Znanje in podpora

Električna vozila

Električna vozila so odlična alternativa vozilom na fosilna goriva. Električna kolesa in električni skuterji se odlično odrežejo v mestih, primerni pa so tudi za daljše razdalje.
 

Električna vozila – kolesa in skuterji

Eden najbolj očitnih in jasno izraženih sodobnih trendov s področja mobilnosti so prav gotovo električna vozila. Elektrika se odlično vključuje v svetovni trend zamenjave fosilnih goriv za bolj ekološko obliko energenta. Vzrok za to so po eni strani naraščajoče cene fosilnih goriv, po drugi pa težnja k zmanjševanju negativnega vpliva človeka in njegove dejavnosti na okolje. Ne glede na to, ali so električna vozila resnično rešitev brezmejnega onesnaževanja, ki ga nenehno povzročamo, je skrajni čas, da na tem področju začnemo nekaj spreminjati. Verjetno so električni avtomobili, električna kolesa in električni skuterji eden od korakov na tej poti, podobno kot vedno čistejši dizelski in bencinski motorji.

Električna kolesa

Mnogi udeleženci v prometu, predvsem tisti, ki se vsak dan vozijo na delo, po opravkih ali kakšnih drugih obveznostih in pri tem obtičijo v prometu, si želijo neke alternative, ki bi njihovo pot olajšala. Navadno se za običajna kolesa ne odločijo, saj bi na cilj prišli utrujeni in prepoteni. Ste že kdaj pomislili, da so električna vozila, na primer električna kolesa, odlična alternativa vsakodnevni vožnji z avtom? Z njimi se boste namreč izognili gneči, ne bo vam treba iskati parkirišča, hkrati pa se boste kljub temu, da gre za električno vozilo, nekoliko razgibali (a seveda ne toliko, da bi se spotili). Če se odločite za zložljivo električno kolo, lahko kombinirate vožnjo z avtom in kolesom.

Električno kolo

Električni skuterji

Ko kupujete električna vozila, je električni skuter neka vmesna različica, ki združuje lastnosti električnega avtomobila in kolesa. Tako kot ostala električna vozila (in za razliko od kolesa, kjer je treba še vedno nekoliko pritiskat na pedala), ga poganja