:


Aparate, ki na kakršenkoli način prskajo ali se iskrijo, takoj prenehajte uporabljati in jih zamenjajte oz.  odpeljite na servis.


Na kaj morate biti pozorni, ko kupujete najbolj primeren gospodinjski aparat?

Današnje moderne kuhinje ne le da so na pogled zelo lepe, ampak so tudi funkcionalne. Seveda je stopnja funkcionalnosti odvisna tudi od tega, kakšni gospodinjski aparati oziroma bela tehnika nam je na voljo. Izbira gospodinjskih aparatov, kot je hladilnik, kuhinjske nape ali pomivalni stroj, je tako odvisna od številnih različnih dejavnikov na katere morate biti pozorni že pred samim nakupom.

  • Načrt kuhinje oziroma postavitev kuhinjskih elementov je tisti dejavnik, ki ima pomemben vpliv na to, kateri gospodinjski aparati bodo ustrezali v vašo kuhinjo. Moderne kuhinje so danes različnih velikosti in imajo različne možnosti postavitve, zato je temu potrebno prilagoditi tudi nakup gospodinjskih aparatov. Če imate na primer kuhinjo z otokom, kjer je kuhališče, ne boste kupovali kotne kuhinjske nape, ampak morate izbirati kuhinjske nape, ki so primerne za kuhinjske otoke.

    Podobna je situacija tudi v primeru, ko se odločate za prostostoječi ali vgradni gospodinjski aparat. Če ste že pri načrtovanju in izdelavi moderne kuhinje predvideli prostor za pomivalni stroj ali hladilnik, potem vam ne preostane drugega kot da pobrskate za ponudbo vgradnih pomivalnih strojev oziroma hladilnikov.
  • Odločilen dejavnik pri nakupu gospodinjskih aparatov je tudi velikost kuhinje. Današnje moderne kuhinje sicer odlikuje velika prostornost, tako da nameščanje gospodinjskih aparatov ne predstavlja večjih težav. V primeru, da imate na razpolago malo prostora, pa vam svetujemo, da izbirate belo tehniko v ožjih dimenzijah, kot je na primer pomivalni stroj širine 40 cm, ali pa mini hladilnik, ki ga lahko namestite tudi pod delovni pult.
  • Proračun, je omejitveni dejavnik pri nakupu mnogih materialnih dobrin med katerimi je tudi bela tehnika in ostali mali gospodinjski aparati. Dejstvo je, da tovrstnih naprav ne kupujemo pogosto, kadar pa jih, želimo, da bi delovale čim dlje. Običajno velja, da za zmerno ceno zagotovo dobite kakovostni gospodinjski aparat z osnovnimi funkcijami, dražji gospodinjski aparati pa imajo že več različnih možnosti delovanja.

    Pri tem naj vas opozorimo na to, da ni nujno, da so najdražji gospodinjski aparati tudi najbolj kakovostni. Ob malo sreče in spletnega brskanja so vam voljo tudi kakovostni gospodinjski aparati po zelo ugodnih cenah. Glede na to, da vam je danes na voljo bela tehnika različnih blagovnih znamk in kakovostnih razredov, smo prepričani, da boste v pestri ponudbi našli gospodinjske aparate, ki bodo popolnoma ustrezali vašemu proračunu.
  • Življenjski slog vsakega posameznika je prav tako pomemben dejavnik, ki vpliva na to, kateri in kakšni gospodinjski aparati so za vas najbolj primerni. Če živite hiter slog življenja, potem so mali gospodinjski aparati zagotovo za vas neizogibni. Mikrovalovna pečica za pogrevanje hrane, kuhinjski robot za hitro pripravo hrane in sladic in še mnogo drugih, vam bodo olajšali marsikatero opravilo.

    Ko pa boste kupovali gospodinjske aparate bele tehnike, pa pomislite tudi na številne dodatne funkcije, ki jih tovrstni gospodinjski aparati imajo. Pomivalni stroj, pralni stroj in druga bela tehnika ima na primer danes že številne kratke in učinkovite programe, s katerimi si lahko prilagodite njihovo delovanje tako, da bo najbolj ustrezalo vašim potrebam. Prav tako ne kupujte največjega in najzmogljivejšega hladilnika, če vas ni veliko doma in se veliko prehranjujete po restavracijah, saj bo hladilnik stal na pol prazen in tako nepotrebno porabljal električno energijo.
  • Izgled kuhinje je tisti dejavnik, ki vam lahko še dodatno zoži izbor gospodinjskih aparatov. Pri kuhinjah v tradicionalnem slogu, se potrošniki običajno odločijo za možnost, da se bela tehnika vgradi v kuhinjske elemente in se na ta način popolnoma zakrije. Najsodobnejše in moderne kuhinje pa so prostor, kjer so gospodinjski aparati pomemben dekorativni dodatek. V tem primeru so prostostoječi gospodinjski aparati najpogosteje izdelani iz nerjavečega jekla, ki omogoča tudi enostavno čiščenje in vzdrževanje, številne barvne kombinacije pa omogočajo popolno prilagajanje izgledu moderne kuhinje.

* * *

Klepet

Pomoč in svetovanje

Klepet s svetovalcem

Pomoč in svetovanje

Zavedamo se, da je hiter in neposreden dostop do želenih informacij ključnega pomena. Prijazni in strokovno podkovani operaterji vam bodo z veseljem pomagali.

Klic

Brezplačna telefonska številka:

080 22 66

eShop brezplačna telefonska številka:

080 22 13

Klici iz tujine:

+386 14 71 45 90

Klici za pravne osebe:

+386 1 58 63 535

Elektronska pošta

Splošne informacije in podpora:

podpora.strankam@petrol.si

Spletna trgovina eShop:

eshop@petrol.si

Za podjetja:

poslovne.resitve@petrol.si

Facebook sporočilo
Povej Petrolu

Pošljite sporočilo preko našega orodja Povej Petrolu.