Znanje in podpora

Katera oprema vam pride prav na daljših potovanjih?

Ko se odpravljate na daljše potovanje, je priporočljivo, da si naredite kar seznam nujnih potrebščin. V kolikor je to vaše prvo tovrstno potovanje, pa priporočila izkušenih oseb niso odveč. Seveda je obvezna avto oprema, če potujete z motorjem pa moto oprema, nujno potrebna, ker nikoli ne veste, kaj se na poti lahko zgodi. Kaj boste na potovanju resnično potrebovali, pa je odvisno od tega kam se odpravljate in kako aktivni boste na potovanju.

Preverite ponudbo avto opreme v Petrolovi spletni trgovini eShop.

Dodatna avto oprema, ki vam še kako prav pride na vseh potovanjih, pa je:

  • Kontakt za hitri servis na cesti. Ne samo na cesti, temveč tudi na prav vsaki lokaciji je hitri servis nadvse dobrodošla storitev, ko gre kaj narobe. Največkrat se ta uporablja pri težavah z zagonom motorja, a so serviserji na terenu velika odrešitev, ko obtičimo na cesti. Da na potovanjih nimate skrbi z iskanjem primernega serviserja, je pametno pridobiti kontakt asistence na cestah, ki vam je na voljo po vsej EU 24 ur na dan.
  • Strešni nosilci in kovčki. Da se izognete veliki gneči v vašem prtljažniku, lahko prtljago pospravite tudi v strešni kovček, nameščen na strešne nosilce.

    Strešni kovčki so še posebej praktični za tiste, ki kampirajo, saj je za tovrstna potovanja potrebno ogromno opreme. Vso lažjo kamp opremo lahko spravite v kovček, težjo pa zložite v zadnji prtljažnik. Pred nakupom kovčka je dobro vedeti, kaj boste v njem vozili. Za kamp opremo so priporočljivi širši in prostornejši kovčki, pri vseh pa pazite, da ne presežete maksimalne obremenitve strehe vašega vozila.
  • Nosilci za kolesa. Za nadobudne kolesarje je nujna avto oprema nosilec za kolo. V številnih trgovinah z avtodeli lahko najdete različne nosilce in sicer takšne, ki jih lahko montirate na streho ali na zadnji del avta. Vsi nosilci za kolesa so izdelani iz lahkih in trdnih materialov. Pred krajami so zaščiteni s ključavnicami na kljuki. S posebnimi nosilci kolesa enostavno, brez naporov namestite na željeno mesto. Ker je nameščanje koles na manjših avtomobilih lažje, vam strešne nosilce priporočamo na manjših vozilih, za večja pa uporabite nosilce na zadnjem delu avta.
  • Vlečne kljuke. Takšna avto oprema še kako pride prav, ko se na potovanje odpravite s prikolico. V osnovi so ti avtodeli ločeni v dve vrsti vlečnih kljuk in sicer vertikalno in vodoravno snemljive. Vlečne kljuke za vozila se ločijo tudi po vpenjanju oziroma snemanju iz nosilnega sistema. Najbolj zaželene so originalne ali pa nevidne kljuke, ki se namestijo preprosto in enostavno ter hitro snamejo. Poleg funkcionalnosti vlečnega sistema je pomembna tudi kvaliteta in način izdelave.
  • Navigacijska naprava. Ko se odpravljate na potovanje z avtom ali z motorjem, je nujna avto oprema ali moto oprema tudi navigacijska naprava, katera vam pomaga priti od točke A do točke B brez nepotrebnih zapletov. Odlike dobre navigacijske naprave so velik zaslon, enostavno gibanje po meniju, dobra osvetlitev in jasna navodila. Doma enostavno vnesete podatke vaše poti, jih aktivirate, ko jih potrebujete in si s tem zagotovite enostavno in neproblematično potovanje.
  • Avto kamere. Sodobna avto oprema nas spodbuja, da uporabljamo vse več pametnih naprav, ki nam omogočajo lažjo in udobnejšo vožnjo, lahko pa tudi pomagajo v neprijetnih situacijah. Takšna priročna naprava je avto kamera, ki jo lahko pritrdite na vetrobransko steklo in ves čas vašega potovanja snemate vožnjo. Dobra stran naprave je, da deluje kot nepristranska priča v primeru nesreč in posnetke lahko uporabite v številne namene.
  • Pripenjači za prtljage in napenjalni trakovi. Da lahko kjer koli in kadar koli določeno prtljago pripnete ali privežete, je na vsakem potovanju pametno imeti pri roki pripenjače in napenjalne trakove.
* * *

Klepet

Pomoč in svetovanje

Klepet s svetovalcem

Pomoč in svetovanje

Zavedamo se, da je hiter in neposreden dostop do želenih informacij ključnega pomena. Prijazni in strokovno podkovani operaterji vam bodo z veseljem pomagali.

Klic

Brezplačna telefonska številka:

080 22 66

eShop brezplačna telefonska številka:

080 22 13

Klici iz tujine:

+386 14 71 45 90

Klici za pravne osebe:

+386 1 58 63 535

Elektronska pošta

Splošne informacije in podpora:

podpora.strankam@petrol.si

Spletna trgovina eShop:

eshop@petrol.si

Za podjetja:

poslovne.resitve@petrol.si

Facebook sporočilo
Povej Petrolu

Pošljite sporočilo preko našega orodja Povej Petrolu.