Mobilnost

Lokalnim skupnostim in podjetjem z razvojem novih transportnih možnosti pomagamo pri prehodu na stroškovno učinkovito in trajnostno mobilnost. Cestni promet je namreč eden ključnih izzivov sodobne družbe, ki ustvarja kar četrtino vseh toplogrednih plinov v Evropi.

Oglejte si rešitve

E-vozilo kot storitev

Uživajte v vožnji, za ostalo poskrbi Petrol. S poslovnim najemom električnih vozil je vaš vozni park pripravljen na trajnostno prihodnost, vso skrb za vozila pa prevzamemo mi.
Da bi prehod v e-mobilnost kar najbolj olajšali, smo med prvimi v Sloveniji razvili celovito storitev poslovnega najema električnih vozil za podjetja po konceptu "vozilo kot storitev".

Vozilo kot storitev je odlična rešitev za vsa podjetja, ki si želijo sodobnega in okolju prijaznega voznega parka, popolnoma prilagojenega njihovim potrebam. Za čistejšo vožnjo, z manj emisijami in manj stroški na prevožen kilometer, popolnoma brez skrbi.

Kratkoročni najem vozila 

Za vrsto različnih potreb, ki jih imajo podjetja po mobilnosti, je kratkoročni najem vozila velikokrat najboljša in najugodnejša izbira.

Kratkoročni najem prilagodimo vašim željam in zahtevam. Primeren je za vse tipe voznikov: tiste, ki avto uporabljate redno in tiste, ki ga potrebujete zgolj občasno.

Izbirate lahko med različnimi kategorijami in znamkami vozil, ki so v voznem parku razvrščena glede na njihove specifične lastnosti. 


Polnjenje e-vozil

Polnjenje e-vozil na poti

Bodite brez skrbi ob elektrifikaciji vašega voznega parka. Tako kot pri vozilih na naftne derivate, vam tudi pri vožnji službenih e-vozil ob strani stoji Petrol, po celi Sloveniji. Naša mreža javnih e-polnilnic je razvejana po celi Sloveniji, kar vam omogoča brezskrbno izvajanje dejavnosti ne glede na kraj ali regijo, kjer ste prisotni.

Svojo mrežo vztrajno širimo že od leta 2012, povezujemo pa se tudi v rastočo mrežo e-polnilnic po Evropi. Uporablja jo več kot 90 % vseh voznikov električnih avtomobilov v Sloveniji.

E-polnilnica v podjetju

Naj vaš električni vozni park napaja lastna polnilna infrastruktura. Za optimalno polnjenje, v celoti prilagojeno vašim potrebam.

Podjetjem pomagamo pri vpeljavi trajnostne mobilnosti v skladu s poslovnim modelom, od dnevnih delovnih migrantov do intenzivnih uporabnikov kot so taksi in logistične službe. Polnilno infrastrukturo tako načrtujemo v skladu z zahtevami posamezne lokacije in profilu uporabe službenih vozil.

Upravljanje in vzdrževanje polnilnic

Vaša polnilna infrastruktura potrebuje skrb in pozornost. S Petrolovim upravljanjem in vzdrževanjem ste lahko brez skrbi.

Delovanje polnilnic spremljamo 24 ur na dan, morebitne napake v delovanju pa odpravimo v roku 48 ur oz. naslednji delovni dan, za najvišjo zanesljivost delovanja.

Za našimi storitvami upravljanja in vzdrževanja polnilnic stoji dežurna intervencijska služba, ki hitro odpravi napake.

Skrb za končne uporabnike pri polnjenju

Želite svojim zaposlenim ali strankam zagotoviti pomoč pri uporabi polnilnic pred vašim podjetjem ali poslovno enoto? V Petrolu namesto vas zagotovimo vso potrebno podporo uporabnikom pri uporabi vaših polnilnic preko našega 24/7 klicnega centra.

Za lastnike polnilnic ponujamo prevzem skrbi za končne uporabnike. Prepustite izvajanje storitve polnjenja nam in se razbremenite administracije in potrebe po reševanju težav uporabnikov. Omogočamo tudi enostavno in hitro vzpostavitev zaračunavanja polnjenja na vaših lokacijah za poslovno in stroškovno učinkovitost.


Druga okolju prijazna goriva

Kot edini v širši regiji poslovnim uporabnikom zagotavljamo nemoteno oskrbo z utekočinjenim naftnim plinom. Visokokvalitetno gorivo zagotavljamo z lastno proizvodnjo, z dolgoletnimi izkušnjami pa znamo za najboljše učinke in izkoristke pripraviti ravno pravšnjo mešanico propana in butana.

Kot prvi v Sloveniji smo v skladu z našo vizijo celovitega prehoda v nizkoogljično družbo s polnilnico v Lescah poskrbeli tudi za lahek dostop do vodika v obliki pogonskega goriva, dobavljamo pa tudi utekočinjen zemeljski plin. 

Kartično in ePoslovanje

Petrolove poslovne plačilne kartice pravnim osebam omogočajo kar najlažji nakup goriva in najbolj enostavno polnjenje električnega avtomobila.

Na spletnem portalu ePoslovanje spremljajte stanje in porabo vseh svojih poslovnih kartic, preglejte naše zaloge in želeni izdelek naročite, prenesite pa tudi vse potrebne varnostne liste.

Dobava avtoplina, najčistejšega alternativnega goriva

Partnerjem omogočamo daleč najčistejšo alternativo bencinu in dizlu, stisnjen zemeljski plin oz. CNG, ki letno beleži kar 30 % rast rabe.

Prehod vozil na čistejša goriva podpiramo z oskrbo voznikov z okolju prijaznim stisnjenim zemeljskim plinom preko naše polnilne mreže na prodajnih mestih, v mestih in urbanih središčih pa pomagamo vzpostaviti polnilno infrastrukturo CNG za potrebe javnega mestnega potniškega prometa.


Poslovne rešitve