Znanje in podpora

5 stvari, na katere moramo biti pozorni, ko kupujemo sušilni stroj

Da je sušilni stroj izjemno uporaben aparat, ki ga ponuja bela tehnika, so najprej ugotovile mlade družine. Neprestano pranje otroških oblačil in njihovo sušenje na stojalih je med njimi pogosto vzbujalo nejevoljo, saj se za tovrstna oblačila porabi ogromno časa in tudi prostora. Zagotovo bo sušilni stroj prav prišel tudi vam!

Pri tem vam bo na pomoč priskočila pestra ponudba gospodinjskih aparatov v Petrolovi spletni trgovini eShop. A kako izbrati med njimi?


V članku preberite:


Pomembni faktorji pri nakupu sušilnega stroja

Sušilni stroj je koristen gospodinjski aparat, ki ga boste našli v številnih domovih. Toda na kaj morate biti pozorni, ko sušilni stroj kupujete?

Pozorni bodite na: 

  • Vrste sušilnih strojev. Te lahko razvrstite v dve glavni kategoriji: in sušilni stroji s toplotno črpalko.
    • Kondenzacijski sušilni stroji. Gre za sušilni stroj, ki deluje po principu kondenzacije in izloča vodno paro v obliki vodnih kapljic v za to namenjeno kondenzacijsko posodo. Zato je potrebno posodo redno prazniti in to po vsakem sušenju, ki ga opravi sušilni stroj. Kondenzacijski sušilni stroj lahko postavite kamorkoli želite, njegova zmogljivost pa je od 6 do 8 kg perila. Kondenzacijski sušilni stroj tako pride v poštev, kadar nimate pripravljenega odvoda za vodo, običajno je to takrat kadar se potrošniki odločijo za sušilni stroj naknadno.
    • Sušilni stroji s toplotno črpalko vam bodo omogočili dolgoročno varčevanje in so energetsko najučinkovitejši sušilni stroji. Sušilniki s toplotno črpalko za svoje delovanje, kot pove že ime, uporabljajo ogrevani zrak, ki je zapustil boben. Sušilni stroji s toplotno črpalko so bolj dolgoročne naložbe, njihova dražja cena pa se izravna z večjim potencialom za dolgoročne prihranke. Priporočljivo je, da tovrstni sušilni stroj stoji ob steni, kjer bo imel odvod pare.
  • Velikost. Manjši sušilni stroji imajo boben z zmogljivostjo okoli 3 kg in so običajno primerni za posameznike ali pare. Največji sušilni stroji, ki so na voljo, imajo boben z zmogljivostjo okoli 10 kg. V njih lahko posušite veliko več oblačil, zato so primerni za večje družine. Ko gre za velikost, na trgu najdete številne različice, od 3 kg do največ 10 kilogramov, zato dobro premislite, katera velikost bi bila za vas najboljša.
  • Varčnost. Manjši, bolj kompaktni sušilni stroji bodo imeli manjši vpliv na račune za energijo. Sušilni stroji s toplotno črpalko so energetsko najbolj učinkovita vrsta sušilnega stroja, kot smo že omenili, a ne pozabite, da je dandanes je veliko sušilnih strojev energetsko učinkovitejših, kot verjetno mislite. Zato bodite pozorni na energetske ocene vsakega sušilnega stroja preden razmišljate o nakupu.
  • Pomembna je še posoda za vodo, ki jo imajo samo kondenzacijski sušilni stroji. Pri nakupu bodite pozorni, da jo je enostavno odstraniti in ponovno namestiti. Prav tako preverite kje je posoda nameščena, saj jo imajo nekateri stroji na zelo nenavadnih mestih, zato je dobro biti pozoren tudi na ta faktor.
  • Nadzorna plošča za se lahko pri sušilni strojih precej razlikuje, čeprav je ima večina aparatov danes običajno digitalni zaslon. Nadzorna plošča sušilnega stroja mora biti preprosta za branje, zaslon pa mora biti lahko razumljiv. Če imate težave s hrbtenico, boste morda morda želeli razmisliti tudi o njeni poziciji, da se vam pri tem ne bo potrebno preveč sklanjati.

Ste vedeli? Oblačila lahko po pranju v 4 kg bobnu pralnega stroja zaradi vode pridobijo tudi več kot 2 kg mase, kljub centrifugiranju v pralnem stroju.

Pralno-sušilni stroji

Vse bolj priljubljena je tudi kombinacija pralno-sušilni stroj, ki je primerna za vse tiste, ki ste omejeni s prostorom.

Kombinirani gospodinjski aparati kot je pralno sušilni stroj so se izkazali za najboljšo rešitev, kadar je prostor glavni omejitveni dejavnik. Tovrstna izbira je dobrodošla tudi za vse tiste, ki sušite perilo le v slabem vremenu, če pa sušilni stroj uporabljate pogosto, potem je bolje, da se odločite za dve ločeni napravi.

* * *

Klepet

Pomoč in svetovanje

Klepet s svetovalcem

Pomoč in svetovanje

Zavedamo se, da je hiter in neposreden dostop do želenih informacij ključnega pomena. Prijazni in strokovno podkovani operaterji vam bodo z veseljem pomagali.

Klic

Brezplačna telefonska številka:

080 22 66

eShop brezplačna telefonska številka:

080 22 13

Klici iz tujine:

+386 14 71 45 90

Klici za pravne osebe:

+386 1 58 63 535

Elektronska pošta

Splošne informacije in podpora:

podpora.strankam@petrol.si

Spletna trgovina eShop:

eshop@petrol.si

Za podjetja:

poslovne.resitve@petrol.si

Facebook sporočilo
Povej Petrolu

Pošljite sporočilo preko našega orodja Povej Petrolu.