Znanje in podpora

Pravi avdio-video navdušenci prisegajo na domači kino

Glede na to, da je televizija doživela pravi preporod v svojem razvoju, predvsem v kakovosti slike, se je podobno ugodilo tudi z zvokom. Sicer imajo današnji modeli televizije, kot so Smart TV in Led TV, vgrajene svoje lastne kvalitetne zvočnike, pa vendar veliko proizvajalcev predvideva, da se bodo uporabniki odločili za dodatno možnost nadgradnje televizije z ustreznimi zvočnimi sistemi.

Oglejte si široko ponudbo avdio in video opreme v Petrolovi spletni trgovini eShop.


V članku preberite:


Domači hišni kino ne pomeni nujno veliko denarja, opreme in kablov, ki so speljani vsepovsod. Z malo načrtovanja, je montaža vašega domačega kina lahko enostavna, rezultat pa je maksimalen užitek pri gledanju TV.


Katere zvočne sisteme poznamo?

Res je, da je televizijo marsikdo gleda predvsem zaradi spremljanja aktualnih novic in dogodkov, je pa televizija na drugi strani namenjena tudi preživljanju prostega časa z gledanjem svojih najljubših filmov oziroma programov. Za maksimalen užitek ob gledanju televizije, je potrebno poskrbeti za kakovostno opremo, ki vam bo omogočala kakovostno sliko in odličen zvok. Za kakovostno sliko poskrbi primerna televizija ali ustrezen DVD predvajalnik oziroma projektor, za zvok pa poskrbijo premišljeno izbrani zvočni sistemi:

  • Soundbar zvočnik ali zvočna letev

Soundbar je enostaven pripomoček za nadgradnjo zvoka, ki ga postavite pred televizor, lahko pa ga namestite tudi na steno. Takšni vodoravni in tanki zvočniki so dobrodošli za manjše prostore, zaradi svojega dizajna pa so velikokrat estetsko dopolnilo televiziji. Vsekakor vam priporočamo nakup zvočnega sistema z brezžičnim nizkotoncem, ki vam omogoča tudi reprodukcijo nizkih tonov.

  • Soundstand zvočnik

Soundstand je neke vrste podstavek, na katerem je postavljena televizija. V njegovi notranjosti se skrivajo zvočniki, ki zaradi svoje globine omogočajo reprodukcijo vrhunskega zvoka. Soundstand je primeren za vse tiste bivalne prostore, v katerih je televizija postavljena na omarice ali police.

  • 5.1 kanalni zvočniški modul za domači kino

Gre za najstarejši in najbolj pogost zvočni sistem za televizijo, ki ustvarja vrhunski prostorski zvok. To omogočajo trije sprednji zvočniki in 2 zadnja zvočnika, ki se običajno prodajajo v kompletu. Namestitev v prostor je sicer nekoliko bolj kompleksna in zahtevna od prejšnjih dveh možnosti, je pa zato končni rezultat neprimerljivo boljši. Zvočnike je potrebno povezati s kabli, najbolj sodobni tovrstni sistemi pa omogočajo že brezžično povezljivost.

Pred nakupom zvočnega sistema vam svetujemo, da si določite cenovni razpon, ki je še primeren za vaše potrebe. To velja še posebej za tiste, ki si želite z domačim kinom izkusiti kvaliteto prostorskega ozvočenja, saj je njegova kvaliteta običajno pogojena s ceno. Za katero od treh možnosti nadgradnje zvoka se boste odločili, je predvsem odvisno od vaših potreb in prostorskih zmožnosti. Če s prostorom niste omejeni in vas napeljevanje kablov ne moti, vam vsekakor svetujemo nakup zvočniškega modula za domači kino. V nasprotnem primeru, če iščete zgolj najbolj enostavno rešitev v dani situacij, pa je za vas vsekakor bolj priporočljiv nakup Soundbar zvočnika ali Soundstand zvočnika.

* * *

Klepet

Pomoč in svetovanje

Klepet s svetovalcem

Pomoč in svetovanje

Zavedamo se, da je hiter in neposreden dostop do želenih informacij ključnega pomena. Prijazni in strokovno podkovani operaterji vam bodo z veseljem pomagali.

Klic

Brezplačna telefonska številka:

080 22 66

eShop brezplačna telefonska številka:

080 22 13

Klici iz tujine:

+386 14 71 45 90

Klici za pravne osebe:

+386 1 58 63 535

Elektronska pošta

Splošne informacije in podpora:

podpora.strankam@petrol.si

Spletna trgovina eShop:

eshop@petrol.si

Za podjetja:

poslovne.resitve@petrol.si

Facebook sporočilo
Povej Petrolu

Pošljite sporočilo preko našega orodja Povej Petrolu.