Znanje in podpora

V aplikacijo Na poti dodajte Petrol poslovno kartico

Ste vedeli? Našo mobilno aplikacijo Na poti lahko uporabljate tudi kot poslovni uporabnik. Preverite, kako v aplikacijo dodati svojo Petrolovo poslovno kartico - sivo ali srebrno. 

Zagotovo že veste, da lahko svoj nakup v celotni mreži Petrolovih bencinskih servisov poravnate z eno izmed naših poslovnih kartic.

Obe kartici lahko v aplikacijo Na poti dodate kot dodatno plačilno sredstvo. Aplikacijo Na poti lahko, če za plačilo izberete eno izmed drugih plačilnih sredstev, še vedno uporabljate kot fizična oseba in tako zbirate Zlate točke ter uživate v ugodnostih Petrol kluba. Ko plačujete s Petrol poslovno kartico, pa točk ne morete zbirati, prav tako ne Zlatih zrn ali Zlatih kapelj. Gre namreč za plačilo, ki je vezano na pogodbo in pogodbene ugodnosti.  

Kako v aplikacijo Na poti dodam Petrolovo poslovno kartico?

Uporabo poslovne kartice v aplikaciji Na poti mora v Petrolovem B2B portalu zaradi varnosti najprej potrditi vaš delodajalec. To uredi skrbnik kartic, v aplikaciji "Poslovna kartica", v zavihku "Avtorizacije Na poti". Natančna navodila najdete v dokumentu spodaj.

Izjema je srebrna poslovna kartica, izdana na vaše ime, ki avtorizacije ne potrebuje.

1. Odprite aplikacijo Na poti in izberite meni v levem zgornjem delu ekrana.

Na njem poiščite "Plačilna sredstva".   

2. Izberite ekran "Dodaj plačilno sredstvo". 

V levo se premikajte med zasloni, ki se pojavijo, dokler ne pridete do zaslona z logotipom Mastercard in Visa ter s sliko Petrol poslovne kartice. Pritisnite na gumb "Dodaj". 

Dodajanje Petrol srebrne plačilne kartice v app Na poti 2

3. Izberite Petrol poslovno kartico. 

Na meniju, ki se prikaže, izberite Petrol poslovno plačilno kartico. 

Dodajanje Petrol sive poslovne kartice v app Na poti 3

4. Vpišite svoje podatke. 

Prikaže se obrazec, v katerega morate prepisati podatke z vaše fizične kartice. Potrdite jih z gumbom "Potrdi". Vpišite: 

  • Številko vaše kartice, ki se nahaja na prvi strani
  • Mesec in leto veljavnosti kartice
Dodajanje Petrol sive poslovne kartice v app Na poti 4

Nato vpišite še ime in priimek, ki sta naved