Znanje in podpora

Kako izbrati najbolj primeren nosilec za TV?

Se še spominjate starejših modelov televizij, ki so domovale v naših dnevnih prostorih leta nazaj? Z robustnim ohišjem je televizija predstavljala masiven aparat, ki smo ga običajno postavili na eno od omar. Danes pa je televizija po svoji obliki vse večja, tanjša in tudi lažja, kar omogoča njeno namestitev na steno, ki je bolj varna in prostorsko učinkovita rešitev.

Ker pa televizija ob nakupu običajno nima priloženega nosilca, je potrebno nosilec za TV posebej kupiti. Na prvi pogled izgleda to zelo enostavno opravilo, ko pa malo bolj temeljiteje pobrskate po spletni ponudbi, boste ugotovili, da zadeva ni tako enostavna. V trgovinah je nosilec za TV predmet zelo pestre ponudbe, zato je potrebno biti ob njegovi izbiri pozoren na nekatere dejavnike.

Preverite pestro ponudbo multimedije in tehnike v Petrolovi spletni trgovini eShop.

Pred nakupom nosilca za TV se morate predvsem osredotočiti na to kako in kje bo televizija v uporabi, ter kakšne vrste gibanja želite da ima televizija (vodoravno, horizontalni nagib). Prav tako je pomemben podatek o tem ali želite, da bo pogled na televizijo možen iz različnih vidnih točk. Ko si boste odgovorili na zgornja vprašanja, boste lahko izbirali med naslednjimi vrstami nosilcev za TV:

  • Fiksni nosilec za TV omogoča, da je televizija varno pritrjena na steno in je stroškovno najcenejši način pritrditve televizije. Pri tem boste privarčevali pri prostoru, ker bo televizija nameščena tik ob steni, hkrati pa ne bo zasedala prostora na pohištvu. Fiksni nosilec za TV je primeren v situacijah, kadar je svetloba v prostoru primerna za gledanje televizije in ne povzroča bleščanje zaslona. Fiksni nosilec za TV je dobra izbira tudi za vse tiste, ki boste med sedenjem imeli ob namestitvi televizije sredino zaslona v višini oči.
  • Nagibni stenski nosilec za TV je podoben fiksnemu, le da omogoča, da je televizija v horizontalnem položaju lahko nagnjena naprej. Tovrstni nosilec je dobrodošla rešitev takrat, ko je televizija nameščena na višji legi, da je na ta način dostopna širšemu krogu gledalcev. Običajno je to na javnih mestih, kot so na primer banke, pošte, zdravstvene ustanove, šole in še mnogo drugih. V svojem domu pa ga lahko uporabite takrat, ko želite, da je televizija nameščena nad kamin, polico ali v spalnico.
  • Pregibni stenski nosilec za TV ima iztegljiv vrat, ki omogoča, da se lahko televizija premika v vodoravni smeri praktično v vse smeri, prav tako pa je možno tudi nagibanje gor ali dol. Pregibni stenski nosilec za TV je primeren v situacijah, ko potrebujete široko polje vidnosti iz različnih vidnih točk. Omogoča vam, da se televizija obrača na nosilcu kot želite, po aktivnosti pa jo enostavno potisnete k steni. Pregibni stenski nosilec je odlična rešitev, če iščete najboljši način namestitve televizije v omaro, saj omogoča preprosto razširitev na ven. Če boste kupovali pregibni stenski nosilec za TV, se pred tem pozanimajte o dolžini avdio in videlo kablov.
  • Stropni nosilec za TV je primeren v situacijah, kadar stenski nosilec za TV ne pride v poštev. Običajno je to na javnih mestih, pri čemer je potrebno paziti na višino stropa. Stropni nosilec za TV omogoča, da se televizija lahko nemoteno vrti.

Pred namestitvijo nosilca za TV se prepričajte, da bodo vaše stene zdržale televizijo. Osredotočite se na nosilne stene, izogibajte pa se montaži nosilca za TV na tanjše gips plošče. Prav tako bodite pozorni na to, ali je nosilec za TV primeren za težo in velikost vašega televizorja, pri čemer dobite potrebne podatke na njegovi embalaži. Vsak nosilec za TV mora biti ustrezno testiran in le kot tak se lahko prodaja na trgu, kar zagotavlja, da je televizija nameščena popolnoma varno.

* * *

Klepet

Pomoč in svetovanje

Klepet s svetovalcem

Pomoč in svetovanje

Zavedamo se, da je hiter in neposreden dostop do želenih informacij ključnega pomena. Prijazni in strokovno podkovani operaterji vam bodo z veseljem pomagali.

Klic

Brezplačna telefonska številka:

080 22 66

eShop brezplačna telefonska številka:

080 22 13

Klici iz tujine:

+386 14 71 45 90

Klici za pravne osebe:

+386 1 58 63 535

Elektronska pošta

Splošne informacije in podpora:

podpora.strankam@petrol.si

Spletna trgovina eShop:

eshop@petrol.si

Za podjetja:

poslovne.resitve@petrol.si

Facebook sporočilo
Povej Petrolu

Pošljite sporočilo preko našega orodja Povej Petrolu.