Znanje in podpora

5 stvari, na katere moramo biti pozorni, ko kupujemo pralni stroj

Najbolj poznana bela tehnika, namenjena pranju in sušenju perila, prihaja iz rok znanih proizvajalcev, kot so na primer Candy, Bosch ali Gorenje. Tovrstna bela tehnika se, poleg vseh ostalih funkcij, med seboj razlikuje v energetski učinkovitosti in v številu obratov centrifuge na minuto. Kaj boste torej kupili?

Na pomoč vam priskoči široka ponudba gospodinjskih aparatov v Petrolovi spletni trgovini eShop.

Pomembni faktorji pri nakupu pralnega stroja
  • Vsekakor vam svetujemo, da razmislite o nakupu čim bolj varčnega pralnega stroja. Danes lahko kupite pralni stroj z vgrajenimi sodobnimi motorji, ki omogočajo energetsko učinkovitost energijskega razreda A+++, kar za vas pomeni velik prihranek energije. Tovrstni motorji, ki jih ima danes pralni stroj, so izredno zmogljivi in hkrati tudi tihi v svojem delovanju. Z nakupom energetsko učinkovitega pralnega stroja lahko vsako leto prihranite veliko denarja. Z nakupom bele tehnike najbolj varčnega energetskega razreda, ne zmanjšamo samo računa za elektriko, ampak - zaradi vse večjega povpraševanja po električni energiji -  vplivamo tudi na manjše onesnaževanje in zmanjšamo druge okoljske vplive, ki se odražajo v podnebnih spremembah.

  • Ko boste kupovali pralni stroj, boste opazili tudi število največjih obratov centrifuge oziroma zmogljivost ožemanja.  Z energetske nalepke je možno razbrati tudi učinkovitost ožemanja, pri čemer je pralni stroj prav tako razvrščen v razrede od A do G. Na tržišču so trenutno pralni stroji, ki omogočajo ožemanje od 600 do 2000 obratov na minuto. Svetujemo vam, da kupite pralni stroj med 1200 in 1400 vrtljaji na minuto, še posebej če boste za sušenje perila uporabljali sušilni stroj. Hitrost ožemanja lahko prilagajate glede na vrsto tkanine. Splošno pravilo je, da je za občutljivejše tkanine bolje izbrati manjše število vrtljajev, za sušenje perila v sušilnem stroju pa je priporočeno ožemanje od 1000 do 1200 obratov.

  • Prostornina bobna. Prostornina, ki jo ima pralni stroj, pomembno vpliva na količino perila, ki ga boste lahko prali ob enkratnem pranju. Koliko perila boste lahko zložili v pralni stroj je odvisno od velikosti bobna in zmogljivosti pralnega stroja. Najmanjši gospodinjski aparati omogočajo pranje do 4 kg perila, medtem ko večji modeli operejo tudi večje količine perila, vse tja do 10 kg. Če imate doma majhne otroke, je vsekakor vredno razmisliti o nakupu večjega in zmogljivejšega modela pralnega stroja.

  • Velikost pralnega stroja. Ko izbirate najbolj primeren pralni stroj, so pomembne tudi prostorske možnosti. Klasični pralni stroj je širok 60 cm, ker pa nimamo vedno toliko prostora, je na voljo tudi pralni stroj v ožji izvedbi, s širino 40 cm, pri čemer dodatno prihranite na prostoru, saj ima stroj zgornji način polnjenja.

  • Glasnost delovanja. Če želite, da vaš pralni stroj občasno opravlja svojo funkcijo tudi ponoči ali pa bo postavljen blizu vaše dnevne sobe ali spalnice, izberite pralni stroj s stopnjo hrupa do 73 dB. To zagotavlja, da boste ponoči dobro spali in se ne boste zbujali zaradi zvokov pralnega stroja.

* * *

Klepet

Pomoč in svetovanje

Klepet s svetovalcem

Pomoč in svetovanje

Zavedamo se, da je hiter in neposreden dostop do želenih informacij ključnega pomena. Prijazni in strokovno podkovani operaterji vam bodo z veseljem pomagali.

Klic

Brezplačna telefonska številka:

080 22 66

eShop brezplačna telefonska številka:

080 22 13

Klici iz tujine:

+386 14 71 45 90

Klici za pravne osebe:

+386 1 58 63 535

Elektronska pošta

Splošne informacije in podpora:

podpora.strankam@petrol.si

Spletna trgovina eShop:

eshop@petrol.si

Za podjetja:

poslovne.resitve@petrol.si

Facebook sporočilo
Povej Petrolu

Pošljite sporočilo preko našega orodja Povej Petrolu.