Znanje in podpora

V aplikacijo Petrol GO dodajte Petrol poslovno kartico

Ste vedeli? Našo mobilno aplikacijo Petrol GO lahko uporabljate tudi kot poslovni uporabnik. Preverite, kako v aplikacijo dodati svojo Petrol poslovno kartico - sivo ali srebrno.

Zagotovo že veste, da lahko svoj nakup v celotni mreži Petrolovih bencinskih servisov poravnate z eno izmed naših poslovnih kartic.

Obe kartici lahko v aplikacijo Petrol GO dodate kot dodatno plačilno sredstvo. Aplikacijo Petrol GO lahko, če za plačilo izberete eno izmed drugih plačilnih sredstev, še vedno uporabljate kot fizična oseba in tako zbirate Zlate točke ter uživate v ugodnostih Petrol kluba. Ko plačujete s Petrol poslovno kartico, pa točk ne morete zbirati, prav tako ne Zlatih zrn ali Zlatih kapelj. Gre namreč za plačilo, ki je vezano na pogodbo in pogodbene ugodnosti.

Kako v aplikacijo Petrol GO dodam Petrolovo poslovno kartico?

Uporabo poslovne kartice v aplikaciji Petrol GO mora v Petrolovem B2B portalu zaradi varnosti najprej potrditi vaš delodajalec. To uredi skrbnik kartic, v aplikaciji "Poslovna kartica", v zavihku "Avtorizacije Petrol GO". Natančna navodila najdete v dokumentu spodaj.

Izjema je srebrna poslovna kartica, izdana na vaše ime, ki avtorizacije ne potrebuje. 

1. Odprite aplikacijo Petrol GO in izberite meni v levem zgornjem delu ekrana. 

Na njem poiščite "Plačilna sredstva".

2. Izberite ekran "Dodaj plačilno sredstvo".

V levo se premikajte med zasloni, ki se pojavijo, dokler ne pridete do zaslona z logotipom Mastercard in Visa ter s sliko Petrol poslovne kartice. Pritisnite na gumb "Dodaj".

3. Izberite Petrol poslovno kartico.

Na meniju, ki se prikaže, izberite Petrol poslovno plačilno kartico.

4. Vpišite svoje podatke.

Prikaže se obrazec, v katerega morate prepisati podatke z vaše fizične kartice. Potrdite jih z gumbom "Potrdi". Vpišite:  

  • Številko vaše kartice, ki se nahaja na prvi strani 
  • Mesec in leto veljavnosti kartice 

Nato vpišite še ime in priimek, ki sta navedena na kartici (če imate srebrno poslovno kartico, vezano na vaše ime) oz. davčno številko podjetja. Vpisane podatke ponovno potrdite s "Potrdi".

Vpišite PIN številko kartice in svoj vnos ponovno potrdite.

5. Pričnite z uporabo.

Ob pravilnem vpisu PIN številke in potrditvi, bo vaša Petrol poslovna plačilna kartica uspešno shranjena v aplikacijo in pripravljena za plačilo.   

A pozor: če aplikacijo uporabljate tako za zasebne, kot za poslovne namene, morate biti pozorni, da pred potrditvijo nakupa izberete plačilo s pravilnim plačilnim sredstvom. Naknadne spremembe po izvedbi plačila namreč niso mogoče. 

Če boste večinoma plačevali s Petrol poslovno kartico, jo v aplikaciji lahko izberete kot privzeto plačilno sredstvo.

* * *

Klepet

Pomoč in svetovanje

Klepet s svetovalcem

Pomoč in svetovanje

Zavedamo se, da je hiter in neposreden dostop do želenih informacij ključnega pomena. Prijazni in strokovno podkovani operaterji vam bodo z veseljem pomagali.

Klic

Brezplačna telefonska številka:

080 22 66

eShop brezplačna telefonska številka:

080 22 13

Klici iz tujine:

+386 14 71 45 90

Klici za pravne osebe:

+386 1 58 63 535

Elektronska pošta

Splošne informacije in podpora:

podpora.strankam@petrol.si

Spletna trgovina eShop:

eshop@petrol.si

Za podjetja:

poslovne.resitve@petrol.si

Facebook sporočilo
Povej Petrolu

Pošljite sporočilo preko našega orodja Povej Petrolu.